Reklama

Reklama

Krkonošské pohádky

(seriál)
  • Československo Krkonošská pohádka (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Trautenberk, Anče, Kuba, hajný a Krakonoš - oblíbené pohádkové příběhy. Chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, by chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Příběhy, např. Jak Trautenberk lovil v Krakonošově revíru, Jak Kuba utekl ke Krakonošovi, Jak chtěl Trautenberk peříčko z Krakonošovy sojky... (Bontonfilm)

(více)

Recenze uživatele Karlos80 k tomuto seriálu (1)

Krkonošské pohádky (1974) 

Tak jak zahrál pan Ilja Prachař st. legendárního Trautenberka známého jako světoborného vejžírku, tak si myslím že by to nikdo před ním ani po něm nedokázal. Možná jen že na jeho zkušenostech a praktikách dokonce vyrostlo i několik českých podnikatelů či dokonce politiků. Kam se hrabe kreslený kupec a sedlák Krkovička, nebo filmový Pandrhola. Ještě dlouho po této vánoční pohádce mě jako malého, tou svou rolí a jistou vychytralostí, komandírováním, lstivostí a já nevím čím vším nesmírně děsil. Dnes se spíše samozřejmě už zasměji. Klasický, neokoukatelný a všemi oblíbený večerníčkový seriál vždy zakončený nějakým tím Krakonošovým moudrem. František Peterka namaskovaný k nepoznání, byl ale také dobrý, jeho řádné území tedy revír byl kouzelný. Prostě Krakonošovo ničí jiní! A což teprve jeho pohotová špizunk sojka bonzačka, ta byla rovněž skvělá jako informátorka-vyzvědačka že? Tak himl hergot donrvetr krucajs element, Anče,Kubo, Hajnej kde je to jídlo ! ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama