Karetní hráč
Krimi / Horor / Mysteriózní
Itálie, 2004, 96 min
Dario ArgentoHudba:
Claudio SimonettiPlakáty
Italský hororový mág, režisér Dario Argento, přichází s další temnou hrou. Tentokrát doslova. Neznámý zvrhlík nabízí na internetu morbidní variaci na poker. Hraje se vždy o život krásné dívky. Vyhraje-li hráč na druhé straně sítě, bude propuštěna. Vyhraje-li její únosce a pořadatel hry, dívka umírá velmi krutou smrtí. Hádejte, kdo má asi větší štěstí. Dostanou ho dva ambiciózní poldové dřív, než stačí z rukávu vytáhnout full house a zaživa vypreparovat další oběť? (oficiální text distributora)
POMO
Televízne lacný thriller s jedinou dobrou (prekvapivou) scénou a jednou dobre zahranou postavou (mladý Remo). Globálne ale jediné, v čom je snímka menším fiaskom než predchádzajúci Argentov opus Vrah prichádza v noci, je fungujúca logika. Zvyšok je iba odstáta voda na zaliatie polomŕtvych kvetín. Argento je proste kaput. Neobťažujte sa a radšej si pustite dejovo podobnú, ale technicky kvalitnú a v závere vyhrotenejšiu Smrť On-line.(22.1.2009)
║Rozpočet €2milióny║Tržby Celosvetovo $3,362,927║(27.4.2009)
Pumiiix
Průměrný Argentův film, který není vizuálně výjimečný. Jedná se o krimi-horor, v kterém se bojuje o život prostřednictvím on-line pokeru. 5/10*(26.2.2010)
ripo
Celý čas mi to pripomínalo seriály typu Medicopter 117, alebo niečo talianske alebo francúzske na nedeľné popoludnie ... Herecké výkony podpriemerné a scenaristicky nedopracované. Jediná normálna scéna bola tá na koľajniciach - ale len ten úplný záver, kde Dario sa pohrajkal s mrtvolkou.(1.6.2009)
Paldini
Taková hodně slabá detektivka, u které se mně ani nechce věřit, že za ní stojí Dario Argento. Ano, je tady jedna blijící mrtvola, která má natlakovanou trávící soustavu na minimálně 5 atmosfér :-), ale jinak je nám vyprávěn podprůměrný příběh, který nás má přesvědčit o tom, že hraní pokeru přes internet je tak intelektuálně náročná záležitost, že ji není schopno pochopit ani veškeré osazenstvo římského oddělení vražd :-).(20.2.2005)
Faustka
Argentův skvělý krimi - thriller s jedním vášnivým hráčem pokeru. V sázce jsou mladé dívky,které zatím nemají moc šancí přežít. Hra mezi vrahem a policií může začít. Až se objeví jeden mladík a dá jim všem naději,protože je silným soupeřem a karta se začne obracet. Kdo je teď na tahu?(10.9.2008)
Ruut
Celou dobu hrají vrah s policií po internetu pokr o život nevinných obětí. Skoro pokaždé vyhraje vrah a oběť zabije. Načež ji policie najde někde v zapadlých zákoutích Říma. A celou dobu se snaží policie vypátrat odkud že to náš tajemný zlosyn hraje. Když už ke konci filmu vítězoslavně jeden z policajtů zahlásí: "Máme ho, je v Římě !", tak já jenom zírám. Proč jsem tentokrát mistrovi nedal odpad? Snad kvuli stále slušnému castingu hezkých bab. A jinak opravdu nevím...(14.12.2006)
k212
Římská kriminálka se po odpoledních baví pokerem o lepé děvy, za zády jim funí irčanský policejní ochlasta, neb první oběť byla Britka, a k vykutálené partičce se přidává mladičký gambler, aby to úchylovi za klávesnicí pořádně natřel. Nebýt dvou opravdu povedených scén (honička po domě + koleje), neodpustitelných detailů těl obětí, vtipného námětu a téměř 8-bitové tucárny za tím vším, nedokoukala bych to. No a navíc jsem čekala brutus horrorus a ona je to nakonec krimoška říznutá thrillerem. I když docela originální, lehce nestandardní a atmosférická. 50%(20.5.2009)
bassator
55%(1.4.2009)
LiVentura
Neurazí, ale ani nepřináší nic nového. Zkrátka geniální psychopat, který řeže ženy.. Technicky velmi dobře zvládnuté, není se co divit, když je to od Argenta.(5.10.2011)
d-corso
Jak už jsem kdesi napsal-Argento zestárl a vyměkl. Il Cartaio je toho vcelku výmluvným důkazem. Ale pozor, přesto se podařilo vytvořit nic víc, ale rozhodně také nic míň než lehce nadprůměrné giallo (s několika povedenými argentovskými chuťovkami). Za jednoznačně potěšující považuji také mnohem méně "haprující" logiku děje, než tomu bylo u předchozího mistrova kousku Non ho sonno. Lepší 3*(17.8.2006)
giallo
Bohužel nejslabší Argentův kousek na poli gialla (a možná i jeho celé kariéry). Celý snímek stojí a padá se scénářem, který dopadnul opravdu tragicky a tím i film. K lepšímu hodnocení Karetního hráče nepomohl ani sám mistr Argento, jeho jindy znamenitý rukopis, zde není vůbec vidět. Kde jsou režisérovi hrátky s kamerou, výborná atmosféra často budovaná za pomoci hudby od Goblinů nebo výtvarná stránka??? Bohužel nikde. Jediné, co stojí za to vyzvihnout, jsou 2 scény a to ta na lodi a ve skleníku. Snad jeho další giallo film (Giallo 2009) dopadne lepé, Dario veřím ti.(17.3.2009)
Hunter2222
Keby bolo vo filme aspoň pár scén, kde by sme mohli vidieť gore efekty bolo by to určite lepšie. Ale takto je to len nudná kriminálka s trochu originálnym príbehom... 40%.(20.1.2011)
Vishnar
Il Cartaio je asi nejhorším filmem Daria Argenta. Člověk se při jeho sledování může jen ptát, jak je možné, že tohle natočil Mistr sám. Kdyby to býval byl točil někdo jiný, šlo by o průměrný thriller (giallo), ale mezi ostatními díly jako je Suspiria nebo Profondo rosso se tohle hodně ztrácí. To nejhorší, co zde můžeme najít, jsou dialogy. Kdo tohle psal? Sakra... Scény některých vražd (i když naprosto nereálných) jsou ale dobré. Například pokus o utopení mladíka, táhnutého motorým člunem po vodě. Ale jinak... snad se Dario zmátoří.(2.12.2005)
GodComplex
Dario Argento v moderni dobe internetu a elektronicke hudby zavanejici modernim technem, kdy vrah hraje s policii online karty - jde to vubec dohromady? Muze to fungovat? Ocividne moc dobre ne, obzvlast kdyz to cele pusobi dost lacinym televiznim dojmem a vraha je uz po druhe v rade mozne odhadnout v prvni chvili kdy se objevi na scene. Neni to nejhorsi Dariuv film, tenhle primat si drzi jeho "Fantom opery", nicmene "Karetni hrac" za nim nezustava daleko pozadu. 4/10(13.11.2010)
YURAyura
odpad!Nikdy jsem si nemyslel, ze dam mistrovi ODPAD, ale tento "majstrstyk" si ho zalouzi stejne jako KillBill. Detektivka to neni - vrah se prozradi pri prvnim vstupu na scenu, thriller to neni - zadna atmosfera, hudba - to je masakr sam o sobe - nedivim se, ze to hlavni hrdinka nevydrzela a musela tomu radne zatnout tipec, dialogy - proti tomu je i Battle Royale 2 scenaristicka spicka - a propos - scenar: ten se Dariovi vetsinou podela tesne pred koncem, ale tady je to hruza uz od prvniho zaberu v policejni kancelari plne laptopu. Baby - to je taky hruza naprosto se vymikajici doposavadnim vysokym standardum - zrejme museli delat casting v nejakem second handu - tfuj! Hrat poker na takove urovni jako se snazi vsichni zucastneni hazarderi by nejspis dokazal i chovanec Jedlickarny. No a vrazdy a nechutnosti? Skoda reci...(15.2.2006)
Radiq
Nevím, proč je každej z toho Argenta tak dochcanej. Ale zatím je to asi to nejlepší, co jsem od něho viděl. Akorát tam má vždy dost zajímavou hudbu. Málem jsem páchal sebevraždu propíchnutím ušních bubínků skrz hlavu, když při tom pokeru ty ženský řvaly jak kdyby je někdo na nože bral, i když se zrovna jenom hrálo. Ale ženský furt řvaly a řvaly! Krávy! Ale jinak nápad hrát poker přes počítač je pěkná pitomost... Ale to místečko na tem hřbitově bylo fajn... A taky poslední minuta vraha :))).(18.1.2008)
Dexter1
2* dávam tomuto giallu hlavne kvôli záveru. Ukončenie celej kriminálnej zápletky a hlavnej motivácie vrahovho konania boli na zaplakanie a posledné scéna na veľké pobavenie. A v podstate scén, na ktorých sa som sa dosť bavil, a asi som nemal, bolo dosť. Ale musím uznať, že sem-tam sa vo filme našiel aj nejaký ten svetlejší filmový bod.(16.7.2010)
kombajn
Od mistra Argenta by člověk přece jen mohl čekat víc... Pravda, hudební složka filmu je děsivá, ale asi jiným způsobem, než bylo zamýšleno. Jinak nadstandardní obrázky detailů mrtvol (není jich zas tolik) jsou asi tím nejlepším co je ve filmu k vidění. Film balancuje mezi ** a ***, nakonec jsem zvolil ***, přestože je potřeba smutně konstatovat, že od dob Inferna tvorba pana Argenta lehce devalvovala...(10.11.2004)
BUD-SFIS
Atmosfera filmu, je z 80% tvorena hudbou a zbytek delaji detailni zabery na mrtvoly. Na thriller trosku malo na detektivku taky. Sice hudba udelal z filmu neco vic, nez je ale lehce prokouknutelny dej, zase srazi o stupen niz.(27.9.2005)