Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ničím zvláštní ani originální film stojící na pomezí hororu a thrilleru. Bohužel ani jedna z částí není dotažená do nějaké kloudné kvality, takže film kulhá a kulhá. Ano, chvílema člověk má pocit strachu, ale někdy se skoro musí chytat za hlavu kvůli všemožným klišé. K tomu je hlavní hrdina vcelku nesympatickej, takže není co řešit a snažit se hledat bodíky navíc. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nový člen psychiatrického ústavu sa zoznamuje zo svojim novým nie až tak bezpečným zamestnaním.Tento film je celi zostavený z klišé,hlavne čo sa týka filmov zo psychiatrických ústavov ale aj iných ako napríklad 13 duchov.Ponuré chodby psychiatrického ústavu majú v sebe silnú strašidelnosť.A je tu aj silné gore,len škoda že to je asi tak jediné čo môže tento film ponúknuť.Lebo je chaotický natočený,niektoré scény sú sprostejšie a príbeh je predvídateľný.Lebo mňa tá koncová pointa nezaujala. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Šílenství má prý mnoho podob a Clarkovi začíná solidně šibat a měl by prášky na uklidnění zobat jak lentilky. Jinak kam tenhle dacan přijde tam je hnedka malér, jeho bych teda za kolegu v práci nechtěl. Film se snaží působit tajemně, ale ruku na srdce...komu to nebylo jasné tak za půl hodinky? No? Takže překvápko se nekonalo, moc to nestraší, ale dobře to odsýpá takže suma sumárum čistej průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blázinec je pro horor vděčným prostředím a jsem toho názoru, že tady byla jeho atmosféra ne bezezbytku, ale určitě využita. Scénář nebyl nijak inovativní a to včetně rozuzlení, ale ani to mi příliš nevadilo. problém byl tak především v hercích. Jordan ladd v pohodě, Henriksen také, ačkoliv dostal po hříchu minimum prostoru, ale hlavní hrdina byl naprosto příšerný a občas mi přišel jako reinkarnace Brandona Walshe. Bez něj by byl Madhouse o dost lepším. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná podíváná, která na začátku hodně navnadí, v půlce znechutí a ke konci totálně překvapí. Kdyby se tu nevyskytovalo tolik zbytečností a nelogických scén možná bych dal i víc než jen průměrné hodnocení. Triky byly v určitých momentech velice slušné a příjemně se na to dívalo, ale místy stupidní scénář i neschopnost všech okolo mě dost často znechutili předchozí zážitek. Bohužel mohl z toho být velice úspěšný film, ale ve finále je z toho leda tak obyčejný průměr, který si možná za pět roků pustím znova. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)
  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama