Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Bollywoodský pokus o dobytí západních kin za asistence britských a amerických producentů. Už z mé předchozí věty je zřejmý hlavní kámen úrazu - bollywoodské charakteristické znaky jsou zde až nechutně načichlé západními prvky ve snaze jít co nejvíce na ruku západnímu divákovi. Vznikl tak pouze multikulturní hybrid působící jako kýč, pro tržební jistotu ještě zatraktivněný naroubováním na slavnou Pýchu a předsudek, což je tak trochu škoda. Jedním dechem však dodávám, že tento romantický muzikál si nekladl jiné ambice než uvolňujícím způsobem bavit a toto se mu především díky zajímavým hudebním číslům z indické části děje daří. Vlastně jsem se přímo nenudil a vlastně mě to ani příliš neiritovalo, navíc na bývalou Miss World Aishwaryi Rai se hezky kouká, takže ty tři mohu s klidným svědomím dát. P.S.: Pozdrav distributorovi SPI za další hloupý český titul parazitující na úspěchu filmové svatby řecké! ()

sulimo odpad!

všechny recenze uživatele

No nene, tohle bylo minimálně maximálně moc. Do půlky jsem si řikala, že to je parodie....pak mi došlo, že to myslí vážně, tak jsem si řekla, že pokud si chci zachovat vlastní duševní zdraví a úctu k Austenové, tak to vypnu...vypla. Budu dělat, že jsem to ani neviděla, protože tohle působí jak průjem barev se zvuky ze zoo. Aby se Vám to vůbec líbilo, tak se asi předpokládá, že o Jane Austenové jste nikdy neslyšeli, nikdy jste neviděli jediný film či seriál s názvem Pride and Prejudice a k tomu všemu Vám musí nutně zdegenerovat mozek pod nátlakem Vámi permanentně sledovanými Bollywoodskými trháky, které musíte milovat. No, já těmto vysokým požadavkům neodpovídám, takže bohudík mám tu soudnost tomu nedat jedinou hvězdu a po shlédnutí toho filmového průjmu v první půlce, si jdu propláchnout oči, uši a budu mlátit hlavou o zeď tak dlouho, dokud na tenhle odpad nezapomenu. NEKOUKEJTE NA TO!!!!!!! ()

Reklama

Marina111 

všechny recenze uživatele

Obľubujem najmä čienobiele filmy - a zrazu príde čosi také farebné, živé, veselé, vytrhne ma to z mojich existencialistických úvah, roztancuje ma to, očarí, podmaní si ma a naplní mi myseľ túžbou len tak sa zbaliť a najbližším lietadlom poletieť do Indie ... Tak toto presne sa mi stalo pri tejto milej, mimoriadne živej a sladko romantickej komédie, kde sa pretína to najlepšie z Bollywoodu s tým najlepším z Hollywoodu ... A čo sa (ne)podobnosti s pôvodnou verizou románu Jane Austen týka: u mňa vyhrala súčasná India, i keď aj Anglicko 18.storočia má (vo filmoch) svoje nesporné čaro ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pride & Prejudice po indicky. To znie v podstate celkom lákavo a zaujímavo, no finálny výsledok žiaľ nie je až tak oslňujúci. Samozrejme, scenár vytovrený podľa predlohy Jane Austen je vynikajúci (to je nespochybniteľné), ale to prevedenie a splynutie s Bollywoodom nepôsobilo až tak dobre, ako by som čakal. Mne to celé pôsobilo také neprirodzené, a na Darcym nebolo nič takého, čo by mohlo Lalite až tak imponovať. Teda okrem jeho ušľachtilých úmyslov, no inak pôsobil veľmi nevýrazným a čudáckym dojmom (vôbec mi charakterovo nepasoval k takej dominantnej postave). Tie muzikálové vsuvky boli fajn, príjemne to oživili. Ale ani to nezachránilo celkový dojem, ktorý je u mňa viacmenej priemerný. Slabšie 3* ()

dwarf 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla skvělá zábava. Můj první bollywoodský film v hnusném deštivém dni. Navíc celkem svěže pojatý příběh Jane Austenové, který můžu vidět vždycky. Zvedlo mi to náladu. Navíc vůně Indie. Muzikálově to bylo milé. Hlavně první polovina, která se točila kolem svatebních oslav byla povedená. Některé scény pro Evropana trochu přeslazené, ale když se to bere jako žánr, tak fajn. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

  • V bollywoodských filmech je tabu ukázat jakýkoliv druh sexuálního kontaktu, dokonce i polibek. Místo toho obvykle používají nějakou abstraktní reprezentaci (např. švitoření ptáčků) nebo neukážou vůbec nic. Proto, když Lalita sní o svatbě, přestože se s Darcym naklání k sobě, aby se políbili, tak se odkloní, než se jejich rty dotknou. (HappySmile)
  • Tlustá zelená knížka, kterou Lalita otevře na bazénu v Goa, je kniha od Jane Austenové. (HappySmile)

Reklama

Reklama