Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

tomtomtoma odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mne je to jednoznačný filmový škvár! Jane Austen psala lacinou romantiku urozenějších vrstev pro urozenější ženské publikum. Gurinder Chadha naroubovala lehkovážný Bollywood na povrchní globální pop-kulturu. A výsledkem je odpudivý laciný brak, kde všichni jsou úspěšní a krásní a vše spěje do svého očekávaného konce v barevném reji půvabných žen bez obsahu v povrchnosti úpadku spotřební společnosti. Kam může směřovat žena v kulturním prostředí genderové nerovnoprávnosti, když je žena zároveň nejagresivnějším ochranitelem tradičního rozdělení společnosti? Dokáži ocenit půvaby krásných žen, ale co z toho, když vše je prázdné po vymývání mozků konzumní pseudokulturou. Hlavní postavou je mladá, půvabná a vzdělaná indická dívka z lepší vrstvy Lalita Bakshi (půvabná Aishwarya Rai Bachchan). Nejvíce ji popuzuje jakýkoliv negativní náznak o Indii jako zemi nevalné kategorie. Hrdá a inteligentní dívka se se svými předsudky musí dokázat vyrovnat. Hlavní mužskou postavou je mladý hoteliér a člen nejbohatší vrstvy William Darcy (sympatický Martin Henderson). Jeho nesmělost a bezradnost je vydávána za aroganci a pokrytectví. On jen nedokáže nalézt slova při pohledu na svojí živoucí bohyni. Z dalších rolí: starostlivá Lalitina matka s lpěním na tradicích Manorama Bakshi (Nadira Babbar), milující a trpělivý Lalitin otec Chaman Bakshi (sympatický Anupam Kher), Williamův zamilovaný a bohatý kamarád Balraj Bingley (Naveen Andrews), Lalitina starší sestra se stresem kolem přípravy svatby Jaya Bakshi (půvabná Namrata Shirodkar), úlisný a prospěchářský padouch Johnny Wickham (zajímavý Daniel Gillies), Balrajova elegantní sestra Kiran (půvabná Indira Varma), štěstí naleznuvší Lalitina nejlepší kamarádka Chandra Lamba (půvabná Sonali Kulkarni), popletený nešika, dobrák se záluskem na ženitbu a Lalitin příbuzný Kohli (příjemný Nitin Ganatra), Lalitiná nejmladší sestra s netradičním hadím tancem Maya Bakshi (Meghna Kothari), dychtivá a toužící Lalitna sestra Lakhi Bakshi (půvabná Peeya Rai Chowdhary), upřímná Williamova mladší sestra Georgina 'Georgie' Darcy (půvabná Alexis Bledel), či Williamova upjatá a povýšená matka Catherine Darcy (Marsha Mason). Je to pitomé, povrchní, laciné a nevkusné. Je to vrcholek úpadku hvězdy spotřební kultury. क्यों, बिल्ली क्यों? ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl Pride & Prejudice od Joe Wrighta, tak se tomuto filmu vyhněte. Vše co se Joe Wrightovy povedlo se zde absolutně nezdařilo už od postav až po chemii a klíčové pasáže jsou zde nehorázně nezdařilé. Navíc většina písní nejsou nikterak zajímavé a nepomohly tomu ani barvy se kterými si tvůrci hrály. Jedině co bych přičetl k dobru je Naveen Andrews, který je skvělý a jen kvůli němu jsem tento film zhlédl celý. Tento snímek ve mě zanechal nepříjemně křečovitý pocit a mé hodnocení je 1,5 hvězdičky ()

Reklama

Ewík 

všechny recenze uživatele

Dobrá, jsou tam hezký holky, je to barevný a veselý, ale předvídatelný a ohraný a prostě mně se tenhle typ filmu nelíbí. Kdybych neseděla v buse někde ve Francii, tak by mě nikdo nedonutil na to koukat. Dvě hvězdičky dávám především díky nezapomenutelnému taťkovi, jeho třem bazénům a kobřímu tanci :-D ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, dobré pesničky (najviac sa mi páčila vtipná "No life without wife") a romantiky, že by sa v nej človek utopil. Ako inak, keď išlo o indickú verziu Jane Austenovej. Filmy z indického prostredia mám rada, ale ešte viac sa mi páči keď sú "indickejšie" (Monsoon Wedding). Na druhej strane vidieť, že Gurinder Chadha indickej mentalite rozumie a podľa záberov zo zákulisia to vždy vyzerá, že nakrúcať s ňou je fakt sranda (vtipnými zábermi v titulkoch sa podpísala aj v Blafuj ako Beckham). ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nedal filmu 100% hodnocení, ale tento film si ho určitě zaslouží. Nejenže v něm uvidíme krásnou herečku Aishwaryu Rai, krásné taneční kreace a ulyšíme skvělou taneční indickou hubu, ale hlavně budeme šokováni barvami. Přísahám, nikdy v životě jsem neviděl tolik barev, jako v tomto filmu! Opravdu nádherná pastva pro oči. Myslím, že takové syté zářivé barvy neuvidíte ani v Gay Parade a Transwesti show! Film "Moje indická svatba" je perfektní film, který Vás naladí a nabije energií! 100% DOPORUČUJI! :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

  • Podle režisérky Gurindera Chadhy má být vystoupení zpěvačky Ashanti poctou tradici bollywoodského filmu, kde se většinou objeví nějaká celebrita a zazpívá písničku, přestože to nemá žádné přímé spojení se zápletkou. Ostatní postavy nemají s touto celebritou žádný přímý kontakt, ale jsou k vidění v davu, kde si užívají show. (HappySmile)
  • Zpěvačka Ashanti byla v době natáčení právě na turné. Musela tedy během přestávky zaletět do Indie, natočit svou scénu, a potom zase pospíchala zpátky na turné. (HappySmile)

Reklama

Reklama