Reklama

Reklama

VOD (1)

Legenda říká, že se každých tisíc let narodí chlapec, který spojí poloviny starodávného amuletu a tím probudí nadpřirozené síly, které jsou v něm ukryty. Ty by rád získal bezohledný zločinec Snakehead, který zjistí, že oním zázračným dítětem je malý Jai, žijící v buddhistickém chrámu v Hongkongu. Rozhodne se ho unést, plány mu však překazí místní policista Eddie Yang a nezávisle na něm také agent Interpolu Arthur Watson. Sledují ho do chrámu. K agentovu zděšení se policista rozhodne zachránit Jaie z hořící budovy, místo aby honil prchajícího zločince. Tomu se nakonec podaří chlapce unést a propašovat ho do Irska. To Eddie jen tak nenechá a vydá se za ním. Na místním velitelství Interpolu potká starou lásku Nicole Jamesovou. Společně sledují Jaieho stopu do doků, kde narazí na lidský kontraband. Dostanou se do přestřelky s pašerákem Lesterem Wongem, jehož hlavním cílem je zadržet zázračného chlapce. Eddie se ho pokusí zachránit, ale je i s ním uvězněn v kontejneru, který se zřítí do vody. Jaiho zachrání, ale sám se utopí. V tu chvíli však chlapec předvede schopnosti medailónu. Než se Nicole a Arthur nadějí, je Eddie znovu naživu. Nový a lepší - neprůstřelný, neúnavný a mírně antigravitační. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Hodně trapný pokus o cool akci. Špatná choreografie, mizerné pokusy o humor, špatná kamera která souboje nepříjemně rozmazává (a degraduje tak jejich úroveň) a totálně unylá režie. A nejhorší na tom je fakt, že to v jedné ultrapřemrštěné a střihově přestřelené pasáži vypadá naprosto nářezově. Ovšem co říct o filmu, ve kterém se tři minuty povedly, ale zbytek stojí za prd... ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem čekal jasný bankrot, ale podle mně to je svižná akční komedie, určitě mnohem lepší než třeba o rok staší Tuxedo. V rámci jackieho kinematografie bych to zařadil mezi mírný nadprůměr. Jackie je stále v celkem dobré formě a nabídne i pár zajímavých nápadů v choreografii bojových scén. Počítačových triků je tu sice víc, než by se k jackieho filmu hodilo, ale není to jimi (krom závěru) zas až tak napěchované, jak jsem se obával. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechapem preco sa v americkych filmoch neustale snazia Jackieho sparovat s nejakym partakom, ktory ma byt za toho vtipneho a Jackie za toho drsneho bitkara. Ved v HK filmoch Jackie zvladne byt vtipny a zaroven nakopat protivnikov bez dalsej pomoci. Tentokrat sa film nevydaril po kazdej stranke. Zapletka nie je zaujimava a film je evidentne natolko zostrihany, ze je vsetko strasne uponahlane. Tym padom nefunguju postavy, gradacia, nic. Len si odskrtavate jednotlive sceny, aby to akotak davalo zmysel. Jackie tu je dost nevyrazny. Claire Forlani je pekna ale s Jackiem ma nulovu chemiu. Najväcsiou katastrofou je ale megaotravny Lee Evans, ktory predvadza totalne primitivny a trapny humor pre male deti. Bohuzial obrovskym sklamanim su aj akcne sceny, ktore su hnusne predratovane vdaka comu pôsobia strasne umelo. Tento styl akcie je uplne v protiklade k tomu, co Jackie predvadzal celu svoju karieru a v dokumentoch sa tomuto stylu vysmieval. Jackie doslova lieta jak keby mal v zadku tryskovy pohon este aj v prvej polovici filmu ktora na to nema dejove opodstatnenie. Nasledne sa film zmeni na fantasy rozpravku a akcia sa uplne odtrhne od reality a pripomina sucasne komixy, kde prim maju triky a poctiva kaskaderska praca si zobrala dovolenku. V celom filme nie je jediny kaskadersky pôsobivy kusok. Nechapem, ze bitky mal na starosti Sammo Hung. Zaverecne nepodarene zabery su plne prebreptov. Cely film som rozmyslal za co udelit aspon jednu hviezdicku. Snad niekoho zaujme par niekolkosekundovych stretov Jackieho a vtedy neznameho Adkinsa. Ale ani tie za vela nestoja. Sem tam sa dockame klasickych Jackieho zabavnych technik v ktorych odzbrojuje supera. Aspon v nich citit naznak Jackieho stylu. Lenze väcsina bitiek a ani vyznenie filmu Jackieho fanusikov nicim nepotesi. 1/10. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

PRVNÍCH 20 MINUT:Otřesná, absolutně nevkusná a neumětelská kamera,která pohřbívá celý snímek. Konkuruje si tak s hudbou, kterou k filmu vybíral/skládal někdo, kdo neměl všech pět pohromadě. Absolutně se nehodí a většinu scén velmi nevhodně kazí (bohužel jsem si všimla této tendence u většího množství "chanovek" z tohoto období (vzhledem k tomu, že teď nakoukávám Chanovu filmografii to beru z téhle perspektivy), což je strašná škoda, protože fyzičku i nápady na skvělé kaskadérské kousky Chanovi neubívají - i když hongkongský "realismus" mu sluší o poznání víc).Kočka z interpolu, lovestory a rádobylegrační (v tom nejhorším - kéž-bych-byl-jako-Mistr-Bean smyslu slova) inspektor Watson jsou zkrátka součástí family entertainment filmu "pro každého něco", a dají se tudíž přežít. Co mi vyloženě vadí je, že záběrování a hra s rychlostí snímání spolehlivě zničí i ten nejlepší Jackieho stunt (a že nejsou špatné). ZBYTEK FILMU: Když ovšem Jackie získá nadpřirozené schopnosti, stává se z toho definitivně fraška a film jde do háje. Nicméně nepochybuji o tom, že pro věkovou kategorii 10-12 let (těm se budou líbit i ty obhroublé fórky) je to zábavnější jak Mrazík. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V nejakom medailóne o príbeh ani tak vôbec nejde. Ten kontext sa týka blbečka, peknej chudej vyšetrovateľky a akože Jackieho. Tento trojlístok dáva scenárista do klasických priteplených scén plných pochybného humoru, nulovej tzv. „lanovej“ akcie. Celé vyšetrovanie je dané na náhodu, zábava je o ničom, vyšumelosť a strata orientácie je badateľná v každom momente. Medialón sú pózy, kde akcia nemôže nadchnúť a ostatné je pridružené varenie teplej vody. (videné 30.01.2020, Dajto Archív) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (8)

  • Eddie Yang (Jackie Chan) nosí hodinky značky Breitling Chrono Avenger. (dyfur)
  • Původní název filmu byl "Highbinders" (Podvodníci). (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Snakehead (Julian Sands) hodí po Eddiem (Jackie Chan) roh, je roh zahnutý. Když ho však poté Eddie vyndá z nohy, je rovný. (Terva)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama