Reklama

Reklama

Advokát John Clark žije spokojeně se svou manželkou Beverly a dvěma dětmi. Přichází však krize středního věku a Johnovi začne vadit jeho životní rutina, chce víc. Během svých cest metrem domů si několikrát povšimne Taneční školy slečny Mitzi, v jejímž okně stojí neznámá dívka. Touží ji poznat, a proto se ke slečně Mitzi zapíše do kurzu tance. Ve škole, která se tak tak drží nad vodou, dělá dívka z okna Paulina druhou lektorku. Tanečnice Bobbie, která touží zúčastnit se chicagské soutěže, Johnovi prozradí, že talentovaná Paulina se dostala až do finále světové taneční soutěže, ale hned nato se s přítelem a partnerem rozešli. John si všimne, že v kurzu tančí v převlečení i jeho kolega z práce Link Peterson. Ten se mu svěří, že sní o veřejném tanečním vystoupení. Jednou se John osmělí a pozve Paulinu na večeři. Paulina mu odpoví, že se zásadně se žáky školy nestýká. Dodá, že jestli má zájem jen o ni, ať do kurzu nechodí. John si uvědomí, že chce skutečně tancovat. Mitzi ho přemluví, aby s Bobbií vytvořili pár pro chicagskou soutěž... Beverly zatím nechápe, proč chodí její manžel tak pozdě domů. Když se jí kolegyně svěří s nevěrou svého manžela, začne Johna podezřívat a najme si detektiva Devinea. Ten zjistí, že se John učí tancovat, a sdělí to Beverly. Beverly se dotkne, že jí o tom John neřekl, a začne se doma tajně učit tančit. Devineovi řekne, že už jeho služby nepotřebuje. Ve škole zatím všichni trénují na soutěž. Johnovi nejdou latinské tance, a tak požádá Linka, aby je s Bobbií nacvičil, John zůstane u klasických. Paulina se Johnovi omluví, že nepřijala jeho pozvání. Svěří se mu, že žije jen pro tanec. Vezme Johna večer do školy a pomáhá mu vypilovat soutěžní tanec. Detektiv Devine, který se příjde na soutěž podívat, pozve také Beverly a Johnovu dceru Jennu. Link s Bobbií v latinských tancích postoupí do finále. Johnovi se klasika s Bobbií také daří – až do chvíle, kdy John zaslechne povzbuzování Jenny. Přestane se soustředit a Bobbie nešťastně upadne... John běží za Beverly, ale ta mu vyčte, že jí nic neřekl. John do taneční školy přestane chodit. Od Linka se pak dozví, že Paulina odjíždí do Anglie a zve ho na večírek na rozloučenou... (TV Prima)

(více)

Recenze (289)

Faye 

všechny recenze uživatele

Americká limonáda s J.Lopez (jak já ji nesnáším od „Krásná pokojská“) a cituje se v ní z mé oblíbené Simone de Beauvoir, koho by to napadlo. Navíc na prošedivělého Richarda Gera je pořád radost pohledět. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Gabriel Yared: 1. Sway - The Pussycat Dolls [3:12] ,2. Santa Maria (Del Buen Ayre) - Go Tan Project [5:58] ,3. Happy Feet [2:46] ,4. Espana Cani [2:13] ,5. I Wanna (Shall We Dance) - Gizelle D'Cole/Pilar Montenegro [3:28] ,6. Perfidia [2:50] ,7. Under the Bridges of Paris [3:01] ,8. Moon River [1:03] ,9. Andelucia [1:41] ,10. Book of Love - Peter Gabriel [3:36] ,11. L Train [2:03] ,12. I Could Have Danced All Night - Jamie Cullum [3:24] ,13. Wonderland - Rachel Fuller [3:15] ,14. Shall We Dance [2:34] ,15. Let's Dance - Mya [4:05], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tanec je dobrý. Tanec je pro někoho smysl života. Tanec pomůže najít cestu ke spokojenosti, k vztahové harmonii a duševní rovnováze sebe sama. Až doposud vše v pořádku. Ale aby bylo v pořádku všechno, nesměl by se nad vším tím zpoceným (a později mile pozlaceným) pohybovým cvrkotem vznášet nesnesitelný rodinný stereotyp plný melodramatických zamyšlení a zdlouhavých komplikací. A v neposlední řadě by objektem touhy a hlavně prostředkem k dosažení vší té pohody nesmělo být hispánské pružné, ale těžko opracovatelné dřevo. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Nenadchne ani neurazí. Leťs Dance jen protančí kolem a zanechá uklidňující, pozitivní dojmy. Nakonec, proč ne? ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vánoce coby zdroj úhledně zabaleného mučení opět nezklamaly. Bramborový salát mi i v umírněném množství způsobil žaludeční nevolnost, popáleniny od vosku si léčím doteď a mému otci se začaly líbit romantické filmy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Po počátečním šoku z toho, že podílový fond dostane pes a předplatné do opery zahradník, se dostaví pocit, že všechno je konečně jasné." Kdybych již nebyl králem parketu, tak se po zhlédnutí tohoto snímku hned přihlásím do tanečních. Co na tom, že králem parketu se stávám jen díky svejm ostrejm loktům, který ostatní páry posílají na chirurgii, protože já tančím sice jen z donucení, ale s nadšením. Sice nevěřím na pohádky o tom, že tancem se vyřeší manželská krize, ale s Johnem, Vernem, Chickem a samozřejmě Paulinou se do tančení dá vrhnout s radostí. A samozřejmě s "vlasáčem" Linkem, kterej usadil drzou černošku do sesle tak suverénním tanečním kouskem, že se to musím taky naučit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo naprosto o ničem, ale naprosto totálně o ničem. Gere je tady takovej umělej, holt už to neni to co to bejvalo a že bych musel zrovna koukat na učení tance, to taky ne. Z nudy akorát vytrhávala podívaná na Jennifer Lopez, která je tady zase krásná a pěkně tvarovaná, ale to je trošku málo na to aby to byl dobrej film ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopezovou jako herečku moc nemusím. Ale tady se mi líbila a tančila jako někdo z jiného světa. Richard Gere zahrál fantasticky, i když v Chicagu zahrál ještě lépe. Stanley Tucci byl výborný, jako vždy. Na film se urychleně podívejte. Já se zítra musím kouknout znovu. Ještě více takových filmů, pls. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No vida! Romantika bez nevěry, sexu... k tomu DEKORATIVNÍ herečka J-Lo, galantní R.Gere... Příjemným zpestřením filmu je role S.Sarandonové jako podezřívavé manželky a role S.Tucciho, jako Gereův kolega z práce... s jeho "latino" tanečními kreacemi... Konec dobrý, všechno dobré... Odpočinkový, nenásilný, ale trochu nudný film.... 50% Ovšem, pokud bych to měl srovnávat s romantickými filmy Made In Germany, co jimi Prima vyplňuje svůj vysílací čas... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechová zábavička se šarmantním Richardem Geerem, pro mě osobně mnohem lepší, než jsem vůbec čekala. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pohodový film se skvělou atmosférou. Až z obrazovky jsem cítil ten pohyb a vášeň při tanci, že jsem měl chuť film pauznout a tančit. Hudba dobrá, herci zde pasovali, ale není to film, který bych už neviděl v jiném provedení. Předchozí japonský film jsem bohužel neměl možnost vidět, takže zatím mé hodnocení 3 hvězdičky... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla, ale musím přiznat, že jsem si ho neužila ... ne z důvodu, že by byl špatně natočený, ale nelíbil se mi námět. Chápu, že nevěra je bohužel součástí našeho života a protože se mě tato součást života kdysi dávno citelně dotkla, těžko jsem hledala příznivou náklonnost k hlavním postavám... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a uměřená zápletka bohužel nemá výraznější tah a sílu a tudíž mi z toho vychází čisto čistý průměr. Richard Gere je famózní a pro podobné role jako stvořený. Další skvělá věc byla ta, že zde překvapivě nevadila Jennifer Lopez. Taneční scény jsou zručně natočeny a mají své společenské kouzlo, které ocení především starší diváci. Nekoná se žádná dramatická milostná zápletka či podobné eskapády viděné ve velké většině podobně romanticky laděných filmů. Vše se zde nese v pohodovém, "dospělejším" duchu a za pomoci fantastické kamery, krásných kostýmů a několika skutečně nezapomenutelných scén se dá u "Smím prosit" prožít docela příjemný večer. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ať se o tomhle filmu snažím přemýšlet z jaké strany chci, tak na něm nenacházím žádné chyby. Což je trochu mrazivé, vzhledem k faktu, že jde o obyčejnou romantickou hudební komedii... Ale prostě má něco do sebe a nebojím se to nazvat nábojem rozsahu Luhrmannova Strictly Ballroom. Konečně, když se v 90. roce rozdávala radost skrze Pretty Woman, tak já jsem si tehdy vzala jen Richarda ;) ()

Reklama

Reklama