Autentické, realistické, atmosferické, emocionální, pravdivé, místy děsivé až mráz běhal po zádech..Po čase, zase jedno příjemné televizní překvapení podle skutečné románové předlohy. Viz také americký film...http://www.csfd.cz/film/8705-denik-anny-frankove-diary-of-anne-frank-the/(9.5.2009)

Jako by tam člověk byl. Realistické, přesvědčivé, až to člověku leze do vlastního soukromí. A to ve všech fázích - v dobách, kdy je ještě dobře a fašismus se ozývá jako by z veliké dálky, v období skrývání a strachu z tušeného nebezpečí a vrchol přichází v koncentrácích a v době těsně poválečné. Nezbývá, než dát 100% a poděkovat.(16.5.2009)

I když příběh Anny Frankové znáte, stejně budete dvě třetiny příběhu věřit naději a zbývající třetinu kroutit hlavou nad lidskou beznadějí... Výrazné herecké výkony, a to nejen u ústřední dvojice (Hannah Taylor Gordon, Ben Kongsley). Zajímavé propojení černobílých snímků s barevnými, pěkná hudba Graema Revella .(10.5.2009)

• danecek24

59. Zlatý Glóbus za rok 2001 - nominace (3) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Hannah Taylor Gordon, Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Ben Kingsley(12.3.2009)

Působivé drama nejen o dospívající dívce za druhé světové války, které mě skutečně chytlo za srdce. Nechybí ani kvalitní herecké obsazení v čele s Benem Kyngsleyem.(8.5.2009)

Opravdu kvalitní televizní zpracování podle známé výborné knihy Deník Anne Frankové, jako by mluvil román sám o lidském neštěstí a hnusu genocidy. Promlouvá hlasem,pocity a srdcem mladé dívenky Anny skvěle ji zahrála Hannah Taylor-Gordon.Určitě mohu jen doporučit.(16.3.2011)

Klasický americký ždímač slz, který však dokáže probouzet emoce i ve scénách, kde se vůbec netlačí na pilu a navíc závěr je pojat dost civilně, což mě mile překvapilo. Scény z koncentračního tábora jsou spíše zkratkovité, ale tak silné vykreslení atmosféry jsem viděl málokde. Hrdinka snímku mi začala být sympatická až v druhém díle, kdy má konečně co hrát a ne jen přemoudřele rozumovat a stále velkodušně stmelovat rodinu (tvůrci se měli více držet deníku a vyjádřit více její zas ne tak plochou povahu). Dialogy někdy byla až krajně nepřirozené, ale i tak výsledek opravdu silně působí a ve člověku zůstává pocit staženého hrdla při vzpomínce na řadu obrazů i věcné titulky v závěru o osudech skrývajících se v táborech.(9.5.2009)

Precizní a na televizní film nesmírně drsné lidské drama o nejčernější době v dějinách.Anna Franková neobsahuje nic nového ani převratného,není natočena nijak mistřne,ale ukazuje a vypovídá o tom,na co by se nikdy nemělo zapomenout a takových filmů nebude nikdy dost.Skvělý casting.(10.5.2010)

Báječné zpracování, mráz mi lezl po zádech. Tohle by se mělo vysílat v prime-timu a povinně ve školách.(9.5.2009)

Nádherné zpracování židovské otázky z období 2. světové války.Předlohu jsem nečetl, ale dokážu si představit její sílu. Ve filmovém zpracování lze hodnotit velice nadprůměrně herecké výkony většiny protagonistů a potěší výskyt několika českých herců.(11.5.2009)

Ach, co říct... Všichni ten příběh známe, a je to tak jedině dobře! Ale stejně jsem i přes každou další naskakující minutu doufala, že nakonec to tak neskončí, že nakonec to přeci jen dopadne dobře. Nedopadlo. A přesně jak je řečeno v závěrečných titulkách - tohle je jen jeden příběh, a my bychom měli pamatovat na všechny. Jsou věci, na které se nesmí nikdy zapomenout.(8.5.2010)

Jeden z nejdojemnějších příběhů lidské bytosti na pozadí něčeho tak nevýslovně krutého s názvem genocida. Když si představím kolik lidé prožíválo podobné osudy, je mi z toho strašně zle až k breku.(9.3.2011)

Komentář píšu na Silvestra, ale film jsem naštěstí viděla už včera. A bylo to hrozné, proplakala jsem posledních minimálně deset minut a zvedal se mi žaludek. Byť se stydím, že jsem knihu nečetla, i když o ní pochopitelně vím, jsem ráda, že jsem nečetla - přiznám se, že na to nemám. Když film skončil, říkala jsem si, jaký komentář k tomu můžu proboha napsat? Asi bych napsala jen pár teček, nebo no comment, nebo něco v tom smyslu. Vím, hodnotím obsah, ale ten prostě stojí nad vším ostatním. Filmařsky to - pro mne laika - vyznívá také dobře, úžasné herecké výkony, včetně Bena, film je dlouhý, ale uteče jak voda, čeští herci potěší, hudba je dobrá (ale tohle téma mám navždy spojeno se Schindlerovým seznamem), interiéry perfektní, vjezd do tábora - ta brána - to byl záběr...a jinak to byl samozřejmě jeden z nejhůře stravitelných a nejméně zapomenutelných filmů.(31.12.2010)

Velmi přesné zpracování osudů rodiny Frankových za druhé světová války. Autenticky je zde vystižena atmosféra života v úkrytu, která odpovídá deníku Anny Frankové, i krutá část "neživota" v koncentračních táborech.(9.5.2009)

Televizní film? Tohle měli dát do kin. Bez nadsázky jeden z nejpůsobivějších snímků svého druhu. Opravdový zážitek...(27.3.2010)

Pěkný válečný příběh, zobrazující život v koncentračním táboře.(10.5.2009)

Knihu jsem četl tedy deník a teď sem si vyhradil tolik času na ten příběh, který je opravdu silný a velice známý ve světě. Anně se podařilo posmrtně stát se uznávanou spisovatelkou díky otci. Myslím si, že zobrazení otravných sousedů v úkrytu je vytvořeno do posledního detailu. Je to prostě jeden velký smutný příběh té doby a zasáhne i ty co si o sobě nemyslí, že jsou citlivé povahy.(12.1.2012)

Skápla slza...(9.5.2009)

V porovnání s verzí z roku 1959 je toto zpracování skutečně o třídu lepší. Z velké části především pro svou CELISTVOST příběhu. Konečně se zde dozvíte, jak to vlastně tenkrát dopadlo.(1.1.2011)

Nejdůležitější je deník. To věděli i kluci, když cestovali do pravěku. Já jsem v podstatě nesnášenlivej člověk a jsem zvyklá na svůj klid (jako správně rozmazlenej jedináček :-)) a rozhodně bych nebyla schopna vydržet několik let zavřená se stejnýma lidma, asi by mi přeskočilo. Nebo by mě spíš moji spolubydlící brzo zlikvidovali, protože se mnou není lehký pořízení. A tak Annu a všechny lidi, kteří se museli za války schovávat, obdivuju dvojnásob. Ano, je to opravdu jen jeden příběh o jedné takové rodině, protože jak všichni víme, takových bylo nepočítaně. První část byla taková poklidná a druhý díl zase hodně tvrdej. Udání skoro na konci války, tak to zrovna moc hrdinský nebylo. Já bych v koncentráku nepřežila ani jeden den. Umřela bych žalem po pivu! Dělám si srandu. Sem se to sice zrovna moc nehodí, protože toto je opravdu silný příběh, ale já si prostě nemůžu pomoct. A nejhorší byl úplně závěr, ve kterém nám bylo prezentováno, kdo jak dopadl. A z toho šel mráz po zádech.(9.5.2010)

<< předchozí 1 2