Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v zubní ordinaci, kde se seznamujeme s doktorem Ludvíkem Šotolkou (P. Nárožný), opuštěným starým mládencem, a se svéráznou sestrou Jarmilkou (J. Bohdalová). Jednoho dne se tu objeví krásná Karla Smržová (D. Veškrnová) s pistolí v ruce. Ukáže se, že je to dětská pistolka, kterou má náš hrdina přinutit Karlina syna, aby usedl na zubařské křeslo. Od této chvíle se začíná odvíjet řada komediálních situací. Šotolka se do Karly zamiluje, ale protože je neobratný, řídí všechno jeho počínání bonviván, strýc Tobiáš (M. Kopecký), což je pro doktora tak zdrcující, že se málem ocitne na policii… (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

"Zubař to je sochař" :-) a tady měl navíc vytříbený vkus pro Dášu Veškrnovou. No měl, Dáša je ozdobou nejen tohoto snímku. A Petr Nárožný je pro takovéto role stvořen. Ale mohlo to být kratší (tak 2/3 by bylo optimální) a pak už to bylo zbytečně natahované mimo hlavní zápletku... Za mne něco přes tři hvězdy díky Nárožnému, Kopeckému a Veškrnové. A také pěkné titulky s nezaměnitelnými obrázky kreslíře Neprakty.... A hudba? Neřekl bych "nudná a nenápaditá". Právě naopak, ikdyž je to ze Svobodovy slabší a jednodušší části tvorby a trochu rychlou jehlou do kláves ušité, podle mého je hlavní motiv dost chytlavý (broukal jsem si ho ještě nějakou hodinu poté) a je vidět, že to rychle udělal "nějaký" hitmaker. Nudná a nenápaditá tedy podle mne určitě ne právě pro tu chytlavost a hravost s využitím smíchu (pokud se nepletu) Kopeckého / Veškrnové, což pokládám za dobrý nápad a díky tomu jsem tvůrce hudby poznal hned. Samozřejmě si Karel Svoboda s něčím daleko více vyhrál, což asi někteří tomuto za chvíli střiženému hudebnímu doporovodu vytýkají. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spickove obsazeno, jsou tam snad vsichni duleziti herci a herecky te doby. Coz je prekvapujici.. Natocene je to standardne, cili dobre. Problem je jen v tom, ze komedie neni vtipna. Je to takovy hodne suchy humor zalozeny na principu nedorozumeni apod. Zadna velka rachanda. Navic je tu druha vec, a to je delka... Proc proboha 94 minut? Stacilo by bohate do hodiny...zbytek je umele nastavovana kase. Hlavni role Narozny, Veskrnova...ok. 3- ()

Reklama

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Nárožný jako náčelník kriminálky v bílém plášti ano, Bohdalová coby svačinářka také ale Kopecký už lehce přehrával a vyzněl trošku lacině..Veškrnová to zvládla obstojně ale už mně dokázala pobavit i lépe ..Nejlepší byly epizodní výstupy dalších známých osobností našeho filmu, zejména pak žlučníkář Kopřiva, řezník Lábus či policista Skopeček..nejprotivnější byl ten malý kluk, mohli vybrat někoho sympatičtějšího .. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film o nesmělém zubaři Ludvíkovi Šotolkovi, jenž se zamiluje do svobodné matky Karly Smržové. V nepříliš zdařilé, ale skvěle obsazené komedii ztvárnila tuto mileneckou dvojici D. Veškrnová a P. Nárožný, jenž nosil totožné brýle jako náš současný lysý premiér a jenž také snad jako jediný herecky nezklamal. Snímek F. Fililpa až příliš okatě časově natahovaný, chápu, že z mizerného a hloupého scénáře P. Čírtka nebylo snadné vykouzlit něco kvalitního, ale není mi příliš jasné, proč musí mít tento film s děsivým názvem 94 minut. Odborný stomatologický termín v tomto případě pouze vyjadřuje záminku, aby mohl dychtivý dentista opět vidět svou vyvolenou. Bohužel ani taková jména jako M. Kopecký, coby výrazná postava Šotolkova strýce Tobiáše, J. Bohdalová v roli sestry Jarmilky či vrchní v hotelu J. Větrovec nedokázaly vytvořit z tohoto díla něco zajímavého a posunout ho alespoň do průměru. Docela mě pobavila scéna, kdy Nárožný zastaví svého Wartburga combi na autobusové zastávce zrovna v momentě, kdy přijíždí autobus řízený V. Sloupem. V malé roli nespokojeného zákazníka cestovní kanceláře zde svůj ojedinělý komický talent zde mohl naznačit nenapodobitelný L. Kopřiva. Poměrně nedůležitá scéna s popíjejícími Angličany v hotelu Konopiště byla neúnosně dlouhá a nevtipná, stejně jako zbytečná a nedůstojná role bývalého partnera slečny Smržové pro takového herce jako byl R. Brzobohatý. Také otřesná hudba K. Svobody filmu rozhodně nepomohla a pro Španělskou paradentózu tak visí průměrné hodnocení příliš vysoko. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Výborná paní Bohdalová, Josef Větrovec, Petr Nárožný a Miloš Kopecký - jen kvůli nim dávám tři hvězdy a jen kvůli nim mi stálo za to se na to dívat. Jinak ale snímek nebyl příliš zábavný ve své podstatě. Upřímně řečeno se ale jednalo jinak spíše o průměrnou podívanou, v níž nevynikal ani scénář a za mě ani kamera. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V záběru po 30. minutě, kdy Petr Nárožný blokuje svým Wartburgem místo autobusu, má tento „dva“ řidiče. Jeden stojí, vyklání se z řidičova okénka autobusu, nadává a troubí. Zatímco druhý řidič (profesionál) sedí a poté popojede s autobusem. Když autobus zastaví je velmi dobře vidět, že „nadávající“ řidič se obtočí kolem sedícího řidiče a opře v autobuse o polootevřené řidičovo okno zády. (Cesty timem)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a na zámku Konopište. (dyfur)
  • Přibližně v 10. minutě poté, co z ordinace odejde sestra (Jiřina Bohdalová), jde doktor (Petr Nárožný) k zrcadlu, v němž se odráží obraz člena štábu. (rakovnik)

Reklama

Reklama