Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Recenze (742)

golfista 

všechny recenze uživatele

Krásný film ! ... Za ty slzy jsem se tentokrát nestyděl, protože věřím, že tenhle film tak zapůsobí na každého - kdo má srdce :) ... Kate Winslet patří už dlouho mezi mé "nej" a tady svou pozici s přehledem obhájila. Stejné "vysvědčení" platí i pro Johnnyho Deppa a Dustina Hoffmana.... "Peter Pan" mi nic moc neříká, ale samotná premiéra Barrieho hry je natočena tak báječně, že jsem dostal chuť si přečíst knížku :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově krásné, ovšem i přesto ve výsledku OPRAVDU krásné. Režisér Marc Forster sice celou dobu sází na jistotu, jeho nekonečné prolínání dvou různých světů (ať už Nezemě s realitou, Deppových vizí se skutečností, či prostého střetu dvou pohledů na jednu událost) však takřka dokonale naplňuje veškeré požadavky na jímavé drama o lidské velikosti. A když se zaposloucháte do úžasné hudby Jana Kaczmarka, velmi snadno zapomenete na to, že tenhle film je v podstatě jen další roztomilou variací na standard "dojemné biografie o výstředním umělci". 90% P.S. U filmu jsem nikdy v životě nebrečel, ale Neverland byl jedním z těch čtyř pěti, u nichž jsem měl co dělat. Notoričtí plakálkové si při nádherném finále asi vybrečí oči z ďůlků. Čímž se mimochodem podepisuji pod několikrát zmíněnou emocionální nářezovost inkriminované "neverlandovské" věty :-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Miluji tohle obsazení a třebaže jsem Petra Pana nikdy nečetl, ve spoluprožívání příběhu mi to nijak nebránilo. 85% Zajímavé komentáře: Melies, Nathalie, Falcor, Anglie, Aiax, Pacco, Aidan, Torrance, Thewho18, Indy, Martyr, Maras.L ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ke snímku jsem přistupoval s obavami, jelikož Peter Pan mi toho moc neříká, navíc film se rozjížděl velice pomalu, ale příběh člověka, který rád zůstává v dětském světě, se mi líbil. OPRAVDU JSEM SI NA CHVÍLI MYSLEL, ŽE BY TO MOHLO TRVAT VĚČNĚ. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se moje hodnocení liší od naprosté většiny. U tohodle filmu musím říct bohužel. Co naplat, že postava Johnny Deppa je jedno velké dítě, které má fantazii, že by ji mohl krájet a každému dítěti ve světě, které tolik fantazie nemá, by mohl kus ze sebe dát. Jenže kdyby to bylo vyprávěno trošku jinak, než tak nudnou formou, jakou to ve skutečnosti vyprávěno bylo. Když skvěle hrající Johnny nebyl se "svými" dětmi ve své fantazii, tak mě to totiž hrozně nudilo a říkal jsem si, jak nekonečnej ten film je. Mrzí mě to o to víc, protože postava Jamese Barrieho mi byla šíleně sympatická. Vždyť fantazie je to nejúžasnější, co naše hlava má, nejen v dětství, ale i v dospělosti. Jenom jí musíme umět pustit uzdu, jako to James Barrie dokázal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $51,680,613Tržby Celosvetovo $116,766,556/videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlidštějších a nejkrásnějších filmů co jsem kdy viděl. Krásný příběh o tom jak jeden muž, s chlapcem v sobě, žije ve svém fantastickém světě. Jediní kdo ho můžou chápat jsou Ti, kteří mají stejnou fantazii jako on. Asi nejlépe je rozdílný pohled lidí okolo Barriho ukázán, když on vchází do svého pokoje (který je jeho vysněným světem v kterém vidí krásné věci) a jeho manželka jde do druhého, svého pokoje, který je celý ponořen do tmy... Geniální atmosféra, která ve vás vyvolá krásné pocity. Herci kteří ze sebe dostanou všechno a ve vás vyvolají emoce, o kterých jste možná ani nevěděli. O Peteru Panovi se v česku opravdu moc neví, ale tento film funguje jako skvělý naviják a pochybuji, že se najde hodně lidí, kteří po shlédnutí tohoto filmu nebudou mít chuť přečíst si knižní verzi. Johny Depp hraje, jak je jeho zvykem posledních pár filmů, opravdu úchvatně a přesvědčuje o svém skvělém herectví snad i mrtvoly. Depp je věrohodný, ztotožněný se svou postavou a je z něj cítit, že to pro něj není jen malá role, ale opravdová hlavní role na, které stojí film a on nezklame ani v jedné vteřině. Kate Winslet není jen "ta holka z Titanicu", ale je to opravdová herečka, která mě po Věčném svitu neposkvrněné mysli a Hledání Země Nezemě, přesvědčila o svých kvalitách. Dustin Hoffman v malé roličce velmi potěší a jeho hlas je velmi příjemně silný a charismatický(v originálu). Hudba je krásná a režisér mě přesvědčil o hodně více než v jeho minulém projektu. Jeho láska k látce je opravdu cítit v atmosféře, která je perfektně chvílemi až pohádková. Tento film si zaslouží oscara!! Je to krása, citlivý film, který vám nakonci nechá v očku nejen jednu slzičku, ale i v duši malé potěšení... že se stále točí filmy s velkým F.... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Magee .. Dojemný a krásný film. Čistý a lehce vyprávěný příběh plný výborných hereckých výkonů, nádherné hudby a hlavně fantazie.. „That is Neverland." 95%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Peteru Panovi mě nikdy nenadchla. Zato tenhle dojemný film o umění dívat se kolem sebe, o talentu vyprávět příběhy, ať už svoje nebo příběhy druhých. O schopnosti vybočit z obyčejnosti všedního dne. No nic, teď si utřu slzy a někdy v budoucnu dám pohádce Peter Pan ještě další šanci. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Typický festivalový a pre oscarovú noc vhodný film. Inšpirované skutočnou udalosťou, podáva v snovej kombinácii nielen fitkívnu úvahu o tom, čo mohlo byť inšpiráciou pre Barrieho k jeho slávnemu príbehu Petra Pana, ale zároveň aj vo veľakrát výskušanej schéme narácie príbeh jednotlivca, zo začiatku väčšinovo nepochopeného okolím, ktorý v boji s osudom zažíva svoje lifetime obdobie. Podobných filmov s touto tématikou (i keď inšpirované odlišnými udalosťami) o pravých hodnotách priateľstva a dôležitosti "VERIŤ" tu už bolo neúrekom, ale aj napriek tomu je tu jedno veľké ALE! Vďaka výborným hereckým výkonom - od hlavných partov (Winslet, Depp) až po vedľajšie (filmoví matadori ako Hoffman alebo Julie Christie) a formálne čistej, takmer tradicionalistickej réžii v harmónii s ostatnými kompozičnými prvkami ma film spoľahlivo citovo zaangažoval (pri vete: "That is Neverland", ktorú šepká Depp do ucha jednej z ďalších postáv, som ronil jednu slzu za druhou...) a čas pri ňom strávený mi unikol ako voda. 4,5*. P.S.: Napodruhé, dva mesiace po prvom zhliadnutí je to už čistých 5* :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Stejně jako autor roztomilého Petera Pana Sir Barrie, tak se i režisér Marc Forster snaží svým filmovým Hledáním Země Nezemě objevit především to dětské v každém z nás - a jednoznačně se mu to daří... Je zajímavé sledovat, jakým způsobem toho dociluje - jeho film se ani nijak nesnaží maskovat skutečnost, že chce být cukrkandlově milým a pastelově krásným. Nevím, u jiných snímků vystavěných na podobné prvoplánové metodě, bych zřejmě skřípal zuby, ale Forsterovu jednoduchému naléhání nelze nepodlehnout... Návrat do krajiny dětství a odvaha tváří v tvář se postavit své fantazii a imaginaci si vyžaduje naslouchat onomu malému klukovi uvnitř mne a já se tomuto vábení rád podávám, jelikož o svém nedospělém dospělém dobře vím... Netuším, jestli každý měl v dětství lítací sny, když jsem se ale poprvé setkal s tím, že Peter Pan vzlétl, vzpomněl jsem si právě na ně... Lítací sny byly nádherné, stejně jako tenhle film a jeho neuvěřitelně silná (a lidská) gradace a finále... Marc Forster je přirozený režisérský talent a ještě nikdy nenatočil špatný snímek, což jeho nádherná exkurze do fantazijní Země Nezemě jenom potvrzuje... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Frontální útok na city skrze značně zidealizované osudy Jamese Barrieho? Jednoznačně. Ovšem s citem natočený a dokonale zahraný útok na city, nutno ihned dodat. O hudbě ani nemluvě. A ano, přiznávám, že ke konci jsem měl slzy na krajíčku, což se mi stává jednou za uherský rok. Forster mě opět přesvědčil, že jeho talent se hvězd dotýká. Přesto nevím, zda si to někdy pustím znovu. Přeci jen ta "limonádovost" mě trochu iritovala. Ale až po skončení filmu. Během něj si chtě nechtě musím přiznat, že jsem byl zcela lapen jeho kouzlem. Jakkoli laciným. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film o dětech, ale ne pro děti. Že Johnny Depp zahrál skvěle, to už je uplně trapné psát, poněvadž on hraje skvěle ve všech filmech. Mile překvapila Kate Winslet, protože působila opravdu sympaticky. Dustin Hoffman se neměl možnost moc předvést, ale kdo taky exceluje jsou ti čtyři kluci. V čem ale Hledání Země Nezemě hlavně boduje, je ta kouzelná, dá se říci skoro až pohádková atmosféra. Super je scéna, když Depp s manželkou jdou spát každý do své ložnice, kdo to viděl ví o čem mluvím. Jinak Petra Pana nemám moc rád a přijde mi takový docela debilní (já vim no) ale tenhle film se mi líbil moc a asi někdy risknu i toho Pana. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

v přípravě na tento příběh jsem nic neošidil. opravdu! bohužel mé očekávání nebylo naplněno (tak to dopadá většinou, když se člověk na něco těší). já se tak těšil jak budu moct zapojit svoji fantazii, jak znovu prohlédnu dětskýma očima. podařilo se to jen na 70%. bohužel pro mě. asi stárnu. a příště se na nic nebudu těšit. je to takové zvláštní. ostatním tento příběh doporučuji a vím, že určitě budou nadšeni. nejen s J.D., který je vynikající , ale i s D.H. a hlavně s dětskými hrdiny. je zde tolik krásného. a je jen třeba chtít snít a vidět to co vidí děti. a nikdy nepřestat věřit na víly. honem, řekněte že ano! i když zemřít, ano zemřít, to bude obrovské dobrodružství! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Celkem zkalamání. Krásný film s mými dvěma oblíbenými herci, ale nějak mne to nedojalo jako ostatní a podruhé se ani na to nemám chuť podívat, a to je u mne docela zvláštní. Třeba takové CRASH nebo HLASY NEVINNOSTI mne rozbrečeli, tomu říkám geniálně emotivní dojáky, ale tenhle film bych k nim neřadil. Přesto je to moc krásný snímek, který stojí za vidění ! Vynikající herecké výkony ! Doporučuji ! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama