Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

Marius 

všechny recenze uživatele

Napriek menším zaváhaniam v úvode patrím tiež medzi tých, ktorých Finding Neverland dostal. Vo fiktívno-realistickej dráme o vzniku jednej z najslávnejších detských divadelných hier presvedčivo kraľujú Johnny a Kate. Kate ma po Večnom svite opäť utvrdila, že je výborná herečka a u Johnnyho som si už zvykol, že pre neho je zahrať zle asi nemožné. Malé výhrady by som mal k detským hercom a k tomu, že niektoré scény sú prvoplánovo slzopudné, avšak pri scéne „That is Neverland“ bude slziť i najväčší cynik. Každopádne myslím že Akadémia opäť raz prehlúpila. 10/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film o dětech, ale ne pro děti. Že Johnny Depp zahrál skvěle, to už je uplně trapné psát, poněvadž on hraje skvěle ve všech filmech. Mile překvapila Kate Winslet, protože působila opravdu sympaticky. Dustin Hoffman se neměl možnost moc předvést, ale kdo taky exceluje jsou ti čtyři kluci. V čem ale Hledání Země Nezemě hlavně boduje, je ta kouzelná, dá se říci skoro až pohádková atmosféra. Super je scéna, když Depp s manželkou jdou spát každý do své ložnice, kdo to viděl ví o čem mluvím. Jinak Petra Pana nemám moc rád a přijde mi takový docela debilní (já vim no) ale tenhle film se mi líbil moc a asi někdy risknu i toho Pana. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem se znovu po dlouhé době na ten film podívala, pamatuju si, že byl velmi krásný a smutný a měla jsem pravdu ... Nevzpomínám si film, který by mě opravdu tak dojal... proslzela jsem snad polovinu filmu ... Freddie Highmore byl úžasný ... vynikající herecký projev na tak malého kluka ... Děti by neměly prožívat to, co tyto prožily ... Kdyby byla možnost dát víc hvězdiček, měl by ode mne vždy plný počet ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Frontální útok na city skrze značně zidealizované osudy Jamese Barrieho? Jednoznačně. Ovšem s citem natočený a dokonale zahraný útok na city, nutno ihned dodat. O hudbě ani nemluvě. A ano, přiznávám, že ke konci jsem měl slzy na krajíčku, což se mi stává jednou za uherský rok. Forster mě opět přesvědčil, že jeho talent se hvězd dotýká. Přesto nevím, zda si to někdy pustím znovu. Přeci jen ta "limonádovost" mě trochu iritovala. Ale až po skončení filmu. Během něj si chtě nechtě musím přiznat, že jsem byl zcela lapen jeho kouzlem. Jakkoli laciným. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Střízlivě řečeno, hrdina filmu, spisovatel James Matthew Barry byl stejného sexuálního zaměření jako náš Jaroslav Foglar nebo známý dánský pohádkář Hans Christian Andersen a natočit přízemní realistický životopisný film by znamenalo nevyhnout se i některým temnějším stránkám jeho života a života jemu blízkých. Jeho přátelství k rodině s pěti malými chlapci bylo pochopitelně motivováno nejen snahou pomoci lidem v nouzi a konec konců hrdina jeho nejúspěšnější divadelní hry a předobraz Petra Pana později spáchal sebevraždu. Filmový scénář je skutečnými životními osudy slavného spisovatele jen volně inspirovaný a je napsaný v duchu jeho slavné pohádky. Je podobně dojímavý, romantický a dětsky neposkvrněný. Navíc je výborně herecky obsazený, Kate Winslet i John Depp odvádějí svůj vysoký standard. Vznikl poetický, hravý film. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Pri natáčaní scény, v ktorej Sylvia (Kate Winslet) s rodinou večeria u Barriovcov, nainštalovali pod stôl prdiace zariadenia. Spustili ich vždy, keď to uznali za vhodné, aby tým uvoľnili napätú atmosféru. Deti potom nemuseli hrať predstieranú veselosť, ale pôsobili prirodzene. Tento nápad navrhol Johnny Depp (James M. Barrie). (skrecok1581)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama