Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Diskuze

metal

metal (hodnocení, recenze)

Bombastická pohádka.Nechápu čeho jsem se na tom jako malej bál. Moc mě grimmové bavily.Jo a mimochodem Yesqwarde,máš tu skvělej obrázek.Moc se mi líbí.

Uživatel metal smazal svůj příspěvek.

Grush

Grush (hodnocení, recenze)

Včera jsem shlédl v televizi Kletbu bratří Grimmů a zůstala ve mně pachuť totálního propadáku. To nebyla ani pohádka, ani komedie, ani horror, ani drama, ani historická mystery, to nebylo nic kromě nechutného guláše prošpekovaného infantilními gagy.

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Podle mě je to pěknej filmek, kterej se neproměnil, jak jsem čekal, na úchylně přeslazenou hyperromantickou pohádkovou hovadinu ale na solidní fantasy horor.

jprmusic

jprmusic (hodnocení, recenze)

Je to celé takové Gilliamovsky neuchopitelné , zvláštní , Monty Pythonovské ..... no nic , je to prostě prima úlet . Howg !

Anýza

Anýza (hodnocení, recenze)

Až na závěrečný polibek "z lásky" dobrý film se spoustou zvratů.

miriamkah

miriamkah (hodnocení, recenze)

Tento film ma dosť sklamal, už len od samotného prihlásenia sa názvom k bratom Grimmovcom som čakala niečo rozprávkové a čarovné ako ich rozprávky. Aj zloženie sa mi zdalo v celku sľubné, no prišlo mi to ako paródia či pokus o tvorbu od nejakého začiatočníka. Jediné čo by sa mohlo vyhnúť mojej kritike je myšlienka príbehu o ktorú sa tam pokúšali.

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

Nejdříve jsem filmu dal dvě hvězdičky, cca před rokem. Včera jsem se na něj podíval znovu a přehodnotil jsem to na 3*Taky záleží na náladě a momentálním rozpoložení.

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Ano souhlasím, že M.Belluci je krásná a to je jediné kladné z tohoto filmu.

Mušlovka

Mušlovka (hodnocení, recenze)

výprava, kostýmy, dokonce i hudba- to je všechno v pořádku a je vidět, že určené miliony dopadly na úrodnou půdu, ale bohužel jen, co se dekorací týče.příběh je naprosto o ničem, nedojme tam ani ničí smrt. postavy jsou celkem poměrně nezajímavé. v kině jsem si dokonce přála ať už to proboha skončí.

Mish

Mish (hodnocení, recenze)

Herecké obsazení ušlo. Příběh ač byl zmatený by šel taky. Některé efekty byly ale dost umělé a proto celý film ztratil půvab, který by mu obyčejně dodaly pohádky Grimmů.

Miksa

Miksa (hodnocení, recenze)

Myslím, že bych měl poděkovat všem, který zde ofrňujou nad Kletbou bratří Grimmů. Nic jsem od filmu nečekal a dostal jsem pod nos pěknou pohádku s hororovým podtextem. Možná mírně překombinovaná, nicméně bych řekl že stojí za shlídnutí a ne za pomluvení.

qcpx

qcpx (hodnocení, recenze)

Tehle film na pohled má všechno, za co bych mu dal plné hodnocení - hezké kulisy "středověké střední Evropy", tajemný les plný nejrůznějších potvor, dobře obsazené hlavní role. Docela zajímavá je i zápletka, probleskne i několik typicky gilliamovských nápadů, jenže... Bohužel děj je poněkud divně zamotaný, občas překombinovaný, občas nedotažený, někdy je to jen Hollywoodská vata. Za zhlédnutí ovšem rozhodně stojí, nemůžu ani souhlasit s tím, že by to byla vykradená Ospalá díra, ta byla laděná horrorověji, Grimmové si zakládají spíše na podivnostech a možná až expresivní "středověké" atmosféře.

valjean

valjean (hodnocení, recenze)

Příjemná pohádka, od které člověk nemůže čekat kvality Pulp Fiction nebo něčeho podobného. Rozhodně lepší kvalita než Troškova "Princezna ze mlejna".

Teg

Teg (hodnocení, recenze)

Musím se přiznat, že podle hodnocení jsem se na film příliš netěšil. e by Terry už mlel z posledního? Ale skutečnost mě přesvědčila o opaku. Mírně pokulhává za Ospalou dírou, ale nenudil jsem se ani vteřinu. Dokonale skloubená atmosféra pohádky, horroru a komedie. Kdybych neměl ruce tak tleskám pahýly :)

M@rty

M@rty (hodnocení, recenze)

Hluboce jsem premyslel, zda-li dat tomuto filmu dve hvezdicky, ci pripadne jen jednu. Bohuzel mě film silně zklamal, zřejmě to může být způsobeno tím že jsem jej dostatečne nepochopil, asi jsem mu holt nesedl na notu. :-(

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Popravdě nechápu, jak někdo kdo řekne, že jsou Grimmové nepřehlední a nemají atmosféru, se může označit za filmového fanouška.

NormadSoul

NormadSoul (hodnocení, recenze)

docela dobrý film..zajímavé prostředí..příběh dobrý..herecké výkony dobré

mak.

mak. (hodnocení, recenze)

Pohádka, která disponuje zajímavými efekty a svými komediálními scénami, ale která nemá atmosféru a nevtáhne vás do děje tak, jak by asi fantasy film měl.

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama