Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

Fr 

všechny recenze uživatele

bylo, nebylo. ,,drazí občané, již nemusíte mít strach. bratři Grimmové jsou s vámi. přišli jsme vás zbavit zlých kouzel." tak to bylo pokaždé. a pomocí svého ,,ochotnického" divadla vždy, samozřejmě za odměnu, dobro zvítězilo nad zlem. jako v pohádce. vymyšlené zlo nemá šanci a vše jde hladce. až v Maribadenu, kde se začnou ztrácet děti. a to doopravdy. Mohla by to být pohádka, ale děti by se báli. a nechápali by to. a pro dospělého zde není mnoho, co by upoutalo pozornost. všechny ty hororové ,,věci" působí spíš divně a to je krotké slovo. jako by to bylo natočeno na zakázku, chybí v tom ,,srdíčko". mohlo to být poutavé vyprávění, netradičně pojatý životopis. jediné co stojí za zmínku je kamera a opravdu zajímavé kulisy ,,všeho". triky, přes veškerou snahu - bída. když se s odstupem času zamyslím, zůstává ve mě pocit vcelku dobrého ztvárnění, ale bezduchosti příběhu. Bůh vám žehnej bratři! ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ale jo, že jsi to ty Terry, tak to bude za čtyři, ale jen tak tak, to ti teda povim. Ale verim a doufam, ze Tideland uz bude zase o neco trochu vic tvuj film, u kteryho nebudu chvilema trpet kvuli scenari a hlavne u ktereho nebudu premyslet, ze by me obcas ani nenapadlo, ze se jedna o film od tebe. Kazdopadne jsem rad, ze jsi se po letech opet vratil a doufam, ze jsou Grimmové tvůj odrazový můstek pro znovurozjetí tvé parádní režisérské kariéry. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby podobný film natočil kterýkoli jiný režisér, získal by patrně mnohem lepší ohlas, jenže Terry Gilliam si svými předchozími snímky nasadil tak vysokou laťku a fandovskou obec nažhavil tak silně, že výsledný dojem je lehce rozpačitý. Pověsti o tom, že za konečnou podobu mohou zásahy producenta, popřel sám Gilliam, stejně jako to, že nemohl pracovat se svým oblíbeným štábem. Kouzelný les má v sobě kousek typicky Gilliamovské atmosféry tajemna, jenže scénáristické i režijní preciznosti Dvanácti opic nebo výtvarné bizarnosti Brazilu nedosahuje film ani náhodou. Spousta jednotlivostí sice divákovo oko potěší, ale výsledkem je sice nadprůměrná, ovšem nikoliv vyjímečná pohádka. Celkový dojem: 75 %. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Grimmovcov Gilliam asi zobral naozaj len preto, aby ukázal, že i jeho filmy vedia zarobiť. I keď námet sa môže zdať rýdzo gilliamovsky absurdný a vizuálna stránka je takisto výrazne podpísaná režisérovým štýlom, čo vo filme zlyháva je scenár a postavy. Pokiaľ ide o scenár je ako celok nudný a hoci jednotlivé scény majú nápad, pokope nedržia. Čo sa týka postáv , už dávno som nezažil film, kde by mi boli všetky postavy tak ukradnuté ako práve tu. Výnimkou bol snáď len taliansky majster mučiteľ Peter Stormare a "civilnejšia menej božská verzia Keiry Knightley" Lena Headey. Monica je síce klenotom pre každý film, avšak jej kráľovná mi bola sympatická iba kým neprehovorila, potom to už bol prejav nadržanej mačičky s dialógmi ...nadržanej mačičky. Každopádne tento zvláštny film dokázal Gilliam ukočírovať tak, aby bol aspoň mierne nadpriemerný, i keď si z neho na druhý deň nebudete pamätať nič (až na Monicu). 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Krom sotva půlminutové scény francouzské večeře u lesa není v celém filmu ani špetka gilliamštiny. Prostě nic dle čeho byste rozeznali, že jde o jeho dílo. To sice přeháním, ale ne zase až tak moc. Terry totiž natočil něco co od génia jeho formátu asi nikdo nečekal - kvalitně odvedené řemeslo. Nic méně, ale, bohužel, ani nic více. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Když Will (Matt Damon) a Jacob (Heath Ledger) přemlouvají Angeliku (Lena Headey), aby s nimi šla do lesa, její vlasy se neustále mění. Jednou má pramen vepředu na pravé straně, pak na levé, pak oba vepředu apod. (Fevas)
  • Tomáš Hanák (lesní muž) původně ve filmu hrát nechtěl a jen velice neochotně na spolupráci kývnul. To ovšem bylo ještě předtím, než se dozvěděl, že režisérem je jeho veliký vzor Terry Gilliam. Poté byl moc rád, že s ním mohl spolupracovat. (Timak)
  • Tomáš Hanák (otec Angeliky) svou účast komentoval: "Američané potřebovali výrazné oči. A ty já mám. Hned dvě, navíc kousek od sebe, čímž se ušetří za dopravu, protože se moc nenajezdí. Na casting jsem moc nechtěl, byl slunný den. Ale jako vždy jsem změkl a nakonec pár neotřelých kukučů do kamery udělal. Z castingu Jessicy Horváthové mi zavolali, že to vypadá nadějně, že to má být nějaká pohádka a že to točí nějaký... snad... Gilliam či tak nějak. Bum! A zem se zachvěla. Terryho film Brazil je pro mě jeden z absolutních vrcholů, vzorů a met jakbysmet. Takže mě příliš nezajímal ani scénář ani to, zda budu mít dvaceti nebo jen třicetimetrový karavan. A už první setkání s Terrym bylo tak zábavné, že jsem se hlavně těšil... ale zároveň se i bál abych mu film nezpackal." (NIRO)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama