Slovenská televízna klasika pre mládež. Malý chalan zvaný Pipo prichádza na prázdniny k starému otcovi a spoznáva deti z detského domova, pre ktoré je priateľstvo jediným východiskom z reality, ktorá im odoprela rodičovskú lásku. Scéna keď Maroš (ANDREJ BELÁK) príde do potencionálnej pestúnskej rodiny mi dlho zostane v pamäti. (4.8.2008)(4.8.2008)
Oficiální text distributora je velmi stručný a víc než nepřesný, neboť označovat seriál natočený v roce 1985 za současný prostě nelze.Naopak je film jakýmsi dokumentem, jak to bylo kdysi. V současné době by se totiž něco ani v náznacích podobného nemohlo stát. Seriál má příjemný děj a herecké výkony jsou také docela dobré. Ovšem mnohem horší to je se zpracováním. V seriálu jsou místa, která nemají prakticky žádnou výpovědní hodnotu, a tím pádem se nesmírně vlečou. Hned třeba v prvním díle působí víc než otravně líčení strastiplné cesty ke strýci. Děj filmu se stane velmi záhy zcela průhledným, ale nijak to nevadí. Divák jak se děj všelijakými oklikami blíží očekávanému konci. Mrzí mě, že v podstatě šťastný konec má i jedno smutné místo v tom smyslu, že Mariánova kamarádka zůstává v dětském domově. Plně chápu, že hlavní hrdina nemusí být dokonalý, ale přiznám se, že mi doslova trhalo uši Pipovo šlapání si na jazyk. Ale i přes všechna ta negativa seriál hodnotím, zejména pro jeho obsah, jako velmi dobrý. (Pátek 31.12.2010)(31.12.2010)