Reklama

Reklama

Objevování světa - Kostarika

(TV film)
  • Francie Découverte du monde : Costa Rica (více)
Francie, 2018, 51 min

Režie:

Daniel Lafarge

Obsahy(1)

Typická architektura, tropické lesy a chráněná džungle s výjimečnou flórou a faunou jsou klenoty vyhledávaného středoamerického státu... V anketě o nejšťastnější zemi planety se Kostarika pravidelně umísťuje na předních příčkách díky pohodě a naději na dlouhé dožití. Země využívá obnovitelné zdroje energie a důraz klade na vzdělávání. Patří k nejstabilnějším zemím Střední Ameriky. Někdy bývá označována jako malé Švýcarsko Střední Ameriky, byť je rozlohou větší než evropský stát. Kostarika, kde na západě omývá rozlehlé pláže Tichý oceán, a na východě Karibské moře, nabízí nezapomenutelné zážitky pro všechny milovníky přírody. Tropické lesy, chráněnou džungli s výjimečnou flórou a faunou nebo velkolepé, stále činné vulkány, z nichž vyvěrají termální prameny. Hojně navštěvované je i hlavní město San José, ve kterém žije téměř polovina populace země. Leží ve výšce 1 200 metrů nad mořem na půli cesty mezi oběma oceány. Pro nejednoho návštěvníka Kostarika představuje pozemský ráj. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je jak vizuálně působivý, tak informačně přínosný. Doporučuji ho nejen do výuky zeměpisu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kostarika je sympatická země, která šla proti proudu a vsadila na nekácení pralesů. Nyní její příjmy z turistického ruchu překonali i vývozní artikly.  Z dokumentu úplně prýští sluneční dovolenkový vzduch. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna krajina kávy medzi dvomi oceánmi a kde napriek nie vždy utešenej situácii žijú ľudia, ktorí sa podľa prieskumu považujú za jedných z najšťastnejších na svete. Šťastie totiž nie je určené blahobytom. Aj preto sa môžu pochváliť priemernou dĺžkou života 80 rokov, pretože žiju relaxom a pokojným životným štýlom. Svoje životy totiž žijú s krédom "pura vida", teda čistý život. Nejde len o čistotu fyzickú, ale aj o stav mysle. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama