Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 1

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 253)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velkofilm! Velkofilm ve všech aspektech jeho existence. Peter Jackson stvořil fakt fantastickej film jehož odvázanost a dobrodružnost lze v dnešní době srovnat snad jedině se "Světem zítřka." Film mne hodně překvapil svým začátkem, rozhodně jsem totiž nečekal stepování, žonglování atd. (i když má dále v ději velice hezké uplatnění). Ale přesto je začátek asi jediné co se dá tomuto filmu vytknout. Je prostě moc dlouhý. Ale když se už posádka dostane na Ostrov lebek a vykoukne domorodá holčička, všem dojde že teď se začnou dít věci. A že se dějí. Možná se mnou bude hodně lidí nesouhlasit, ale podle mě je právě přepadení domorodci (zvláště pak ty jejich "skoky o tyči") a jejich obětní rituál asi vrchol filmu. Nic tak působivého včetně King Konga to aspoň pro mě nepřebije. Samotný Kong je pak velice zdařilý a celý film jsem mu držel palce. Mnohými pro mě nepochopitelně stíraná část boje s dinosaury a hmyzáky se mě velice opakuji VELICE líbila, mělo to spád a hlavně nápad. Romantická část mezi Kongem a Naomi Watts je zvládnutá perfektně, až jsem si přál aby se Naomi vysrala na Adriena Brodyho a zůstala na tom ostrově s King Kongem. A tím se dostávám ke stírací části mého komentáře. Adrien Brody (ač ho mám jinak rád) mi tam prostě neseděl. Nevypadá jako akční hrdina a nechová se jako akční hrdina, asi proto že není akční hrdina. Tak proč tu roli dostal? Navíc jak už jsem zmínil předtím jeho postavu jsem neměl moc rád. Zato Jack Black to zahrál výborně, ale jeho postavu jsem nenáviděl, takže sorry Jacku. Naomi Watts super a dost jí to i sluší. Nesmím zapomenout na Andy Serkise, který v roli šéfkuchaře krosí komáry Thompsonem (a Konga zvlád taky dobře). Ale nejvíc se mi líbil Kyle Chandler v roli hrdinského herce který to sází do hmyzáků Thompsonem zavěšený na laně. No a závěrečná scéna na Empire State Building opravdu nemá chybu. Je dojemná, nabušená a skvělá. King Kong není uplně dokonalý film, ale daleko k tomu nemá, kratší stopáž by určitě celé věci velice prospěla, ale když si tady někdo plní sny že... Má i své mušky, mohli byste se zeptat odkud vlastně Jack Black získal ten plánek? Nebo kam najednou zmizeli všichni ti domorodci? Či proč všichni asi 200x nechcípli? Ale tenhle film není pro lidi co kladou takovéhle otázky. Takže si jen sedněte a užívejte si! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

All right look, there's only one return, okay, and it ain't "of the King," it's "of the Jedi." A co tenhle návrat? Nemá ho sice v názvu a je taky od Jacksona, ale stojí zato. Odpouštím přepálenou stopáž úvodu (Hodina nudy než se dohrabou na ostrov. Zlo). Odpouštím Brodyho neuvěřitelný charakter (Z pisálka akčním hrdinou snadno a rychle? To snad ne). Odpouštím trochu krkolomnou stavbu příběhu a pár směšných triků. King Kong je velkolepý, vizuálně úchvatný a Jack Black hraje nejlepší postavu svého života. Hodně lidí ztratilo v Petera Jacksona víru. Moje se akorát posílila. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač známý příběh, jenž přetrval léta, jeho zpracování a přetvoření v tento film je čistě sezónní záležitostí, která po pár letech umírá s technologickým pokrokem. King Kong není procítěný příběh krásky a zvířete - za naštvanými, lítostnými i pohledy zalíbení se totiž neskrývá nic než prázdnota. Dějová kostra zpočátku slibně představující filmový svět 30. let se posléze jeví jako irelevantní a zcela náhodná, klidně by mohla být osazena odlišnými klišé, jinými postavami i celou zápletkou a stejně by se nic nezměnilo. King Kong je pouze exhibice vizuálních efektů, kromě sympatických obrazů, efektních přeletů a pestrých akčních scén nemá po tři hodiny diváku absolutně nic, co říct... K relativně zábavnému a nenáročnému pokoukání to však stačí. 6/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

King kong funguje paradoxne najviac v scénach kde sa pán prerastená opica nevyskytuje. Tam sa môžme kochať prvotriednymi hercami a Jacksonovým zmyslom pre dynamiku obrazu. Atmosféra New Yorku v čase hospodárskej krízy je zachytená vynikajúco. Horšie je na tom už Ostrov Lebiek. Ten totiž vyzerá ako vystrihnutý z Pána prsteňov, v domorodcoch každý spozná škretov, džungľa pôsobí miestami ako Rivendell a vôbec celkový vizuál ostrova a jeho zachytenie pôsobí ako nepoužité zábery z LOTR (samorejme, že nie je ale pôsobí tak). A tu začína môj problém s Mr. Ape. Od mága Jacksonovho charakteru totiž očakávam trochu kreativity a nie vidieť ten istý prístup štyrikrát po sebe. Scény s dinosaurami sú neskutočne dlhé, zbytočné a nudné. Keby sa zostrihali na desatinu času filmu by to len pomohlo. Newyorský záver je potom už len nudným čakaním na smrť Konga. Vizuálna zložka je síce bombastická, avšak dosť často vidieť čo bolo točené pred modrým pozadím. King Kong je popkorn na ktorý si o týždeň ani nespomeniem. 7/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu jsem nečekala, že se takhle královsky pobavím a přesto, že na připomínkách tu i jinde vyslovených něco je, nenechám si vzít ten příjemný pocit, že jsem viděla něco, co bylo tvořeno s roztomile egoistickým nadšením, přitom s láskou a pokorou k divákovi, ne "padni na zadek, i kdybys nechtěl", ale "je to můj ráj a já se s tebou o něj, chceš-li, podělím". A já jsem chtěla a byla podělena. Díky, Péťo! ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Naomi Watts (Ann Darrow) o pečlivosti týmu výtvarníků: "Detaily byly neuvěřitelné. Když jste v kulisách New Yorku vešli do kašírované restaurace, našli jste v popelníku cigaretový vajgl..." (NIRO)
  • Když lidé utíkají z divadla na Times Square, je možné všimnout si, že nezanechávají žádné stopy ve sněhu. Sníh byl do filmu přidán digitálně, ale na stopy už nedošlo. (Nancy...)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama