Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Recenze (113)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný lidský příběh ve kterém exceluje Robin Williams. Škoda jen toho přílišného tlačení na pilu sentimentu v poslední třetině filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $135,026,902Tržby Celosvetovo $202,292,902Tom Shadyac a jeho jednoznačne najlepší počin, ktorý ma cit, výborný pribeh, primeranú vtipnosť a skvelého Robina Williamsa ako Doktora Flajstra:)) "Film čo chytí za srdce." /85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robin Williams je kvalitní komik, ale ani jeho kvality nedokážou film bez většího potenciálu pozvednout do nadprůměru. Většina lidí se podívá, potěšeně na konci titulků odejde a možná si nikdy nevzpomene, kdo to vlastně ten doktor Flastr byl. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film (prý podle skutečné události) je sice v mnoha místech těžkým náporem na city (často zbytečně průhledně), ale výborný R. Williams povyšuje tento film nad průměrný americký sentimentálně - moralizující film. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Místy těžce dojemné a jindy naopak příliš brutálně manipulativní. Odlehčená nálada zhruba do dvou třetin mi plně vyhovovala a ačkoli mi bylo jasné, že pokud vydrží až do konce, nebude se mít Patch Adams v závěru o něco zapamatováníhodného opřít, pořád by mi to bylo milejší než bolestný a pro mě i nečekaný zvrat. Kvůli němu už bych si tenhle film podruhé asi nepustil. Kdo si chce pobrečet tak jako já, nemůže minout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Smrť nie je naším nepriateľom. Tým je ľahostajnosť.“ Kto by myslel, že snímka Toma Shadyaca (ACE VENTURA: ZVIERACÍ DETEKTÍV) je inšpirovaná skutočnými udalosťami! A predsa. Robin Williams tu takmer výborne stvárnil lekára liečiaceho smiechom, čo mu pod nohy hádže veľa problémov. Priznám sa, že som sa bál, čo z toho bude za sladký cukor, preto ma – v dobrom – zaskočilo, že sa nejedná o komédiu, ale skôr tragikomédiu; ak vás nedostanú na rakovinu umierajúce deti, bude vás šokovať zvrat nastanúci cirka dvadsať minút pred koncom, ktorý snímku definitívne odťahuje od žánru komédia. Poteší tiež výskyt zaujímavých hercov v podporných roličkách (Philip Seymour Hoffman, Monica Potterová, Bob Gunton). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nedoceněný film s několika skutečně (lidsky) dojemnými momenty. Další Williamsova one man show, podpořená netriviálním scénářem. Tlačení na sentimentální pilu mi tentokrát nevadila, spíš naopak.. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Když se Robin Williams snaží a ještě k tomu narazí na dobrej scénář, kterým ten k Doktoru Flastrovi jistě je, tak z toho většinou vycházejí dobré filmy. Tento je jeden z těch, které zahřejou na srdci. A to trošku sentimentálnější finále mi nijak extra nevadilo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, příjemý snímek o milém doktorovi, který chce pomáhat lidem v trochu jiném duchu, než aby si většina pacientů pod slovem "nemocnice" představila osamocené a nudné čekání na vysvobození z nemoci. Robin Williams skvělý. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj slzička upadne aj smiech sa na ústach vyčarí. Skvelý Robin Williams v (životopisnej) komediálnej dráme, akých sa v 90tych rokoch nakrútili mraky, no to jej vôbec neuberá na kvalitách. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dodal by som ku žánru komédia, ešte fantasy :) Bodaj by takýchto doktorov, ktorí sa rozhodli plávať proti prúdu bolo viac. Bohužiaľ vieme, že realita je úplne niekde inde, ale pekne sa na to pozeralo. Nebyť značného presladzovania na záver, mohlka byť u mňa plnka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po videní recenzie Douga Walkera (Nostalgia Critica) som prehodnotil niektoré názory na film "Patch Adams", no musím priznať, že keď som si ho pozrel znovu, tak stále na mňa z neho sršal ten dobrý pocit ako z každého filmu, v ktorom hral Robin Williams. Treba si povedať popravde jednu vec o tomto filme. A tou je fakt, že fakty často prekrúca a niečo si pripisuje podľa toho ako uzná za vhodné a ťažko sa to pozerá keď chcete poznať skutočný príbeh Huntera Adamsa. Ale teraz sa od tohoto odosobním a pozriem si film čisto ako film. A potom je to pre mňa veľmi srdečný, láskavý film, kde človek dokázal, že radosť a smiech dokážu veľmi pomôcť ľuďom a sú aj dobrou medicínou. Psychika je tiež veľa. Robin Williams je nenahraditeľný. V tom ako nás dokázal rozosmiať, ako nám dokázal dať úžasný pocit, že je tu kedykoľvek pre nás a venuje nám čo najviac príjemných pocitov a radosti. Rovnako si počínajú aj ostatní herci a film na mňa pôsobí veľmi pozitívne. Rád sa na neho pozerám, vraciam sa k nemu a dokážem v ňom nájsť veľa inšpirácie. Takže napriek tomu, že to prekrúca kompletnú realitu, film sám o sebe je podľa mňa dobrý. Hodnotenie: B ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Exhibice Robina Williamse je chvílemi romantická, chvílemi komediální, jindy zas dojemná. Je to dobře natočené, ale dojem na to, že sleduji „skutečný příběh“, jsem neměl ani na okamžik. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Převážně komediální režisér si tentokrát vybral trochu vážnější téma a představuje nám skutečný příběh doktora, který používal tu nejsvéraznější metodu lečení, kterou byl humor. Robin Williams spojil svoje komediální dovednosti se seriozním herectvím a je tím nejlepším z celého filmu. Pokud by film nebyl tolik sentimentální a kýčovitý mohlo tu být o hvězdu více ale ten konec už byl opravdu moc. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Festivalové téma + průměrný režisér + ujíždějící Williams = stačí jednou. Děkujte Evropské zálibě ve vytváření reálnosti, protože Hollywood když předestře své sladké drápy, tak je zle. Flastr coby Williams není hloubavá sonda člověka v opozici k systému, ale poněkud arogantní mainstream pro náročného diváka moc banální a pro nadopovaného konzumem tak nudný.... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který mě dohnal k velkým a dlouho nekončícím slzám a zakotvil ve mně na dlouhou dobu úmysl studovat medicínu a odejít pracovat na kliniku vedenou lékařem, kterého hraje Robin Williams. Poprvé jsem si také všiml Monicy Potter, která mě zaujala také ve volném pokračování Sběratele polibků Jako pavouk. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Co na to říct... Robin Williams se opět předvedl v neskutečně nakažlivé roli ve filmu natočeném podle skutečné události. O to větší dopad to na mě mělo. ()

Reklama

Reklama