Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský režisér Takeši Kitano si svými vážnými filmy získal na Západě pověst osobitého tvůrce esteticky a filmařsky vytříbených děl. Naopak v Japonsku se těší nezměrné popularitě coby vulgární televizní moderátor a nevyzpytatelný komik. Tato za hranicemi jeho rodné země neprávem opomíjená bláznivá komedie složená z vágně spojených gagů představuje zhuštěnou dávku Kitanova nekompromisního záchodového humoru. Ústřední postavou je neschopný trouba, který si chce zasouložit. Začne tedy spřádat všemožné plány, které by mu zaručily cestu pod nějakou sukni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tohle je zase jedna z těch Kitanových surrealistických komedií typu Sláva filmového tvůrci! bez pevného příběhu, stojící jen na volně propojené všehochuti porůzných skečů, krátkých povídek, drobných fórků, jiných střípků i čistokrevních úletů... a zase mám poněkud nevyrovnané dojmy, protože zatímco některé scény dokážou skvěle fungovat a bavit ve víru zdařilého absurdního humoru, jiné (byť v menší míře) nabízejí trapné výstřednosti a ryzí fekality... a někdy nejde ani o scény, ale i o nevyrovnaně střídající se humor či dobré nápady s trapnými během jedné scénky. Být projevena pořádná citlivá dramaturgie nad jednotlivými nápady a celým filmem, asi bych byl nadšen, protože některé scény s japonskou mafií, samurajskými bojovníky, prodejcemi aut, přepadením banky, pátrání v jeskyni či velká část sekvence z natáčení filmu i závěrečné půlhodinové sci-fi(!) povídky patří k tomu povedenému. To mě i nečekaně překvapilo, že se Všichni to dělají! ke konci stala taková skrytá a nečekaná sci-fi komedie (podobně jako u Woodyho Allena ve Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu...). Bohužel ani ta se zde neobešla bez toho, aby se tu metamorfovaný jedinec z výšky na někoho, slušně řečeno nevykadil. [65%] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Surrealizmus v komédií sa len tak nevidí a dôležitejšie je povedať že je hlúpy surrealizmus. Prvým faktom tohoto filmu je že nemusí byť každému po chuti ale ja osobne som sa dosť nasmial pretože nie núdza o absurdné scény ktoré sú neskutočne vtipné - mafianský boss sa správa ako ženská, asociácia pre výzkum neviditeľnosti kde hlavného šefa si zahrál sám kitano je tiež veľmi podarená, keď si hlavný hrdina zháňa auto aby mohol mať car sex je dotiahnutá do dokonalosti hlavne keď sa mu 15 ľudí nasáčkuje do malého autíčka. potom tu máme pár odkazov na slávne filmy s ktorých najviac vynikajú krotitelia duchov a mucha- cronenbergová. No a ďalej tu máme samozrejme nahotinky, hlavne na ženské poprsie alebo cenzurované mužské zadky tiež sa dočkáme sexu meszi plyšovým leopardom a divou sviňou. Výhodou tohoto filmu je že kitano odbúráva všetky klišé a jeho filmy sú neočakávateľné nech sa jedná o čokoľvek. Napr Scénky u mora alebo Samuraj a práve preto som sa nenudil aj keď koniec byť nemusel lebo narušil celý dojem z filmu. Nevýhodou je stopáž ktorá je na podobnú komédiu veľmi vražedná a pejavuje sa to hlavne pri konci keď je hrdina odsunutý na druhú koľaj a prichádza na rad parodovanie. po titulkoch ešte príde kobylkomuž ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne a ne... Tohle je hotový >Villashi Troshkano< a ač se snažím vnímat a pochopit jemné nuance japonského smyslu pro popkulturní humor, tuhle pitomost jsem tedy nepobral. A těch pár dobrých a inteligentních fórků (třeba scénka s konkursem na filmovou roli) to želbohu nespraví. Nene, tohle byla prostě mistrova velmi slabá chvilka... Dvě hvězdičky maličký s obrovským sebezapřením, právě s tolerancí pro ty >střety kultur< (...i když zde tedy spíš d.m.s.n. skřety...) %-/ - - - P.S. Všimli jste si mizerného zvukového mixu na dvd, kdy originální zvuk v tichých pasážích bez dialogů a hudby místy i na dlouhé vteřiny zcela mizí? Mám nepříjemný pocit, že to firma Brickbox při zpracování (zvláště starších filmů) pro český trh dělá nějak často, i když z technického hlediska zatím nevím a nechápu proč? Nechci se ničeho domýšlet ale... Divím se, že to nikomu z distributorů či uživatel takto domrvených disků zatím nevadilo! - - - - - (Poprvé viděno 4.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 131., komentář zde jako šestnáctý - 5.3.2013) ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si musel koupit DVD abych se k tomuto filmu dostal a jak tak soudím, možná jsem si to mohl odpustit. Hodně zvláštní a ještě víc neobvyklý film s nekonvenčním humorem a v poslední řadě překvapivě slucho-dobrou japonskou hudbou. Takové vizionářsky-absurdní dílo, které jentak neuvidíte. Ale pokud má znát člověk Kitanovu tvorbu úplně, pak je tohle poslední, postradatelný ale kousek puzzle jediný, svého druhu. Kitano asi tehdy netušil, že jednou natočí vážného Zatoichiho...... ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný film se spoustou scének, které vás určitě rozesmějí. "Chci sex v autě", "Chci letět v první třídě","Chci být neviditelný" :D. no část s neviditelností a s následnou mouchou byla trapná a debilní, ta trochu pokazila špičkový film. No ale velký dovoz výkalů a uplácání mega mouchy na mega hovně mega plácačkou bylo zajímavé. Nechám tam tu plnou, protože to je nejlepší japonská komedie, co jsem viděl. špica. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama