Kei fung dik sau
Malajsie / Hong Kong, 2003, 101 min
Ringo LamHrají:
Simon Yam, Suet Lam, Ho-Yin Wong, Qi Shu, Andy On, Chapman To- komentáře
Sysel_CZ
Naprosto krásná pohodovka. Jeden z těch krásných mixů akce a komedie, jaké v Hong Kongu upravdu dokáží (když se jim zrovna chce). Pokud chcete film na volné odpoledne, který vás příjemně pobaví, neváhal bych. Přinejmenším poznáte, co je to durián :)(15.3.2007)
Vavča
Výborná komedie, režisér Ringo Lam ukázal, že má talent i v tomto žánru. Jsou zde naprosto výborné gagy, situační humor občas i konverzační. Mraky akčních scén, které jsou pojaty přímo parodicky jako v grotesce. Příběh je jednoduchoučký, policistka jeden na dovolenou a v Malajsii se připlete do cesty překupníkům i špiónům. Simon Yam v roli záporáka co nosí růžový oblek a má taneční krok jako Fred Astair, neustále dělá hustá gesta. Qi Shu jako policistka nejen musí dostat zločince, ale odhánět od sebe nápadníky klackem. Je to od jistého momentu téměř nonstop humor (nejen boj durianem:)). Fakt povedená komedie s dobrým obsazením a spoustou vtipných nápadů. Producent Johnnie To se doufám aspoň pořádně díval jak se dělá čtyřhvězdičková komedie.(7.6.2009)
BUD-SFIS
Mno velka smeska, trochu od toho a pak zase tamhle toho, skoro jak pejsek a kocicka varili dort, kdyz se da vse dobre dohromady, tak z toho preci musi vyjit lahudka, ale jak vsichni vime. Je to propadak jak chutovy tak filmovy. Zase musim pochvalit zaverecny souboj byl moc pekny a ftipny. Ale to snad nestaci. Ubohy scenar, nudny dej a vykony hercu taky nebyl jedny z nejlepsich.(5.11.2005)
bourec
Po dokoukání tohodle filmu jsem všechny filmy z Hong-kongu vyškrtal,dost mě většina zklamala.Je jasný,že nejsem odbornik na tyhle asijský filmy,prakticky mě zaujali jen filmy velkýho J.Woo a jemu podobní,jinak sice nevšedně točený filmy,ale nuda na desátou.A to samý platí i o tomhle starším filmu Ringo Lama.40%.(16.12.2010)