Reklama

Reklama

Případy mimořádné Marty

(seriál)
  • Česko Mimořádné intelektové nadání (MIN) (pracovní název)
Česko, (2022–2024), 15 h 49 min (Minutáž: 49–60 min)

Hrají:

Tatiana Dyková, Roman Zach, Anita Krausová, Jiří Svoboda, Matěj Hádek, Táňa Malíková, Jan Novotný, Matyáš Pekárek, Andrej Polák, Monika Zoubková (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Marta (Tatiana Dyková) je neskutečně inteligentní a velmi osobitá žena postrádající respekt k jakýmkoliv autoritám. Dalo by se říct, že pořád prudí. S policií nechce mít za žádnou cenu nic společného. Když jí však, díky její neovladatelné touze zasahovat do věcí a posouvat je geniálním a neotřelým způsobem kupředu, policejní náčelnice Klára Hořavová (Anita Krausová) nabídne pozici konzultantky na oddělení vražd, nakonec po krátkém váhání přijme. Spolu s kapitánem Kreinerem (Roman Zach) a jeho týmem začíná s osobitostí sobě vlastní rozplétat komplikované případy vražd. Výměnou za své postřehy žádá jediné: pomoc policie s vyšetřením starého případu zmizení jejího přítele Romana, otce její dcery, který se ztratil neznámo kam před dlouhými patnácti lety. (TV Nova)

(více)

Recenze (46)

herr_carter

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teda jenom dva díly, ale musím říct, že příjemné překvapení. Podle ukázek jsem nečekal vůbec nic, realita byla ale poměrně potěšující. Dyková v padnoucí roli bláznivé, šíleně se oblíkající soukromé vyšetřovatelky, opatřená šestým smyslem a výbornou dedukcí. Její věčné špičkování a hecování se Zachem patří k tomu vtipnějšímu na televizních kanálech......................moje hodnocení  = 6 z 10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co se týče detektivek, nevzniká v tom našem malém rybníčku nic originálního. Většinou to jsou nekonečné série všelijakých kriminálek, ve kterých má i zběhlý divák docela bordel v postavách. Tam co jedni hrají detektivy, jinde ti samí herci hrají vrahy. To si ale musíte zavčasu uvědomit, že nekoukáte na kriminálku Anděl, ale kriminálku Radotín, případně kriminálku Chuchle či Modřany. A aby to nebylo úplně jednoduché, už máme i kriminálku České Budějovice, Modravu atd... V tom aby se jeden vyznal. A tak to chtělo trochu ozvláštnit nějakým mentalistou. Geniálním, nespoutaným, který bude každý díl pořádně kořenit. On to taky není český nápad, opět je to vykradený nápad z dříve natočených kriminálních sérií na kapitalistickém západě... A jelikož Dyková od Indiánského léta už dokázala, že umí zahrát ledacos, včetně naprosto bezchybných feťaček, dostala asi proto tuto roli. Je v ní afektovaná, přehrává, v kontrastu s nepružným Zachem (fakt se mu divím, že do tohohle vlezl) to má být asi humorné... no nevím. Viděl jsem dva díly a stačio. Tohle je fakt bída. * ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Něco mi tu nesedí." Tak to jsme dva. To něco vypadá jako hastroš, vydává se za uklízečku, předstírá IQ 160 a neustále to ve mně probouzí vražedný pudy. Jenže kromě Marty je tu i "superpolda" Kreiner, kterej si nikdy ničeho nevšimne, nechápe souvislosti a díky brilantní neznalosti trestního řádu na každýho uvaluje vazbu. Ti ostatní ani nestojí za řeč, protože prudivá Marta se svými otravnými dětmi přebije cokoli. Já jsem trpěl při každým výskytu zrzavý příšery, ale zase jsem se skvěle bavil ve chvílích, kdy se vraždilo žábou přidanou do mýdla nebo se snímaly otisky prstů ze stykače lednice měsíc a půl po jejím výbuchu. Na to už musí mít autor dostatečně chorej mozek, takže velká gratulace. A ta hvězda je pro mě, protože jsem přežil osm dílů a kdybych to pak spláchnul do odpadu, tak bych sám před sebou ten ztracenej čas neobhájil. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další kopie něčeho slovenského co je kopií něčeho francouzského s civilní osobou geniální uklízečkou,  která radí policii jak vyšetřovat vraždy.  Konstrukce,  na kterou jsem alergický a taky nejsem fanda hlavní představitelky takže dvě hvězdy jsou asi moc.  Verze Výnimočná Nikol (2022) je lepší. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně jsem dobrých 10.minut sledování myslel dle oblečení a mluvy, že paní DICKová právě utekla z psychiatrie a nahání jí Policie. A ona v tom hraje hned v hlavní roli. Tohle strašidlo do zelí jde řešit případ vraždy. Někdy mi přijde, že se produkce Novy a Primy předhání o to, kdo vymyslí dementnější seriál. Tak šup do odpadu. 0/10 ()

Galerie (391)

Zajímavosti (2)

  • Zobrazená zápletka s otravou jedem exotické žáby pralesničky je nesmysl, jelikož jejich jedovatost souvisí s metabolismem přijímané potravy v přirozením prostředí tropického (pra)lesa. V našich podmínkách chované žabičky vzhledem k odlišným parametrům dostupné potravy jedovaté nejsou. (Petsuchos)
  • Při záběru na obličej mrtvého muže Strnada mrtvý muž mrkne. (nedy77)

Reklama

Reklama