Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při partičce pokeru vypráví Crane Stewart (Charles D. Brown), šéfredaktor listu New York Star, příběh policisty, který se zaplete do vraždy. Poručík Tony Cochrane (William Gargan) podlehne vdané paničce Jill Merrill (Janis Carter), která hraje klasickou femme fatale a má ho omotaného kolem prstu. Když zaparkují auto na pobřeží, aby se mohli blíže věnovat jeden druhému, jsou svědky toho, jak muž umlátí dívku železnou tyčí a uteče. Tony je dokonce pověřen vyšetřováním vraždy a netuší, že Jill vraha dobře zná. Při vyšetřování je obviněn nesprávný člověk a hrozí mu elektrické křeslo. Tony je v hrozné situaci – jak zbavit nevinného podezření, aniž by to ohrozilo jeho vztah s manželkou, kterou miluje, a nepřišel o malého synka, kterého miluje neméně? Nebo má zavřít oči nad křivdou?

Henry Levin natočil Nočního redaktora jako typický poválečný film-noir (šlo vlastně o pilotní díl filmového seriálu, který pak nevznikl, ačkoli jako rozhlasový seriál byl docela populární). (Peabody)

(více)

Recenze (6)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkně šťavnatý malý béčkový noir se správně prohnilou famme fatale. Potěší každého fandu žánru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Béčkový noir s dobre vystavaným príbehom ale pomerne nudným spracovaním a strašne slabým hlavným predstaviteľom. ALE Janis Carter je úplne monumentálna femme fatale a scenárista jej napísal aj fantastické dialógy, ktoré možno tesať do kameňa na pomníku žánru film noir. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená hodinka. Film působí sice docela béčkově a levně, ale příběh se dost povedl. Stopáž je navíc tak akorát, takže ani nezačne nudit. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Policajt je svedkom vraždy a necháva utiecť vraha, len aby neodhalil vlastné tajomstvo – milenku (totálnu femme fatale). A prichádza klasická dilema noirového hrdinu... Tvári sa to ako novinársky, ale de facto ide o policajný noir. Milá Bčková vec. 3,5* ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Úžasné zhodnocení prohnilosti potvory: "You're rotten. Pure, no-good, first-rate, high-grade, A-number-one rotten." ... "A female spider" ()

Reklama

Reklama