Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (929)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že i mně se občas stane, že do kina jdu výhradně dík reklamní masáži a dvěma hollywoodským tvářím z plakátu. V tomto případě mi ovšem dvojka Pitt-Jolie parádně sedla a dvě hodiny čiré popcornové zábavy za tu stovku za lístek stály. Jen avizované odvážné scény se v honbě za nižším ratingem kamsi vytratily :-) Díky bohu jiskření mezi Johnem a Jane zůstalo. Skvělá věc pokud chcete do kina vyrazit s partou přátel, zn.: zábavné a nenáročné. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mr. & Mrs. Smith sú krásni, vedia trafiť slepačí zadok na 500 metrov, vedia dokonale zaradiť rýchlosť, včas strhnúť volnat, sú mladí, inteligentní, dokonalí a ... rovnakí. Prečo sú úplne rovnakí? Prečo je žena femina s ocelovým hákom a muž hladký metroš? Prečo ich spojením nevznikne niečo nové, iné, ale znova len to isté len nafúknuté? A prečo funguje pikantný gender battle iba keď je večera na stole? Lebo je to popkornová rýchlokvaska a bodka. Smutná odpoveď na záludné otázky, ale je to tak. Škoda veliká už len koli ultrasympatickému páriku, ktorého iskrenie zrejme nebolo hrané. 60% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Popkornový prvoplánový filmeček na jedno použití, který jakž takž funguje díky ústřední herecké dvojici a slušnému, byť kolísajícímu tempu. Celkový dojem: 50 %. Angelinu Jolie příliš nemusím, ale v tomto případě byla její mondénnost ku prospěchu věci a typově dokonale zapadla do role. Brad Pitt zase ukazuje, že jeho pověst hvězdy má opodstatnění. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Míříš hůř, než vaříš, miláčku. A to je co říct." Manželské krize mě obvykle nebaví, ale on to společný koníček obvykle spraví. A když "nudní" Smithovi o svém protějšku zjistí, že je to taky zabiják, tak je to nejlepší cesta k vyléčení a nalezení cesty k mé spokojenosti. A jelikož se jedná o cestu lemovanou střelbou, hláškami a sexem, tak si nemám na co stěžovat. Jen mi najednou začíná připadat divné, jak často jezdí manželka na služební cesty, jak mi minule automaticky vyčistila Glocka nebo jak jsem její "mrtvé" rodiče nedávno viděl krýt prezidenta svými těly. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mít lepší scénář, říznější dialogy a neplácat všechno dohromady, mohla to být akční oddychovka roku. Na druhou stranu buďme rádi, že snímek tahá do kladných čísel sex-appeal obou hereckých hvězd. Přísný metr proto nechejme stranou a prostinký příběh berme jako malé zlo, protože v té době ještě zajímavý Doug Liman (po výtečném Agentu bez minulosti a s pološíleným Jumperem před sebou) pro diváky načechral cool obal a několik skvostných scén. Tudíž se dočkáme třeba velmi solidní honičky na dálnici nebo profláklé sekvence, kdy si jdou oba manželé po krku a v zájmu likvidace toho druhého převrátí vzhůru nohama celý svůj přepychový bejvák. Viděno potřetí a znovu to chutnalo, takže ty čtyři * rád ponechám. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Když se John (Brad Pitt) plíží kanalizačním potrubím, Janin (Angelina Jolie) monitor ukazuje, že je na GPS souřadnicích 47.28N 12.46W, 35 stop pod hladinou moře. Tyto souřadnice leží v Atlantickém Oceánu severně od Španělska a ne v New Yorku. (Miro_CZ)
  • Jane (Angelina Jolie) prohlási, že je židovka, ale hned v následující scéně mají s Johnem (Brad Pitt) na sobě teplákovou soupravu s nápisem "Jesus rocks" a když pak později společně odjíždějí v rodinném voze, mají na autě nalepenou rybičku, která je jedním ze symbolů křesťanství. (Kuny27)
  • Ve scéně, kde Smithovi (Angelina Jolie, Brad Pitt) vyprávějí jak se seznámili, by měli být v kolumbijské Bogotě. Nicméně tropická vesnice, ve které byla scéna natočena, je jen velmi málo podobná veliké metropoli z 9 000 000 obyvateli a teplotami do 20°C. V samotné Bogotě z toho po zhlédnutí filmu jaksepatří neměli radost. (Miro_CZ)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama