Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (929)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Angelina a Brad jsou atraktivní sólo a co teprve v páru a přiznávám, že pohled na jejich tělesné schránky neurazí. Jenže, a řikám to nerada, jsem tu viděla všechny možné akce, jen ne herectví. Angelině museli "nalepit" slzu, když truchlila za manžela, jinak se z její tváře nedalo vyčíst, že by jí to snad i bylo líto a Brad zase stále používal jeden jediný úsměv a na mě dělal dojem, že ho to celé příliš netankuje. Škoda, že málo prostoru zbylo pro Vince Vaughna, protože ten svých pár štěků zúročil naopak velice vydatně. Příjemný relaxační bonbónek, ale Swingers se vám povedli víc, pane Limane. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Standartní hollywoodský prefabrikát, ve kterém si notuje slabý scenář s upoceným těžkopádným humorem. Pár vtipných gagů tu je (asi dva), ale ty se zcela ztratí v záplavě průměrnosti. Totiž ani akční scény, které měly být největší Limanovou doménou, nejsou nic moc, snad s výjimkou jedné automobilové honičky. Napsal bych i více, ale tenhle film se mi už hodinu po shlédnutí totálně vykouřil z hlavy. Zkrátka jeden z kasaštyků, který lákal pouze na velká jména a kupodivu to na 200 milionovou tržbu bohatě stačí. Mně ale ne. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Rozhodně by bylo chybou brát tenhle film úplně vážně, ten tak ani nebyl natočen, už jen ta muzika napovídá, že se tenhle film musí brát s nadhledem a když to uděláte a nebudete si všímat občasných nelogičností, tak se u toho skvěle pobavíte Doug Liman, tentokrát z toho neudělal čistě akční záležitost jako to udělal ve filmu Agent bez minulost, ale tentokrát do toho vložil prvky komedie a výborný akce a stvořil skvělou zábavnou akční podívanou, která má jen minimum hluchých míst a svuj hlavní úkol pobavit dokonale splní. Obsazení Halvní dvojice se taky skvěle povedlo, myslim si že na paní Smithovou by se nikdo nehodil víc než Angelina Jolie a vcelku slušně zvládá i akční scény, totéž se dá říct i o Bradu Pittovi, ten je ve svý roli taky výbornej a jejich bitka v domě je opravdu skvostná. Jediný ce se dá filmu vytknout je slabší příběh, ale to už se dá snadno překousnout, ještě k tomu když je ve filmu sexy Angelina Jolie, lepší 4* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlato, predsa nepôjdeme spať pohádaní.“ Pekné (ale nezaujímavé) telá a vybrúsené akčné scény – čakať od tohto hitu niečo viac, je blbosť. Jolie & Pitt si užili, Vince Vaughn tiež. A ja? Ani veru veľmi nie. Občas som sa zasmial (večera, počas ktorej hrdinovia aj diváci "niečo tušia"), inokedy uznal, že Doug Liman má akciu v krvi (autá, golfové palice, granáty, strelné zbrane, porcelán, päste). Nič viac tam ale nie je. Komerčný úspech tohto akčného sitkomu si vysvetľujem popularitou hereckého obsadenia, určite nie kvalitou (ktorú to nemá, je to len nudná jednohubka). 50 % ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak rozdmýchat pohasínající jiskry? Plán A: zajít do manželské poradny....Ne, vezmu to od prostředka. On se živí jako nájemný vrah a neumí střílet na pouti. Ona vydělává na rodinný chléb jako nájemná vražedkyně a neumí vařit. Jednoho dne je jejich zaměstnavatelé pošlou proti sobě a ukáže se, že oba mají několik kostlivců ve skříni (on kolem šedesáti, ona 312) a jejich spokojeně nudný středostavovský život byla pompézní divadelní kulisa. Nastupuje Plán B: při zabíjení drahé polovičky zjistíte, že zatímco ruce mlátí a nohy kopou, srdce stále plane. A ten přechod z cynického: Any last words? The new curtains are hideous " je naprosto přirozený a odehrává se v akčním mišmaši honiček a stříleček. Exploze náloží střídá exploze vášně, ale chlebodárcům došla trpělivost a začíná hon na naše hrdličky. Zastav se a nepřežiješ aneb Romeo, Julie a kalašnikov... Doug Liman využil třaskavé chemie mezi herci, přidal špetku dynamitu v akčních scénách a opepřil černým humorem. Výsledný produkt chutná jako cyankáli- v šampaňském. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Film se odehrává kolem a v New Yorku, ale během honičky v autech, kdy Jane (Angelina Jolie) a Johna (Brad Pitt) pronásledují tři BMW, je jasně vidět cedule, označující Los Angeles. (Miro_CZ)
  • Ve scéně, kde Smithovi (Angelina Jolie, Brad Pitt) vyprávějí jak se seznámili, by měli být v kolumbijské Bogotě. Nicméně tropická vesnice, ve které byla scéna natočena, je jen velmi málo podobná veliké metropoli z 9 000 000 obyvateli a teplotami do 20°C. V samotné Bogotě z toho po zhlédnutí filmu jaksepatří neměli radost. (Miro_CZ)
  • John Smith (Brad Pitt) nosí hodinky značky Casio G-Shock G-2310 a IWC Pilot Chrono IW3706 a Jane Smith (Angelina Jolie) nosí Tissot T-Touch. (dyfur)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama