Reklama

Reklama

Citlivý člověk

Trailer

Obsahy(1)

Po dlhej ceste Európou sa kočovný herec tatko Mour vracia domov so svojou ženou mamou a ich synmi, jedenásťročným Eliasom a len ročným Bratom. Chcú sa konečne usadiť a viesť normálny život. Doma ich však nič a nikto nečaká. Privíta ich len samozvaná domobrana, ktorá nahradila políciu. Sú poslaní na útek, ktorý sa zmení na putovanie magickou a krutou krajinou obývanou neškodnými čudákmi a nebezpečnými ľudskými tlupami. Ich cesta sa pretína s ľudskými osudmi, ktoré odhaľujú vzájomné vzťahy medzi členmi utekajúcej rodiny. Otec, inokedy neschopný zvládnuť vlastný život, musí začať bojovať za svoje deti a rodinu. A tiež dovoliť svojmu synovi Eliášovi, aby sa stal dospelým, možno zrelším, než je on sám. (CinemArt SK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Solidní magořina balancující mezi obrazově-zvukovou poezií, surrealismem a knižní adaptací. Režisér při diskusi přísahal, že želvičky to přežily <3 Dle autora knižní předlohy se nejedná o autobiografii, ač mu teda hlavní protagonista je celkem podobný... Pokud se na to zvládnu ještě aspoň jednou podívat, tak by to mohlo aspirovat i na 5 hvězd. Každopádně jako skoro režisérský debut hodně dobrý! <3 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Děti, to je požehnání, děti, že jo? To bude dobrej život.“ - „Řikám, nebude! Dyť nakonec je každej rozbitej, chcípá sám vo nemocech, dyť nic nevydrží, přátelství, láska, to přece vyvane. Nakonec je jen umírání a bolesti, a v těch bolestech si ani nepamatujete ty, jak se říká, dobré chvíle, a když jo, vo to vám je hůř. Přece nemá cenu to celý absolvovat, to sám víte!“ A divák se o tom přesvědčí také…Tušil jsem, že mě film mine. A to se také stalo. Citlivý člověk je film dosti podivný. Zmateným dějem i postavami, z nichž je jedna potrhlejší a zároveň odpudivější než druhá (mou maličkost ale nejvíc iritoval syn Eliáš, která ani nemusel mluvit, stačilo mi, jak se tvářil, a definitivně mě dorazil scénou s pistolí). To mělo za důsledek, že mi bylo srdečně jedno, co se s nimi stane. O něco zajímavější to bylo alespoň po obrazové a zvukové stránce, některé momentky mě přece jen zaujaly. Ale to je na celý film, který mně navíc utíkal dost pomalu, a ještě byl korunován prázdným, nic neřešícím koncem, poněkud málo. Dám tomuhle těžce uchopitelnému dílu 2*. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Už horšie než Citlivý človek môže byť obyčajný človek od Matoviča. V niektorých momentoch som myslel, že mi zvuková karta zhorela. Buď hrozné zvuky alebo ticho jak na diskotéke pre hluchonemých. Niekto píše, že je nadšený surrealizmom, iný sa teší z náhodných obrazov a ďalší je šťastný, že čakal Braník v plasťáku a dostal až takú kvalitu ako fernet. Tak to ja som za to nečakal ani Fantu, stačila mi aj Tesco oranžáda, ale dostal som len moč. Aj to konský. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nespoutaný rej nahodilých obrazů, jenž místy zaujme podmanivými a energickými momenty, většinu času jen neúspěšně hledá, co kromě undergroundového buřičství vlastně může nabídnout. Především se ale velmi špatně hodnotí, jelikož každý divák ve výsledku uvidí zcela odlišný film. Více zde. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti literární předlohy  je to trochu šok.  Road movie D. Prachaře   při ní  setkání  s postavami jak z jiného světa většinou extroverti různého ražení.  Klein měl odvahu obsadit shakespearovského herce  Prachaře  do role  takového exota, ale  musím uznat, že to vyšlo.  Ocenil bych hudbu, ta filmu hodně pomohla. 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ikonická dřevěná chata na pilíři mostu řeky Radbuzy připomínající chaloupku Baby Jagy (Georgiy Millyar) z Mrazíka (1964) skutečně shořela během natáčení filmu. Musela totiž ustoupit plánované lávce přes Radbuzu, a tak skutečnosti filmaři využili a chatu zapálili. (Leopard105)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

Finále Plzeň začne 22. září

Finále Plzeň začne 22. září

08.09.2023

Film-iálový inter-kino-vizní festival. Jen na Finále uvidíte průřez kompletní českou audiovizuální tvorbou – filmy a seriály, které jsou v kině, v televizi nebo na internetu. Kromě projekcí je… (více)

Reklama

Reklama