Reklama

Reklama

Plavat proti proudu

Trailer

Obsahy(1)

Pravdivý příběh obyčejného chlapce z problémové rodiny, který v sobě našel sílu stát se šampiónem. Přísný Harold Fingleton (Geoffrey Rush) žije se svou ženou Dorou (Judy Davis) v Queenslandu a má pět dětí. Když si všimne, že dva synové, Tony (Jesse Spencer) a John (Tim Draxl), neobyčejně rychle plavou, začne je trénovat. Je nesmlouvavý, křičí na ně a zatím netuší, že z tolik odlišného Tonyho jednou vyroste sportovec, na kterého bude celá Austrálie pyšná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Podobné prípady filmov, pri ktorých si pozriete najskôr plagát (hodnotenie zo zásady nie) a očakávate typický rodinný film, vás často prekvapia. Skvelý Rush, bolo z obrazovky vidno, ako si túto rolu vychutnáva, citlivá téma, založená na skutočnej udalosti, skôr dráma ako športový film (šport bol na pozadí a bol len akýmsi podkladom k dráme), dráma, napätie, akcia, dialógy, to všetko tvorí mozaiku pozitív, z ktorých sa film skladal. A hoci je pravda, že sa časom trochu naťahoval a že to chcelo viac takých výrazných momentov ako ten, keď sa matka predávkovala a šla do nemocnice, jednoducho viac momentov, ktoré by napätú situáciu v dome ešte viac vyhrotili a prestrihli, je pravda, že nie som o tom 100% presvedčený, rozhodol som sa dať plné hodnotenie. P.S. Som rád za minutáž, akákoľvek dupľa by filmu ubrala, takto to bolo akurát. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený příběh, natočen podle skutečné události, k němuž dokonce skutečný hlavní hrdina napsal scénář. Film na první pohled vypadá jako obyčejná autobiografie, ale nenechte se zmást, je mnohem víc. Je točen velmi lidsky, což aby dnes pohledal. Snímek má úchvatné herecké výkony v čele s Geofrey Rushem a hlavně jeho postava přinutí diváka přemýšlet. Určitě jeden z nejlepších Australských filmů co jsou k vidění. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Sportovní film je dost zjednodušující nálepka, ono jde spíš o mimořádně silné drama ze života, s dojemným příběhem o snech a ambicích jedné rodiny. Příběh, co rozdal každému ze čtyř hlavních postav trumfové eso. Nikdo nedokázal svým výkonem zastínit druhého, tak je tenhle příběh dobrý. Geoffrey Rush jako drsný a násilnický alkoholik, Judy Davis jako trpící manželka a jejich plavečtí šampioni Jesse Spencer a Tim Draxl. Oba chtěli být blíž otcovu srdci, ale byla to těžší cesta než k olympijskému zlatu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dojemný film, kterému nechybí mimořádně vypjaté dramatické scény a který ve vás vyvolá silné emoce, aniž by však nějak tlačil na pilu nebo působil slzopudně. Ostatní ve svých komentářích zmiňují podobnost se "Září" spojenou navíc se jménem vynikajícího Geoffreyho Rushe. Mně se však po shlédnutí filmu vybavil ještě "Billy Elliott", ve kterém je možná trochu podobný přístup otce k synovi, zdánlivému slabochovi. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

S údivem otevřenými ústy jsem zíral na tuto neuvěřitelnou autobiografii (autor scénáře a knižní předlohy je hlavní postava) plaveckého šampiona, kterého jeho otec (bezchybný G. Rush) celý život nenáviděl a všemožně ponižoval, ačkoli on jediný z jeho mnoha dětí něco opravdu dokázal a splnil tak otci jeho sny. Zatímco syn se snaží otci zavděčit, otec se mu snaží všemožně ublížit až proti němu poštve i jeho oblíbeného bratra. Film je také zajímavý moderní kamerou podobnou filmovým přenosům a rozdělním záběrů do několika oken. Rozhodně si to nenechte ujít, je to opravdu neuvěřitelný a skvěle natočený příběh. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama