Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aby tímhle blábolem něčeho dosáhl, musel by Adámek urazit ještě hodně Dlóóóuhou cestu. Přerod z parchanta na člena mírového sboru prostřednictvím rodiny Jehovů byl podán tak povedeně, asi jako vysvětlení Jirky Ovčáčka, že vládní speciál zpozdil protivítr. Vůbec nechci zpochybňovat sílu lásky, jen říkám, že tohle může brát vážně snad jen Amor, a to protože je to jeho práce. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možný, že se mi takovej film bude líbit a to tak že dost? A to přesto, že mě vytáčely občasné náboženské kecy fotra lotra pastora a nějaké to moralizování? Zkrátka mě ústřední pár přesvědčil, že to myslí vážně. A to hlavně Mandy Moore, která mi v Honu za svobodou přišla nehezká, tady nasadila tak bezbrannej výraz, že ve mě vyvolávala ty správné ochranitelský pocity. Ovšem přiznávám, že na dojmu z filmu se hodně podepsalo to, že přítelkyně se ke mně při něm dost pěkně tulila :)) ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ľahko nadpriemerný film, ktorý ocení mladšie publikum teenagerov. Príbeh tohto romantického filmu je všedný a v závere pôsobí ako klišé, no predsa len ma niečim zaujal. Hlavná dvojica je veľmi sympatická, medzi hercami je chémia a divák im drží palce, aby našli šťastie. Scenár nie je prehnane sladký (čo je len plus) a soundtrack je pekný. Všetky slabšie momenty striedajú tie lepšie, ja som sa bavil, čisté štyri. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám nutkání dát nižší hodnocení, protože film je až příliš přeslazený, vhodný pro teenagery, kteří se mohou v hlavní dvojici lépe vidět a z mnoha scén se daleko více takříkajíc posadí na zadek. Pro diváky, které již ošlehal život a učinil z nich cyniky, bude pak tento počin pouze cukrkandlovým koktejlem, jehož sladkost místy bude svírat obličej. Ve své podstatě je snímek značně předvídatelný a přestože závěr je značně emotivní, nepůsobil na mne tak silně, dojemně a opravdově jako mnohem starší Love Story. Dodatek: Po delším čase a rozmyslu ubírám hvězdičku. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Dlouhá cesta je krásný příběh...a ať si tu každej píše co chce o nějaký přeslazenosti a kýčích...nechápu proč tu o tom píše tolik lidí, proč tu všichni rozebírají to, jak to byl jen soubor super náhod atd...copak život není takový? Copak se v našem životě neobjevují náhody, kýče a přeslazené chvilky? Proč by kvůli tomu měl být tento film špatný...absolutně není...je to zamilovaný příběh, kde má holt jedna holka smůlu a ví, že brzo umře, a tak jí ostatní lidi chtějí udělat radost...co je na tom za kýč nebo k neuvěření? Přesto musím jednu hvězdu strhnout za herecké výkony, které nejsou zrovna nejlepší, ale pořád to není tak hrozné, aby to úplně kazilo dojem z filmu...A další hvězdu za trochu rozpačitý začátek... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jamie dává Landonovi knihu své matky se slovy: „Neboj se, není to Bible“. V románu naopak Jamie dá Landonovi Bibli své matky, ve které jsou podtrženy její oblíbené pasáže. (HellFire)
  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)
  • Nápad na vytvoření postavy Jamie Sullivanové a některých událostí z knihy/filmu pochází od sestry Nicholase Sparkse Danielle Sparks Lewisové (které je věnována kniha i film). (HellFire)

Reklama

Reklama