Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ehm. do toho filmu sa mi nechcelo... až raz som nemala chuť pozerať žiadnu drámu alebo nejaký serious story. Takže nejaký ľahší love story som predpokladala.. čoho sme sa dočkali? Asi do polovice filmu "She's All That" od trištvrte "Keith". Značne jednoznačný, predpokladateľný dej, veľmi sladučké, čierno biele.. ach. ale tak splnilo očakávania a úlohu.. ináč, sympatický chlapec. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Americká teen romance, nasiaknutá ázijskou sentimentálnosťou (zamilovaná dvojica, choroba, citové vydieranie), ktorá mi nesedí do amerických romancích, plných enthuziasmu a života. Od stretnutia dvojice a neskôr ich prepletených osudov veľmi ľahko odhadnuteľný priebeh deja, sem tam nejaké vsuvky zakrývajú predvídateľnosť. Školské divadelné predstavenie spolu s Mandy-ným spevom pre mňa najkrajší zážitok z filmu. Tento "pokus" o nešťastnú lásku 2 týnedžerov, ktorá chce a núti vytlačiť z diváka liter sĺz sa môže páčiť jedine "praštěným láskou", ktorí nevedia odlíšiť kvalitu od kvantity. Skrátka to nevedia predať. Nemám rada, keď jedna krajina napodobňuje druhú, pretože v tom je tá jedinečnosť, rozmanitosť a originalita rozličných kultúr, preto tak milujeme jednotlivé kinematografie. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný romantický film, aj keď aj trochu smutný. Musím sa priznať, že som sa nechal dojímať napriek istej vykalkulovanosti príbehu veľmi rád. Mandy Moore je krásna a jej pesničky mám tiež rád(najmä titulnú pieseň Cry(A walk to remember)). Určite je to jeden z tých (naj)lepších romantických filmov. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You have to promise you won't fall in love with me.' 'That's not a problem.'" Nemůžu si pomoct, ale víc než tři hvězdičky nedám, přestože se jedná o romantický film dosti nadprůměrný. Jenže klišé se na mě v první polovině filmu valila takovou rychlostí, že jsem jen těžko odolával, abych film nevypnul. Jenže v druhé části se mi dostalo odměny..odměny v podobě něčeho zvláštního, citlivého, netradičního..žádný happy end (relativně), žádné šťastné návraty..zkrátka neobvyklé romantické drama..ale stále okořeněné špetkou klišé. "Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak může být romantika poetická. Z bezcitného frajírka se stane citlivý romantiky. Z citlivého romantika se stane zlatý člověk. Krásné, kéž by tak dobří byli lidé i ve skutečném životě. Ano, je to tuctový film. Ale z toho tuctu jeden z nejlepších. Ano, jde o citové vydírání, ale já se nechám vydírat rád. Toto je jeden z dvou filmů (tím druhým je Most do země Terabithia ) který mě na pár okamžiků přivedl k slzám (a to ve chvíli kdy se syn přišel usmířit se svým otcem). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jamie dává Landonovi knihu své matky se slovy: „Neboj se, není to Bible“. V románu naopak Jamie dá Landonovi Bibli své matky, ve které jsou podtrženy její oblíbené pasáže. (HellFire)
  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy Landon (Shane West) vezme večer Jamie (Mandy Moore) na hranice státu Severní Karolíny s Virginií. Ve skutečnosti k nejbližším hranicím tohoto státu z města Beaufort to jsou více než 3 hodiny. To samé z města Wilmington, kde se fim skutečně natáčel. (noirre)

Reklama

Reklama