Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Hodně krásný film, který hraje na všechny emoční struny a hraje na ně opravdu příjemně a jemně. Tlak zahraný na emoce diváka je sice hodně patrný, ale přitom zbytečně netlačí na pilu a postupně se tak rozehrává příjemná hra dvou lidí, kteří se do sebe zamilovali. V jejich nelehkých osudech jim nejde jejich lásku nepřát. Někomu se může zdát, že je to zbytečně přeslazené; špatný chlapec se zamiluje do dívky, která je nadpřirozeně hodná a vzorná, přesto je osudem potrestaná těžkou nemocí. Rozbíhá se tak souboj protikladů. Po pomalém rozjezdu se rozvíjí milostná romance s předvídatelným závěrem. Přesto si ale myslím, že finále některé diváky přeci jenom trochu zaskočí, neboť to nebude přesně tak, jak se očekává. Dalším velkým plusem filmu je kvalitní scénář a skvělé herecké výkony dvou hlavních představitelů. Po dlouhé době jde o romantické drama, které není jen o sexu, ale hlavně o lásce, pocitech, zodpovědnosti a snaze dokázat něco víc. Hlavně nezištně milovat. "But our love is like the wind. I can't see it, but I can feel it." ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný romantický film, aj keď aj trochu smutný. Musím sa priznať, že som sa nechal dojímať napriek istej vykalkulovanosti príbehu veľmi rád. Mandy Moore je krásna a jej pesničky mám tiež rád(najmä titulnú pieseň Cry(A walk to remember)). Určite je to jeden z tých (naj)lepších romantických filmov. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možný, že se mi takovej film bude líbit a to tak že dost? A to přesto, že mě vytáčely občasné náboženské kecy fotra lotra pastora a nějaké to moralizování? Zkrátka mě ústřední pár přesvědčil, že to myslí vážně. A to hlavně Mandy Moore, která mi v Honu za svobodou přišla nehezká, tady nasadila tak bezbrannej výraz, že ve mě vyvolávala ty správné ochranitelský pocity. Ovšem přiznávám, že na dojmu z filmu se hodně podepsalo to, že přítelkyně se ke mně při něm dost pěkně tulila :)) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You have to promise you won't fall in love with me.' 'That's not a problem.'" Nemůžu si pomoct, ale víc než tři hvězdičky nedám, přestože se jedná o romantický film dosti nadprůměrný. Jenže klišé se na mě v první polovině filmu valila takovou rychlostí, že jsem jen těžko odolával, abych film nevypnul. Jenže v druhé části se mi dostalo odměny..odměny v podobě něčeho zvláštního, citlivého, netradičního..žádný happy end (relativně), žádné šťastné návraty..zkrátka neobvyklé romantické drama..ale stále okořeněné špetkou klišé. "Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ustredni dvojice je vazne skvele vybrana, vypadaji spolu uchvatne. Zvlast Shane se predvedl a ty jeho zamilovane pohledy jsou srdcervouci (bez debat jeho nejlepsi herecky vykon). Je to pribeh o prave, ciste a nevinne lasce, takze to pro dnesni pubertaky asi moc nebude. Na muj vkus je Mandy az moc zbozna, ale stejne me to dojalo, klise neklise. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo použito několik lokací ze seriálu Dawsonův svět – jmenovitě škola, nemocnice a dům Landona. (HellFire)

Reklama

Reklama