Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ľahko nadpriemerný film, ktorý ocení mladšie publikum teenagerov. Príbeh tohto romantického filmu je všedný a v závere pôsobí ako klišé, no predsa len ma niečim zaujal. Hlavná dvojica je veľmi sympatická, medzi hercami je chémia a divák im drží palce, aby našli šťastie. Scenár nie je prehnane sladký (čo je len plus) a soundtrack je pekný. Všetky slabšie momenty striedajú tie lepšie, ja som sa bavil, čisté štyri. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vyděračská limonáda bez vtipu a špetky invence, navíc - podle množství uhlazeného a sterilního náboženského balastu - snad natočené za peníze vybrané v amerických kostelech. KOUSEK DĚJE: jednu hvězdičku dávám za větu, která mě probudila z letargie, totiž, když se hrdina zeptá hrdinky: Kam ti ho mám dát? Jenomže klid, zas jsem upadla do nudy, chtěl vědět, kam jí má nalepit obtisk. A druhou půlku hvězdy dávám za neúmyslný pomník Tornádo Lou, když hlavní hrdina řekne o hlavní hrdince: Kvůli ní jsem jiný. Lepší. /22. 8. 2010/ ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že tenhle film pro mě znamená první krůček do světa romantiků a romantických filmů vůbec a za to jsem mu dost vděčná. Sice se mi to zdá nereálné, že se největší grázl na škole změní kvůli šprtce s(ze začátku) příšerným outfitem a výstupem totální šprtky a "losera" ...Probrečela jsem celý film a pokaždé, když si ho připomínám tak z něj mám stejný pocit. Navíc má skvělý soundtrack s písničkami Mandy Moore. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Vadilo mi, že se s hrdinkou celý film naprosto nic neděje, nevykazuje žádné příznaky svojí nemoci a najednou, tak ve třech čtvrtinách filmu, tedy v čase, kdy už by se na plátně (obrazovce....jen blazen by na to šel do kina) něco mělo stát, jinak by to celé postrádalo smysl ještě víc - majednou dívka omdlí, přijede sanitka a všechno jde ráz na ráz...Člověk pěkně dlouho sleduje děj, u kterého tak v polovině přesně odhadne jak to dopadne - a tvůrci ho stejně nutí sledovat scény typu - "neumím tancovat" - "to neva,naučím tě to" - "ale vždyť tancuješ skvěle!". A tak se pomalu buduje vztah, který už od dob, kdy W.S.(kráječ našich srdcí) napsal příběh z Verony, nedokáže předvést nic nového a i ten nejpovrchnější konzument telenovel předem odhadne, kdo přežije (je to něco jako Texaský masakr motorovou pilou, jen ne tak rafinovně překvapivý). Taky mi vadili charaktery Landonových kamarádů, kteří se očividně zalekli výčitek, které by je vůči němu stihly po dívčině smrti, a tak se za ním všichni, jeden po druhém vrátí a omluví se mu. Co je to za kamarády, když s vámi takhle "vyj*bou" a pak se zas vnucují...? Jediné, co se mi na tomhle filmu líbilo je Mandy Moore, a to moc. a vlastně ani ne tak její herecký výkon, jako ona... a taky mi vadí, jak se tenhle filmek skrývá za příběh o člověku, který projde nějakou zásadní promněnou, a přitom je to jen obačejná červená knihovna... zlaté Červené střevíčky, ty se neskrývaly za nic. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo aj napriek tomu, že viem, že ten film je smutný a nakoniec budem plakať, pozriem ho. Tento film, je naozaj nádherný, smutný, má posolstvo. Obaja hlavný hrdinovia boli vynikajúco stvárnený a to vravím aj keď osobne Mandy Moore nemám veľmi v láske. Soundtrack bol taktiež nadpriemerný. Príbeh dych vyrážajúci. Som možno sentimentálne ovplyvnená...ale 100% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Píseň, kterou pouští Jamie v rádiu při jízdě autem „If You Believe“ zpěvačky Rachael Lampové můžete slyšet na soundtracku. (HellFire)
  • Jamie dává Landonovi knihu své matky se slovy: „Neboj se, není to Bible“. V románu naopak Jamie dá Landonovi Bibli své matky, ve které jsou podtrženy její oblíbené pasáže. (HellFire)
  • Román je zasazen do roku 1958. (HellFire)

Reklama

Reklama