Rozchod

Breaking Up

Rozchody

Komedie / Romantický

USA, 1997, 90 min

Tématem velmi blízké, herecky úžasné, režisérky nápadité a celkově osobní, až to chvílemi není příjemné. Trestuhodně nedoceněná odlehčená variace Scén z manželského života je v důsledcích tak pravdivá, že občasné scénáristické chození v kruhu mávnutím ruky odpustím.(13.4.2008)

• Hunt

HUDBA: Mark Mothersbaugh; Neni to nejak spatny film, ale nebylo tam nic navic, neco cim by film vice zaujal, takhle to vyznelo naprazdno - skoda.(27.7.2007)

Rozchod, fuj! Tenhle film je docela nepříjemný, protože je až moc často uskutečnitelný...(23.7.2007)

Lehce podprůměrný film o dvou lidech, kteří nedokáží být spolu, ale ani bez sebe. Jejich dialogy za moc nestály a celkově to tak nějak odehráli bez zájmu, řekl bych.(30.3.2008)

Lehce jsem se při tom nudil, ale jinak v celku dobrá komedie, skoro, jako pokračování na Dobrý ročník (až na to, že je to novější), ale slabé. 2* až 3*, na víc to nevidim, ačkoli tam hraje podle mého soudu dobrý herec:-((29.3.2008)

prijemne obycejna romanticka komedie se salmou haajkovou a s par docela zabavnymi okamziky. Jo a hlavne diky tomuto filmu uz take vecerim na podlaze u otevrene lednicky:](29.7.2005)

• Rodriguez

Nebýt hereckých "es" Russella Crowe a Salmy Hayek nedal bych tomuto filmu ani jednu hvězdičku. Natočit něco tak příšerného jako rozchod a omílat hodinu a pul jedno téma ("tak si běž, kdy si konečně za*ukáme, půjdem na večeři"), tak to pardón. Vydržím hodně, ale tohle je příliš. Prostě film o ničem, dávám maximálních 15%.(7.5.2008)

Dějová kostra filmu je jednoduchá - vlastně o žádný děj nejde. Jde jen o zamyšlení, které se týká neurčitě vymezené části životů hlavních postav - jejich lásky. Pokud hledáte děj a pointu, hledejte jinde. Na druhou stranu jsem neviděl tak vynikající film bez pointy - nikoli však pointless :-) Je příhodné srovnat tenhle film s Pornografickým vztahem, a co se mě týče, Rozchod je na tom u mně líp. Dal se sice natočit ve stejné = kratší - stopáži, ale kromě konce jsem se nenudil ani minutu. Jediný rušivý prvek pro mě bylo to, že postavy měly jména - vůbec je nepotřebovaly.(28.7.2007)

film dost onicom, pravdivy, tak to byva castokrat ako to tu bolo povedane, no Russell opat nesklamal...Opat dokazal ze herec je perfektny...(24.5.2008)

• NewManicK

Stále dokola to isté...rozchody...to je na potiahnutie celého filmu dosť až veľmi málo...Keby boli iba na spestrenie, tak by to šlo, ale kedže v nich spočíva celá zápletka, je to dosť chudobné. A iba pomerne dobré výkony, ktoré však nezachránia úplne oničom scenár, hodnotenie dvíhajú na 2 *(9.4.2006)

• mikhail

Salma je výborná herečka. Svojím temperamentom oživuje celý film. Úbohý scenár jej však nedovoľuje naplno vyniknúť.(9.4.2006)