Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem viděl asi jednou a zrovna mě neuchvátila jako mé okolí. Druhý díl je podle mého o minmálně * lepší. Určitě je to (a nejen tím) postavou hlavního záporáka. Alfred Molina a jeho Dr. Oc se v porovnání s Green goblinem z prvního dílu jeví jako naprostý vítěz. Snad dokonalé spojeni herce a jeho digitálních končetin v podobě chapadel je přesně takové jaké má být. V určitých chvílích nevěřím, že je to počítačoví trik :). Tobey dospěl a s ním vyspěla i postava spidermana. V jeho herectví nejde o to mít velké svaly, ale ukázat emoce. To se mu daří skvěle. Krásná Kirsten hraje nečekaně dobře a je taková třešnička na dortu. Druhá třešnička však je potext celého filmu. Jeho skryté vtípky a menší parodie(superman apod.), které se Samovi daří skvěle vložit do filmu. Celé toto ještě umocnuje skvělý humor, citlivá režie, výborná akce (at žije nadzemka) a citem pro vykreslování psychyky jednotlivých postav. V psychyce je jeden z hlavních rozdílů od ostatních filmů. Zatím píši jen superlativy, ale dal jsem 4* spíš to je 4* a půl ;-). Je to zvláštní většina věcí se mi líbí (dokonce i ten konec :)), ale bohužel jsou tu věci co mi vadí. To, že se třetí díl bude točit okolo (jestli si dobře vzpomínám z komiksu a seriálu) růžového goblina, tak to prominte, ale to je podle mě cesta zpět. Dále mi kapku vadí, že v druhém dílu byl obličej Petra Parkera v obleku supermana až moc viděna a přijde mi to jako ne zrovna nejlepší nápad vzhledem z pokračováním, které jistě přijdou (min.2 další díly). Celé město je vizuálně krásné a spidermanův let městem je už hyper realistický zážitek. Poslední věc... pokud to tak to pujde dál, Sam dostane 300 milionu (určitě bude chtít víc než na dvojku tak proč ne o tolik :o))) a za pár let pujdu na nejdražší komiksový film historie. Hodně štěstí. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Když si Batman v Burtonově pokračování sundal masku, bral jsem to za cílenou destrukci konceptu superhrdiny na filmovém plátně. Dám masku za lásku aneb supermanova depka. Spider-Man si v pokračování svléká masku jako fusekle, a přesto zůstává tím, čím byl na konci jedničky - spokojeným superhrdinou. Proč ne, i když Burton je mi bližší. Jenom bych propříště ubral na titanizaci (a.k.a. romantizaci) látky, která v závěru dvojky notně vyšlápla za hranice superhrdinské uvěřitelnosti. A taky bych ubral na Kirsten Dunst, kterou pro její charisma leklé ryby a nerovný chrup považuji za relikt současného šoubyznisu. Na druhou stranu nikdy nedokážeme plně docenit Raimiho režijní suverenitu a zapálenost tvůrců pro látku, o níž si dýchaviční supermani typu Spawna nebo Daredevila můžou nechat zdát. Jen houšť, ale příště prosím bez Mary Jane... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alvin Sargent / Story by Alfred Gough, Miles Millar, Michael Chabon / Based on characters by Stan Lee, Steve Ditko | Hudba: Danny Elfman | Produkcia: Avi Azard, Laura Ziskin, Grant Curtis, Stan Lee, Joseph M. Caracciolo | Distribúcia: Clumbia Pictures | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Laura Ziskin Productions | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 783,766,341 $ || ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Spidermana je o třídu lepší než prvníl. Temnější, silnější příběh, lepší hudba, která dodává akčním scénám neskutečný švih a tím myslím jak hudbu rockovo-numetalovo-punkovou (je to taková ta klasická americká soundtracková směska), tak výborná orchestrálka jako vždy dobrého Dannyho Elfmana (Planeta Opic,Velká Ryba), jehož kompozice je tu opět k poslouchání. Triky patří na absolutní špici moderního filmu. Občas tradiční patos a slzičky, ale to k Raimiho Spidermanovi patří, resp. už jsme si na to všichni zvykli. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný filmový zážitek jsem měl z této mistrovsky zpracované adaptace slavného komiksu o pavoučím muži. Na kinopremiéru jsem se v roce 2004 těšil jako malý kluk, a i když jsem jej poprvé viděl ve znojemském kině Svět (které - ruku na srdce - se nemůže rovnat pražským multiplexům) s dabingem, tak mne tento snímek zcela uchvátil. Na svou dobu detailně promakané efekty, dechberoucí smršť akčních scén a k tomu zcela jedinečný scénář, který původním komiksům ostudu rozhodně neudělal. Parkerova jízda na horské dráze plné emocí vůči jeho femme fatale M. J. Parker mne srazila do kolen. Samu Raimimu se dále povedlo z široké spider-manovské mytologie vybrat jednoho z nejtužších a nejvíce sexy protivníků, a obsadil ho charismatickým Alfredem Molinou - doktor Octopus je prostě frajer, možná jen kdyby ve filmu více nosil slavné zrcadlovky... Maguire si k tomu nadále drží své vysoké herecké kvality, a sledovat zatím nejpovedenější komiksovou předělávku (kterou v roce 2008 konečně překonává Temný rytíř) je díky tomu pohlazením po duši... Tento stoprocentní film má spoustu předností, a já jako veliký fanoušek Spider-mana v komiksech obdivuji všechny, kteří se na adaptaci podíleli. Kdybych měl zmínit nejviditelnější klad, byly by to namísto srdcervoucího story i po letech nepřekonané akční sekvence s chapadlovitým zloduchem a sítí střílejícím teenagerem... to kvůli nim si dvojku pouštím stále dokola. Spider-manovi 2 trvalo rok, než jsem jej zařadil na čestné místo v mé osobní TOP 10. Dnes nechápu, proč jsem do žebříčku tento komiksový spektákl, který jsem viděl nejméně patnáctkrát, nezařadil mnohem dříve. Asi největší srdcovka! ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Přibližně 54 milionů amerických dolarů bylo utraceno za speciální efekty. (HellFire)
  • Keď novinári vymýšľajú meno pre záporáka, jedným z návrhov je aj Doctor Strange, načo J. J. Jameson (J. K. Simmons) odpovie, že toto meno už je zadané. Je to odkaz na rovnomenného superhrdinu Marvelu, ktorý sa objavil v neskoršom filme Doktor Strange (2016). (ČSFD)
  • Ve chvíli, kdy Spider-Man (Tobey Maguire) podruhé ztratí schopnosti, spadne do kaluže. Když však poté vstane, jeho oblek je dokonale suchý. (Kroup4)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama