Reklama

Reklama

Zatímco černošský detektiv James Carter skončil u dopravní policie, jeho parťák Li je členem ochranky čínského velvyslance Hana. Ten se chystá zveřejnit tajemství šéfů Triád, nejobávanější čínské zločinecké organizace, ale když chce prozradit, kde je tajemný Šaj Šen, je postřelen najatým zabijákem Kendžim. Carter a Li slíbí velvyslancově dceři Su Jung, že ho vypátrají. Vydají se pro obálku, kterou jí předal otec pro případ, že by se mu něco stalo. Krátce před nimi se jí však zmocní několik ozbrojených mužů. Také z nemocnice je odvolána Hanova ochranka a vzápětí se objeví gang, který chce velvyslance zabít. V poslední chvíli zasáhnou Carter a Li a jednoho zabijáka zajmou. Dozvědí se od něj adresu v Paříži, kde má být Šaj Šen. Okamžitě se tam vypraví. Dvojice zjistí, že Šaj Šen je seznam třinácti nejvýše postavených bossů Triád a informace o něm má zpěvačka Genevieve, kterou během vystoupení zachrání na poslední chvíli před střelci v hledišti. Vzápětí jim zavolá Kendži. Chce Genevieve výměnou za Su Jung, kterou drží jako rukojmí ve vyhlídkové restauraci na Eiffelovce. (TV Nova)

(více)

Recenze (305)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem nevěřil, že se dožiji filmu, ve kterém Tucker v akci přehraje Chana, ale stalo se a vůbec to není pěkný pohled. Křižovatka smrti 3 sice nedopadla v tržbách až tak špatně, ale rozhodně je daleko za svými předchůdci a je celkem pravděpodobné, že producenti na nějakou dobu tuhle sérii zmrazí. A pokud ne, pak upřímně doufám, že za Jackieho vyberou nějakou mladší náhradu. Tucker na to ještě pořád má, Jackiemu už akční scény nejdou a kvůli ničemu jinému v téhle sérii nikdy nebyl (a čím méně kope, tím je znatelnější, že opravdu není moc dobrý herec). Kdyby se někdo rozhodl pro restart série třeba s duem Tucker-Jet Li, to už by mohlo být zajímavé (i proto, že by Li mohl do série propašovat trocha nefalšovaného drsňáctví). Jestli ale vznikne čtyřka s aktuální dvojicí, je dost možné, že bude v hodnocení olizovat to nejnižší patro. A to je něco, čeho už se opravdu nechci dožít... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rýdza ukážka toho, čo zvykneme nazývať "americká blbosť". Nekonečne stupídne a bez štipky logiky, ale... stále solídna zábava, ktorej nechýba švih a vtip (hlavne keď človek po všetkých tých recenziách a tunajších komentároch očakáva skutočný odpad). Celý čas som sa dobre bavil, aj keď treba uznať, že hlavne vďaka Tuckerovej nevymáchanej tlame. Jackie už bohužiaľ nestíha, súboje (okrem záverečnej šermovačky na digitálnej Eiffelovke) nemajú poriadnu choreografiu a často vidieť zaskakujúceho kaskadéru (darmo, aj Jackie starne). Napriek akýmkoľvek výhradám sa aj v tomto filme dajú nájsť scény, ktoré sa odvážim nazvať klenotmi. Koho preboha napadla scéna s mníškou tlmočiacou vypočúvanie nadávajúceho čínskeho gangstra???!!! Možno mi stačí málo, ale smial som sa nahlas. ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím co je na těch Křižovatkách tak špatného. Já se u nich vždycky dobře bavím. Dvojka Chan s Tuckerem si k sobě docela sednou a příjemně to všecko šlape, s humorem a dobrými akčními scénami. Chápu ale, že někoho může humor Chrise Tuckera srát, protože on je fakt šílenej, a když pak začne na pódiu ve filmu zpívat, dal bych hradní poklad komukoliv, kdyby z toho zpěvu aspoň udělali dabing, jenže oni ho tam ještě na truc nechaj. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $140,125,968Tržby Celosvetovo $258,022,233Tržby za predaj DVD v USA $40,784,082 //počet predaných kusov 2,097,696║ Nehorázne samoúčelná zlátanina, ktorú miestami dosť zachraňuje choreografia súbojov a nejaké tie fóriky ale celkovo to je dosť slušný prehmat aj keď ako tak pozerateľný. /50%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupý scénář, ve kterém se topí všichni zúčastnění. Akčních scén zřetelně ubylo a Ratner se režisérsky "vyčerpal" na třetích X-Menech, takže musí celý film na svých bedrech držet Chris Tucker! Snaží se, ale tohle vážně utáhnout nemohl. Povrchní, odfláknuté a dokonale vyvařené. Ani odkazy na předchozí díly nebo solidní finále na eiffelovce (film se odehrává v Paříži... je tedy nutno mít "originální" závěr ;) vás od kómatu neodvrátí. První dvě Křižovatky byly slušnou zábavou pro všechny, u téhle se zřejmě bavil jen štáb. Celuloidová zbytečnost na druhou. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

O třídu horší než první dva díly, ale za úplnou tragédii bych to nepovažoval. Tucker to pořád umí rozjet, a třeba jeho Kung fu fighting nemá chybu. Škoda že Jackie se tentokrát držel hodně na uzdě a předvedl kulové. Čtyřce ale říkám ne, jedině kdyby Tucker dostal mladšího parťáka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám, že dabing není zase až takové zlo. Třeba by mě ušetřil Tuckerova nesnesitelného ječáku (přísáhám, že znám slečnu, která má naprosto stejný hlásek - akorát ona ho nepoužívá na sdělovaní takových kravin) i Chanovi stále ještě šišlavé angličtiny. Čeho by mě ovšem neušetřil je Sydowova okatá póza "zahazuju se tu, vím to, seru na to a vy byste měli taky". Nemusel bych trpět u Polanského etudy na téma "jsem ten nejhůře zahraný policajt z řad francouzské kriminálky v dějinách, Clouseau Steva Martina nevyjímaje". A hlavně bych nemusel hledat kyblík na zvratky při pěvecké scéně, prostocvikách na záchranné síti či během scény "trikolóra vám dává křídla". S podivem je, že přes vše výše zmíněné se mi to docela i líbilo. Dokud byl na scéně Sanada či Chan a drželi huby, tak to fungovalo. Chvilkama. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Úplně stejná pecka jako předchozí dva díly. Akce je svižná a gagy jsou super. Smál jsem se nahlas. Chris Tucker je komediální démon a Jackie bude ve formě i ve sto letech. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Už se Vám někdy stalo, že nemáte po shlédnutí nějakého filmu co napsat? Ano? Ne? Tak se mrkněte na Rush Hour 3. Hodně pokusů o humor a vtipný choreo soubojů, užvaněnej Tucker, kterýmu to (sorry) vždycky nevychází. Snad jen když se toto vše povede skloubit, ale to není tak často. Už ani nevím, o čem to bylo.... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Ale ano, trojka se povedla. Na dvojku ( která je IMHO nejlepší z celé série ) sice nemá, ale pořád lepší, než otřesná jednička, kterou by měli zakázat. Hned tak si zase tenhle film sice nepustím, ale bavil jsem se dobře. Polanski v mini roličce potěšil. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lalo Schifrin: 1. Main Title - Rush Hour Theme ,2. The World Court ,3. Chasing The Assassin ,4. Su Yung Returns / Dojo Arrival ,5. Giant Kung Fu ,6. Hospital Gunfight ,7. Hiding Su Yung / Two Americans In Paris ,8. Dragon Lady ,9. Bikers ,10. In The Sewers ,11. Reynard's Plea ,12. With Genvieve ,13. Shi Shen ,14. Eiffel Tower Meeting ,15. Swordfight ,16. Farewell To Kenji ,17. The Return Of The Triads ,18. Parachute Down ,19. Rush Hour Theme Remix , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ďakujem vám, detektív Carter.“ – „Stačí James. Alebo žrebec.“ Na jednotke som sa kedysi uchcával v kine a bez milosti som jej flákol 4*. Ale druhý diel ma schladil. A tretí nie je o nič lepší. Vlastne je horší. Už dvojka bola nezáživná, ale v konečnom efekte čo-to zachránila hongkonská atmosféra a výprava. Trojka však zavítala do  "len" Francúzska. A je to nuda. Z akcie sa vytratili posledné stopy pôsobivosti, slovné prestrelky sa premenili na mdlé bľabotanie a Tucker s Chanom (na rozdiel od jednotky) už vôbec nezakrývali to, že si navzájom nesadli a ich reč tela a mimika v spoločných scénach naznačuje, že ich vzťah mal miestami blízko až k nenávisti (čo ostatne bolo verejné tajomstvo). V zvrátenom zmysel slova zaujme (fúzatý!) Roman Polański (!!) s gumovými rukavicami, ktoré strká ani nechcite vedieť kam (!!!). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chris Tucker nám trošku přibral, klouby spojující horní a dolní čelist má však promazány stále kvalitně, takže nás znovu obdarovává rychlomluvou, nutno dodat, že některé věty jsou vcelku povedené. Jackie Chan už dávno není v kondici Opilého mistra, v jeho věku začínají kosti řídnout, ubývá vápníku, přibývá zlomenin a tak se samozřejmě musí v akčních scénách trochu hlídat. Stupidní scénář v podstatě rekapituluje scény z prvního a druhého dílu, divák pořádně neví, o co vůbec v téhle Křižovatce jde, hlavní je, že to rychle uteče a že alespoň to samurajské finále za něco stojí. Pár vtípků, povinný závěrečný taneček na song War, několik vystřižených scén (i ty však zaznamenávají kvalitativní pokles) a můžu si odškrtnout další film, na který si za týden ani nevzpomenu. 140 miliónů dolarů(rozpočet)/254 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl z celé série, ale stále je to průměrná akční komedie, která ničím nepřekvapí. Normálně bych dal tři hvězdičky hlavně za Chrise Tuckera, který má někdy opravdu velmi vydařené hlášky :-), ale ten konec to totálně celé zpackal. Jinak další z filmů, na které si za dva ani nevzpomenete, že jste je někdy viděli.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud ti to ušlo, kámo, snažej se mě zabít, mám na sobě sračky a francouzskej polda mi napráskal Zlatejma stránkama." Pařížská křižovatka smrti nenabízí nic, co už bych neviděl při dřívějších střetech ukecaného černocha s mlčenlivým asiatem, ale mě to pořád celkem bavilo. Jen těch trapností v Carterově tlamičce poněkud přibylo, ale na druhou stranu to celkem vyvážila zlá holka Genevieve a tupý taxikářský agent George. Trošku mě však zklamalo, že padouch byl jasný od prvního otevření pusy a s to se pak dá jen těžko zachránit skokem z Eiffelovky. Ale snaha se cení a nějaká ta chemie se mezi nesourodými poldy pořád ještě dala najít. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem tomu věřit, ale je to tak, dvojka Chan-Tucker zažívá ve trojce ústup ze slávy a to docela znatelnej. Za prvé příběh je hrozně neucelenej a v podstatě se vůbec nesnaží o nic novýho, jen opakuje to co už bylo viděno a u čeho sem se už nejmíň jednou zasmál během prvních dvou dílů, stejnětak moc nefungujou vtípky mezi hlavní dvojicí a zamotaná pointa příběhu je až moc standartní. Ovšem stejně tomu nemůžu ubrat, že i tak sem se bavil docela slušně a díky kratší stopáži se během filmu prakticky nenudil. Prostě opět svižná oddychová akce, jen bez většího nápadu a s hodně slabým scénářem ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ještě že první dva díly nepovažuji za bůhvíjak nadprůměrné kousky, protože kdyby ano, musel bych teď trojku odstřelit s razancí Johna Matrixe. Proč právě s touhle? Protože scénář by do doby řízných a stupidních osmdesátých let zapadl lépe než kamkoliv jinam. Postavy se střetávají absolutně náhodně jako kdyby byla velkoměsta, v nichž se děj odehrává, malé vesničky, kde zná soused souseda a logika dostává na zadek víc než všichni gauneři, co se kdy s Jackiem střetli v celé jeho kariéře. Bohužel už ale tenhle asijský stařík zestárl natolik, že se jeho schopnosti vedle hláškujícího kolegy Tuckera smrkly na pobíhání mezi auty uprostřed dopravní špičky, uhýbání před několika noži a vějířem, popřípadě na přeskakování několika zídek. Všiml si toho i Ratner, kterému sice po třetích X-Menech zjevně došly prášky na talent, ale i tak se docela snaží zakrýt všechny neduhy postaršího hongkongského borce. Ale ani to nestačí. Situaci pak jakž takž zachraňuje Tucker, jehož nabroušený jazyk se nezastaví před ničím. K průměru ale tuhle šlichtu nevytáhlo nic. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Není to úplný průšvih, problém je, že akce i vtipy jedou pouze na půl plynu nebo i méně. Navíc díky chatrnému scénáři chvílemi nebudete vědět, proč se to a to děje + konec a podoba hlavního záporáka vám musí být jasná již po pěti minutách. 5/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Komedie podle vzorce: dvě vyčpělé hvězdy, pár akčních scén, zbytek vata - a oni na to ty lidi stejně přijdou. Třetí Křižovatka je neuvěřitelně zbytečný film, částečně vlivem (ne)režie Bretta Ratnera a stupidní zápletky. Jackie Chan po letech stále neumí anglicky (jak je dobře vidět na nepovedených záběrech u titulků) a jeho akční scény zavání počítačovou výpomocí (nebo dublérem?!?). Těch pár vtipných scén díky Tuckerovi funguje, ale jinak... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rattner akoby stále dookola točil ten istý film a iba zamieňal prostredia a vedľajšie úlohy. Chanove akčnokomické scény sú však stále vrcholom kaskadérskej náročnosti a finálny fight na Eiffelovke nemal chybu. Rovnako aj Tuckerov prejav mal pár nominácií na najvtipnejší hlasový skeč a ksichtový úškrn, no stále sa jedná len o spriemernenie série. Milá oddychovka, možná aj na opakované pozretie. 65%. ()

Související novinky

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Nicolas Cage je duch...

Nicolas Cage je duch...

28.06.2008

...herce, kterým kdysi býval, říkáte si. Ano, to taky. Ale naše souvislost směřuje k polit-thrilleru The Ghost Romana Polanského. Tomu to nedávno nevyšlo s historickým velkofilmem Pompeii (to víte, v… (více)

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

23.04.2008

Kdo si chce na něj šlápnout? Moment, ne všichni najednou! ;-) Studio Universal už nějakou dobu plánuje komediálně laděný remake klasiky z roku 1957 The Incredible Shrinking Man. Původní verze s… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Reklama

Reklama