Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Luke Wilson) je spisovatel s většími schopnostmi zadlužit se než napsat knihu. Aby se zbavil dotěrných věřitelů, musí během 30 dnů dokončit svůj román nebo skončí mrtvý. Na pomoc si najme stenografku Emmu (Kate Hudson), které začne diktovat svůj příběh o romantickém vztahu mezi třemi lidmi. Půvabná, ale také poněkud tvrdohlavá Emma má neustálé výhrady k jeho spisovatelským nápadům. Ty pomalu a bezděčně začínají Alexe i jeho příběh ovlivňovat. Obsah knížky se začíná podobat skutečnosti a život příběhu z románu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Rob Reiner nás těší už slušných pár desítek let. Až na výjimky (třeba výtečné drama Misery nechce zemřít) jde o milé kousky, které sice nezanechají hlubší dojem, ale své diváky si přesto najdou. Zejména proto, že umí skloubit ingredience, které pohladí ducha i polechtají bránici. Tady se obávám, že takovou blbost, kterou tahle dvojka dává do kupy, bych si přečíst opravdu nechtěl. Tak trochu ňoumovitý spisovatel a tak trochu tvrdohlavá stenografka, jeden román, jeden pořádný dluh a lehké stírání rozdílů mezi realitou a příběhem z románu. Jen škoda, že je vše utopené v tak mdlém vyprávění, které nedokáže strhnout a nabídne jen několik drobných záblesků, které mají šanci na pár minut zaujmout. Dvě až tři hvězdy.. ()

Kikania 

všechny recenze uživatele

Fakt ťažko sa mi komentujú takéto klasiky, ale predsa mám jednu výhradu. Kebyže tento film neskončí dokonalo, že uuuuu hrdinovia sú na konci ako vždy spolu, tak mi verte, že by to bolo lepšie. Oveľa viac by sa mi páčilo, keby jeho príbeh skončil tak, ako bola pôvodne napísaná kniha. Že by nakoniec nemal ani jednú, ani druhú, pretože si za to mohol úplne sám. Ale inak celkom v poho, námet nebol zlý, len škoda toho sladkého konca... ()

Reklama

Juniore 

všechny recenze uživatele

Chvíľkami romantická dráma, chvíľkami komédia. Dej sa odohráva poväčšine medzi spočiatku dominantnou, neústupčivou, no zároveň veľmi krehkou a nežnou Emmou (Kate Hudson) a Alexom (Luke Wilson), ktorý sa zvŕtal v kŕčoch, no s náznakom génia. A poviem pravdu, neviem si tam predstaviť inú hereckú dvojku. Jednoducho im to šlo. Osobne ma najviac bavilo to, ako Alex vymenil niekoľko krát jednu postavu vo svojej knihe. A tak tejto americkej rozprávke dávam 90 %. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie o nerozhodném spisovateli a rázné písařce. To, že se odehrává ve dvou paralelních dějových liniích - v realitě a Alexově příběhu, kam oba vstupují jako postavy - není nic nového (Jak zabít svou ženu, Muž z Acapulca, Pozor na Harryho atd.), ale hlavně je to nápad, který se vyčerpá dřív než začne (jakmile se Kate Hudsonová objeví ve třech rolích) a pak už jen zdržuje. Osobně jsem se mnohem víc bavil u ryze konverzačních civilních scén. Ty jsou líp napsané a mezi Wilsonem a Hudsonovou přeskakují jiskry jako v zapalovači. Vzdáleně to připomíná staré dobré upovídané filmy jako Bosé nohy v parku nebo Příští rok ve stejnou dobu. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Romantika od níž jsem si sliboval víc než jsem nakonec dostal, přitom potenciál naplnit očekávání tu rozhodně byl. V diskusích Alexe a Emmy to jiskřilo a metalo do prostoru ty nejlepší vtípky, navíc Kate Hudson byla i jako švédská a německá služebná zábavná. Velmi často však byly vtipy a humorné scény nedotažené tak silně, že jsem vyloženě viděl, jak by měly pokračovat a co všechno by se z nich dalo vytřískat (třeba diskuse o milostné scéně). Navíc film jako celek výrazně nabourávala nepříliš zábavná "literární" linie, které dal Reiner až příliš prostoru na úkor mnohem zajímavější roviny Alexe a Emmy, navíc prostoru, který zůstal většinou prázdný a zcela nevyužitý. Totéž bohužel platí o závěru, ve kterém jako by se chemie hlavní dvojice zcela vytratila, jiskření uhaslo a zůstalo jen u bezradné snahy nějak to všechno dotlačit do šťastného konce. . ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Nehledě na to, co Emma tvrdí, Ylva je švédské jméno. (HappySmile)
  • Když jsou Alex a Emma venku na procházce, nastoupí na loď a poté pokračují dál. Ve scéně lze zahlédnout blesk fotoaparátu, což byl paparazzi snažící se ukořistit fotku. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Alex ve své knize změní švédskou au-pair Ylvu na německou Elsu, je to v německé verzi filmu ruska Elsa. (HappySmile)

Reklama

Reklama