Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Luke Wilson) je spisovatel s většími schopnostmi zadlužit se než napsat knihu. Aby se zbavil dotěrných věřitelů, musí během 30 dnů dokončit svůj román nebo skončí mrtvý. Na pomoc si najme stenografku Emmu (Kate Hudson), které začne diktovat svůj příběh o romantickém vztahu mezi třemi lidmi. Půvabná, ale také poněkud tvrdohlavá Emma má neustálé výhrady k jeho spisovatelským nápadům. Ty pomalu a bezděčně začínají Alexe i jeho příběh ovlivňovat. Obsah knížky se začíná podobat skutečnosti a život příběhu z románu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Kikania 

všechny recenze uživatele

Fakt ťažko sa mi komentujú takéto klasiky, ale predsa mám jednu výhradu. Kebyže tento film neskončí dokonalo, že uuuuu hrdinovia sú na konci ako vždy spolu, tak mi verte, že by to bolo lepšie. Oveľa viac by sa mi páčilo, keby jeho príbeh skončil tak, ako bola pôvodne napísaná kniha. Že by nakoniec nemal ani jednú, ani druhú, pretože si za to mohol úplne sám. Ale inak celkom v poho, námet nebol zlý, len škoda toho sladkého konca... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc pekna romanticka komedie, alespon ze zacatku. Prvnich cca 45 minut je fakt moc milejch, vcelku originalnich, hodne vtipnejch a sviznejch, jenze pak pride druha polovina filmu a ta uz dost ztraci dech, zapletky se opakujou, uz to neni moc vtipne a zbyla jen romantika, ktera trosku nudi. Aspon ke konci sem si rikal, ze konecne nekomu doslo, ze vse nemusi dopadnout tak romanticky, ale pak to tvurci posrali a hodily tam klasickej zaver plnej klise. (on udela nejak vystup, ona: ach, on: och, velka laska a happy-end). Skoda ty druhy poloviny, prvni byla fakt na 5*, za coz hodne muzou herci. Kate Hudson i Luke Wilson jsou fakt vyborny, navic kdyz se dej hezky proplita mezi knihou a psanim knihy. Slabsi 4*. ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná komedie postavená na podobném principu jako Hudbu složil, slova napsal. Autor v krizi potřebuje pomoci a tak si najme mladou hezkou slečnu na výpomoc, společně se pustí do díla a samozřejmě se u toho nezapomenou zamilovat. Velmi prostá kostra, která asi nemá šanci nikoho překvapit, nicméně funguje. Jenže to, že funguje dokazuje spíše výše odkazovaná komedie, než recenzovaná Alex a Emma. Tenhle film se nějak odvíjí v podstatě bez zápletky, bez zpestření toho základního děje a tak postupně člověk ztrácí chuť dozvědět se, jak to celé dopadne, protože to vlastně ví. Prostě oddechovka na letní večer, kterou si jen těžko někdy znovu pustíte. 40 % ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Spisovatel a stenografka Alex a Emma píší v Bostonu knihu, on ji vymýšlí a diktuje, ona zapisuje a komentuje. Hrdina knihy ve smyšleném letním přímořském letovisku marně usiluje o lásku vysoce postavené ženy, které by však k nohám musel složit bohatství, a přitom přehlíží přízeň druhé jemu naroveň postavené ženy, které imponuje takový, jaký je. Hrdinovi bostonského příběhu také schází peníze a i v jeho životě jsou dvě rozdílné ženy. Asi že mají stejného autora, Jeremy Leven, dopadnou oba stejné trojúhelníky stejně. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie o nerozhodném spisovateli a rázné písařce. To, že se odehrává ve dvou paralelních dějových liniích - v realitě a Alexově příběhu, kam oba vstupují jako postavy - není nic nového (Jak zabít svou ženu, Muž z Acapulca, Pozor na Harryho atd.), ale hlavně je to nápad, který se vyčerpá dřív než začne (jakmile se Kate Hudsonová objeví ve třech rolích) a pak už jen zdržuje. Osobně jsem se mnohem víc bavil u ryze konverzačních civilních scén. Ty jsou líp napsané a mezi Wilsonem a Hudsonovou přeskakují jiskry jako v zapalovači. Vzdáleně to připomíná staré dobré upovídané filmy jako Bosé nohy v parku nebo Příští rok ve stejnou dobu. 60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Alex ve své knize změní švédskou au-pair Ylvu na německou Elsu, je to v německé verzi filmu ruska Elsa. (HappySmile)
  • Na zadní straně Alexovy první knihy je napsána jeho biografie: Alex Sheldon pracoval mnoho let v oblasti Bostonu. V současnosti není ženatý a žije velmi osamoceně. (HappySmile)
  • Nehledě na to, co Emma tvrdí, Ylva je švédské jméno. (HappySmile)

Reklama

Reklama