Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

kingik 

všechny recenze uživatele

Městečko Mystery je zapadákov, ale muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to "mysterijští" rozdali s profesionálním hokejovým týmem NY Rangers. Nápad konfrontace amatérů s profesionály není nijak originální, ale rozhodně zde funguje poměrně dobře. Škoda jen, že do městečka přijela jen druhá garda týmu Rangers. A tak zde nenajdeme žádná známá jména, ale i tak závěrečný duel, který amatéři prohrají, stojí za to. Je to snímek poměrně dobře natočený se sympaťákem Russellem Crowem v titulní roli, ale v první polovině se poměrně vleče. ()

Warsheek 

všechny recenze uživatele

Forma, kterou jsou ve sportovních filmech natáčeny zápasy je příšerná. Záběry na objímající se publikum, desetivteřinové detaily na soustředěné tváře atd. Každý kdo někdy viděl alespoň jeden hokejový zapas ví, že to co nám předhodil Jay Roach není hokej, ale účelné plazení za dojemným koncem. Nicméňe vše kolem bylo vcelku příjemné a já jsem to těm holomkům alijašskejm přál. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

685. hodnocený film: Ani jsem nedoufal, že tenhle film dopadne kupodivu tak dobře, jak ve skutečnosti dopadl. Zaplať pánbůh Russell Crowe povýšil tenhle film na nějakou vyšší úroveň, stejně je ale film velmi přitažený za vlasy. Možná, že i za něco jiného... Teenhle film rozhodně není pro fandy hokeje tím pravým, ale jako takové odreagování pro celou rodinu, poslouží docela dobře. Je to nářez sledovat tak naivní film, ve kterém banda indiánů v čele s přestárlým kapitánem a pár hokejovými nadějemi dokáže hrát s New Yourk Rangers. Je pravda, že "jezdci" hrajou teď tužku, ale ne zase takovou, aby nespráskali bandu vesničanů. Taky nezapomenu na to, jak měl proběhnou první sex jednoho z hráčů, ale posral to na celý čáře, když se doslova udělal do šprcky a nic z toho nebylo. 3* josu asi maximem za tenhle film. Ještě jse neviděl Hokejový zázrak (Miracle on Ice), to bude teprve něcojiného. 3* ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se neobjevil žádný film z hokejového prostředí a tak když přišel tenhle směle jsem po něm sáhl a vůbec nelitoval. Mystery Alaska je opravdu dobrá komedie, při které ale víc než smích budete používat svoje palce, protože při typicky americkém nápadu pozvat gigantický hokejový klub do malé zapadlé vesničky na Aljašce budou všichni její obyvatelé dělat vše pro to aby to těm "klukům z města" nandali a vy jim budete to budete všemožnými způsoby přát. Třeba jim budete držet právě ty palce! :o) ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, stokrát slyšené a stokrát přečtené. Lůzři z amerického maloměsta někde pokud možno co nejdále od civilizace vs. nějací mediálně známí profíci. Teď tu jde o partičku nadšenců z aljašské domácké hokejové scény, co si to rozdají s hvězdami z New York Rangers(bez Jágra, ten tou dobou řádil v Pittsburgu). Dobří herci, dobrá režie, scénář zamrzlý na půli cesty a technicky někde na bodu mrazu. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Russell Crowe (John Biebe) v rámci přípravy na film v roce 1998 trénoval i s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Ronem Francisem. Od té doby v NHL fandí týmu Pittsburgh Penguins. (McMurphy)
  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)
  • Film sa mal pôvodne volať Face Off. (sWONDER)

Reklama

Reklama