Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (232)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Budu se jenom opakovat, ale jak už tady spousta lidí řekla, film se rozjíždí s příjemně chvějivou atmosférou, náznaky, které mohou napovídat ledacos a divák si tak hraje s filmem na myšku v bludišti, která se může vydat tam i tam, a to je právě to příjemné: "bude to tak, jak jsem to vymyslel já nebo to bude ještě zajímavější?". Jenže se bojím, že takový konec by nezvolila žádná myška, leda pod vlivem omamné látky. To už neni o nelogičnosti, to už bylo vršení jednoho nesmyslu na druhý. A tak mi vlastně z celého filmu zbyly jen dva pěkné poznatky: Telly měla krásně zařízený byt a Julianne krásné vlasy. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavě se rozjíždějící thriller se po druhé půlce přesune ke sci-fi a kvalita a hlavně inteligence scénáře rapidně klesne. Nebudu tady rozebírat konec, protože bych tím naštvala ty, co film ještě neviděli, ale je hodně nepovedený. Julianne Moore se snaží, co jí síly stačí, ale trapnost druhé části filmu bohužel ani ona nepřebije. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekaně působivé paranoidní (jak se časem ukáže) mysteriózní sci-fi, které nedovedu popsat jinak než spoileroidním přirovnáním k Dark City, oproti kterému je ovšem vyměklejší a daleko méně stylové. Ale kdo by dokázal přát Julianne Moore něco zlého, že?;) Je ale nevyhnutelné, že kdo není předem obeznámen se žánrovým zařazením filmu, a není tomuto mixu příliš nakloněn, bude mít velké problémy s tím, jak se to celé vlastně vyvíjí. Může mít i pocit, že to někdo opravdu nezvládl a nerozmyslel si, co vlastně točí. Je to možné, já ale tak strohý (tentokrát;)) nebudu. Nečekal jsem nic, a tak jsem zklamán nebyl. Ale dělat z toho tahák na sobotní večer je trochu zoufalé, to si nenalhávejme že není:) Je to po všech stránkách slabší než Dark City, a to ještě v některých ohledech docela dost výrazně, takže víc než 60% prostě nedám. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je ten přechod z "psychologického dramatu" do sci-fi trošku více konzistentní, ovšem je pravda, že režie je docela impotentní (zvláště ony retrospektivy mohly být více zajímavěji natočené.) Jinak mě překvapilo, že jsem se i párkrát hodně lekl, což jsem nečekal. Hodnocení má tak "náběh" na 70% :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že by ten prvotní námět neměl třeba i na 4*,ale to co se ve finále z toho filmu stalo ,to je akorát na to abych ho ztratil z paměti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $67,133,509Tržby Celosvetovo $117,592,831║ Utopená pointa v mišmaše, absolútne nezvládnutý projekt, kde z príchodom záveru príde konečná úľava po pretrpených minútach. Film pre tých čo radi trpia nesúrodosťou deju, čo sa chce tváriť ako veľké posolstvo. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na začátku je tu možnost, že film bude opravdu kvalitní a vystihne pocity matky, kterou se snaží všichni přesvědčit o neexistenci jejího syna. Postupem času se přidává více a více šílených nápadů, vykonstruovaných spiknutí a slz hlavní hrdinky. Vše je zakončeno úletem. Je to škoda, protože ze začátku je to zajímavý snímek a velmi dobrá atmosféra vám pomůže dostat se do kůže matky, jejichž dítě podle všech okolo, neexistovalo. Bohužel z celého filmu mi jasně vychází, že neví čím chce být. Psychologickým dramatem matky, horrorem na téma "Každý může zapomenout" nebo snad komedií? ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Videla som to uz davno, ale viem, ze sa mi to pacilo. Ale uz vam naozaj nepoviem preco, mozno az ked si to pozriem znova :) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát ***, i když hlavně (v podstatě jenom) za vynikající (jak jinak) výkon Julianny Moore. Ale když se v téhle pomatenosti zjevili mimozemšťani už to nešlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

začátek je slibnej.vše je pěkně zamotaný, nevím, jestli mám věřit tomu co vidím nebo tomu co slyším. Telly je podezřívána z paramnézie, ale my začínáme vědět svoje. po setkání s hokejistou Ashem a federálama, to vypadá zajímavě a tajemně. pak přichází teorie o ufo a agent s ultra utajením zmizí i se střechou. pátrání za tichého souhlasu ,,všech" občas zavání trapností. pak se dozvíme co že je vlastně předmětem výzkumu, provede se pár zbytečných (počítačových) efektů a je tu happy end. tenhle film vůbec nemusel být špatnej. je v něm od všeho kousek a nakonec z toho nevznikl ani pořádnej thriller ani sci-fi. a to je škoda hlavně kvůli sympatickému výkonu J.Moore. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. An Unsettling Calm [4:27] ,2. Remember... [4:26] ,3. In Memories Only, The Empty Page [7:52] ,4. Containments of a Darker Purpose [7:51] ,5. The Experiment on Innocence [4:15] ,6. Confronting Forever [3:49] ,7. Re-Assembling Shattered Pieces [3:51] ,8. Profound Emptiness... The Hangar [8:47] ,9. Erasing the Truth [6:03] ,10. Children, The Unbroken Bond [3:39] ,11. End Credits [4:29], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašné, radšej ani nebudem spomínať skutočný žáner ZLODEJOV PAMÄTE, inak by som vás pripravil o prekvapenie. Film má dobrý scenár, ale vyložene mátožnú, typicky "americky blbú" réžiu rutinéra Rubena (DOBRÝ SYNČEK). Situáciu nedokáže zachrániť ani snaživá Julianne Mooreová (Anthony Edwards ako jej manžel a jej psychiater Gary Sinise sú len skutočne podpornými postavičkami). Vyloženým omylom je Linus Roache (RIDDICK: KRONIKY TEMNA) ako titulný gauner (celý celý čas mlčky postáva na scéne a "je hrozne strašidelný"). Ruky preč. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zase jednou blbost, kde si tvůrci myslí, že když do toho uvrtají známějšího herce vznikne z toho kvalitní film. Nevznikne, bohužel i kdyby ten herec byl sebelepší, film nikdy kompletně nezachrání. Obzvlášt když pak půlka castingu během filmu mizí v oblacích, hlavní postavě někdo ne a ne vymít ten mozek pořádně a všichni ostatní tu prostě vypadají divně. Je to divnej film a divný filmy nemám rád. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Zloději paměti je ukázkovým příkladem jak poměrně zajímavý a napínavý příběh lze během několik závěrečných minut hodit do koše k naprostým nesmyslnostem a trapných klišé s mimozemšťany. Za první půlku a Julianne Moore dávám tři hvězdičky. Jinak je ale film naprostá ztráta času a podruhý už bych šel radši hrát tetris, než se na to dívat znova. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej thriller, kterej moc nepřekvapí, ale občas dokáže vykouzlit docela napínavý a mysteriózní momenty, ale všechno to naprosto zkurví konečná pointa ze který sem fakt uchcával. Trapnější vysvětlení se z toho už vyvalit nemohlo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film, který dokazuje, že vymyslet pro film zajímavý rozjezd není zas tak těžké, horší je to potom nějak zdůvodnit a rozuzlit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové filtry, lokace a oblečení (!) vnášející ponurost, výkony hvězd nižší svítivosti (West, Moore, Sinise) a pár nervy cuchajících scén. Opojen těmito fakty skočil režisér Ruben z Empire State Building a let by to byl úchvatný, kdyby mu někde v půlce nezazvonil mobil a na displeji se neobjevilo jméno Fox Mulder. Znenadání zjistil, že na zádech nemá křídla, či padák, ale jen batoh s cihlami, které mu tam naložil scénárista, ovšem za výše uvedené klady jsem mu alespoň na místo dopadu ochotně přistavil kontejner s odpadky. Celou dobu mi vrtalo hlavou, proč hoši ze "za Mléčnou dráhou doleva a pak 2000 světelných let rovně" plus jejich přisluhovači z třípísmenné bezpečnostní agentury rovnou nesprovodili šťouravé rodiče nenápadně ze světa (ona jako redaktorka by si mohla propíchnout čelní lalok propisovací tužkou, na něj by během zápasu nečekaně spadla světelná kostka s ukazatelem skóre)? S koncem však přišlo vysvětlení a já zase ten kontejner odsunul.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tento film mal na viac a najmä tá nečakaná a nie celkom objasnená súvislosť s mimozemšťanmi (ako tvormi, na ktorých môžeme hodiť všetko zlo, ktoré sa nám prihodí) ma veľmi navnadila. Ale scenár plače po hlbšej logike, dejových zvratoch, "vyglancovanej" psychológii jednotlivých postáv - naplno tu fungovala iba skvelá Julianne Moore. Hudba pekná, vizuál symbolicky okorenený mračnom a celkom dobrá minutáž. Skôr priemerný thriler, ktorý nesklame, ale ani nemá čím ohúriť. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvláštna zlátanina dramatického thrilleru a sci-fi, ktorá priniesla len jedno poznanie. Je síce silné a pravdivé, ale zároveň dennodenne potvrdzované žitou praxou, podporenou jej nekonečným omieľaním a uisťovaním kade-tade. Všetci to dobre poznáme: teda, že materinský inštinkt je poriadne silný. ()

Reklama

Reklama