Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Tyler 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám problém, proto berte 3* jako neutrální hodnocení. Jsem zvyklý na to, že v různých snímcích sleduji počínání a osudy různých vyvrhelů a antihrdinů, ale zatím nikdy jsem nečelil něčemu takovému, co nabízí „Romper Stomper“. Identifikovat se s bandou skinheadů žijících ve jménu rasismu a „očištění “ světa - brrr. To opravdu nejde. Ale přes to všechno, jedna věc se najde – pozitivně na mě působil styl jejich života ve smyslu(!!!) absolutní svobody a nesvázanosti pravidly. Jinak jde o o špinavou procházku světem ubohých ztroskotanců, kteří si mnohdy vybrali svůj osud sami, a proto je ani nejde litovat. Vážně těžce se nacházejí pozitiva - možná přece jen nějaký závan naděje na konci filmu. Ale jedno se „Romper Stomper“ upřít nedá – tenhle film má své místo v našem světě a je moc dobře, že ho někdo natočil. Jen je otázka, jestli je takhle silná výpověď vůbec stravitelná. Proto ani nevím, komu „Romper Stomper“ doporučit – prostě ho zkuste, padněte s jeho hrdiny na dno a vyhrabejte se zase zpátky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodinné prostředí, mindrák, jeho otupení pocitem sounáležitosti ke kolektivu, agrese, destruktivní chování, dno. Wrightova spirála surového násilí postrádá nějaký vyšší smysl, pokud tedy nebylo účelem ukázat, že podobný životní styl vede k neodvratné zkáze. Jenže, sociální inteligencí neoplývá každý a tak se vždycky objeví jedinci, které bude klapot Romper Stomper botek spíše fascinovat.. Apropo, při pohledu na svůdnou krásu skinheadských dívek se nedivím, že jediná možná poloha je zezadu a to ještě za předpokladu, že fotografie Adolfa na zdi podnítí nácičkovu sexuální představivost, aneb jsi tak těsný, můj Vůdce, už budu.. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Absolútne som netušil a ani by som len nepovedal, že Russell Crowe hral v niečom takomto. Každopádne on je to jediné čo celý film drží nad vodou. Príbeh nie je vôbec zlý, fajn sa to rozbehne, Crowe ma čo ponúknuť, ale od polky filmu mi to prišlo dosť slabé a nevýrazné, dokopy sa to nikam moc neposunulo, nevyvíjalo. Škoda, úvodná polka bola dobra. 50% - 2* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Divnej a hodne drsnej film. Zadny uhybani kamery, hezky na tvrdo je videt jak se rubou. A to je tak vse. Ono spis nez film to je jen slepenec ruznejch scenek - banda chlasta, banda se rve atd. Chybi zde nejaky vyraznejsi pribeh, ktery by film "tahl". Hudba tu je dobra, ale mohlo by ji bejt vic. Kamera je zajimave "zmatena" takze vse vypada hezky realisticky. Crowe je v roli vudce bandy vybornej a skoro bych rek, ze lepsi nez Edward Norton v nametove podobnem filmu American history X. Kdo bude cekat akcni film bude asi zklamanej, protoze tohle je spis drama. Vahal jsem mezi 3 a 4 , ale precejen na American History X to nema a ma to blbej konec takze 3. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Večný problém rasovej neznášanlivosti ako tak vidím majú aj v Austrálii. Niektorý ľudia to už majú v sebe zakorenené. Tu sa nedozvieme prečo, ako to je v prípade pôsobivejšieho American History X. Rasová nenávisť tu vychádza z príchodu „žltých“, ktorý sa len snažia rozvinúť svoj obchodný duch, no aj tu narážajú na odpor tých, ktorý sa búria proti systému, ktorým nechcú byť ovládaný. Ale aj skinheadi nie sú len zlí, majú svoje city, lásky, problémy. Síce si žijú svojim životom, ktorý normálne zmýšľajúcemu človeku nemôže byť po vôli, ale aj nenávisť je prejavom istého citu (Equilibrium =)). Svojím čím ďalej vyostrenejším správaním, netolerovaním ostatných sa dostávajú do vážnych problémov, ktorú postupne vyúsťujú k rozpadu skupiny. Tento austrálsky film sa k nám dostal z určitého dôvodu. A ten dôvod je samozrejme Russel Crove a jeho schopnosť zahrať akúkoľvek postavu naozaj pôsobivo. No za zmienku určite stoja aj postavy okolo neho, ktoré síce tak neexcelujú, no určite podávajú slušný herecký výkon na ktorom tento snímok určite stojí. Ja určite nie som z tých, ktorý by dávali plný počet hviezdičiek kôli výborným hercom, no film ma zaujal svojou sondou do života týchto vyvrheľov spoločnosti a jeho slušným podaním, ktorý požmurkáva po svojom mladšom už vyššie spomínanom kolegovi. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)
  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)

Reklama

Reklama