Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nie zrovna rodinný film, sondujúci vyčínanie bandy skinheadov v austrálskom meste. Spočiatku nie je ľahké sledovať bandu hovád čoby hlavných 'hrdinov' - aziatom s baseballkami som držal všetky palce. No vykuknutím priateľstva a mileneckých afér medzi nimi film naberie dych a úspešne smeruje až do trefného, jemne sarkastického finále. To tiež kompenzuje prvotný nepokoj diváka z nestranného postoja filmu k zobrazovanému zlu a násiliu. Russell Crowe je výborný, trochu mi vadila lacná hudba. Zvažoval som nad 4*, no tie som dal komplexnejšiemu a príbehovo prepracovanejšiemu American History X... Nemalou zaujímavosťou je, že predstaviteľka Gabe (Jacqueline McKenzie) bola v skutočnosti závislá na heroine a predstaviteľ jej milenca, druhej hlavnej postavy Daveyho (výborný Daniel Pollock) sa do nej počas nakrúcania naozaj zaľúbil, aby po skončení filmovačky spáchal samovraždu skokom pod vlak. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poselství? Těžko. Brutální sonda do života těch nejméně nebezpečných pravicových extrémistů? Bezesporu ano. Sonda velmi výživná, přes hodinu a půl na okraji společnosti...přesněji na pravém okraji společnosti. Herecké výkony povedené, příběh patřičně vyhrocený, výborný protipól hereckého rozsahu Jacqueline McKenzieové v porovnání s milující matkou, kterou hrála v apokalyptickém dramatu Na Břehu. Takže, má v sobě tenhle film něco hlubšího, jako třeba American History X nebo je jeho cílem jen a pouze šokovat? To kdybych věděl...nerozhodnost hodná Merkurova znamení strikes back:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

13 let staré australské drama o skupině brutálních vymašťenců, pro které je Mein Kampf víc než Biblí. Příjemné jako chůze po skleněných střepech, věrohodě zahrané a někdy doslova citující o pár řádů vyspělejší Mechanický pomeranč. V rámci zvoleného tématu podle mne mnohem lepší počin než oslavovanější Kult hákového kříže. 80% Zajímavé komentáře: POMO, petero, *pergel* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Život nácků je plný problemů a starostí zřejmě po celém světě. Tak proč nedělat problémy ostatním a nejlépe hodně brutálně a krvavě . Dobrá sociální sondáž do mysli těchto"voholenejch" nácičků. Mimochodem rozhodně na věrohodnosti snímku neubírá hudba SKA a Oi ! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Snad ani začátečnickým neduhem nelze omluvit fakt, že vzít kameru, a na hodinu a půl se vydat mezi skinheady, nestačí. Přesně takhle působí režisérův postoj k filmu, jako obyčejné pozérství, které má mnohem menší význam, než si ve své základní myšlence slibuje. Jakkoliv totiž zůstává po formální stránce autenticky syrovou podívanou s bezbarvými kamerovými filtry, která je navíc „v ruce“, nedokáže se nijak odlepit od své hluboké přízemnosti, kde ji drží nulová výpovědní hodnota společně s hromadou plochých postav, jejichž chování je „vysvětleno“ jako boj za rasovou čistotu své země. Snad tedy jenom pohled na pozdější hollywoodský idol Russela Crowea, jenž se do svého „nácka“ se vzhledem řezníka, typově hodí naprosto dokonale, dokáže alespoň trochu zmírnit dojem z filmu, který vyšumí ještě dříve než skončí závěrečné titulky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle toho co říkal pan uvaděč na ČT2 jsem očekával trochu jiný film. Abych to upřesnil čekal jsem o hodně lěpší film, který by mohl aspon vidět na kotníky mechanickému pomeranči. Bohužel film dost pokulhává ve scénáři a chytlavosti. Ne každého bude zajímat jak partička skinheadů mlátí tajwance, protože chtějí čistější zemi. Ani ohrané téma zneužívané holčičky a jejího milující otce. Drsné je to dost. Krvavé taky. Brutální též, ale má to důvod? Musíme vidět brutální krvavé řádení bandy, aby jsme pochopili, že toho jsou schopni a že to dělají? Nemyslím si. Režisér, ael asi ví, že není schopný nám všechno dokázat a vykreslit jinak než činy. Škoda. Hercům vévodí drsně krutý Russell Crowe, který tuto roli má jako malou přípravu na postavu policisty v LA Přísně tajné. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I přes fakt, že film je silně poznamenán dobou, ve které vznikl (což je ovšem obecně problém každého filmu), je Romper Stomper i dnes celkem drsná sonda do života melbournských neonacistických skinheadů. Prý ho leckde ve světě ve své době zakazovali, což už se dnes zdá trochu nepochopitelné, jelikož hranice toho, co lze zobrazit ve filmovém médiu, se rok co rok značně posunuje a skoro čtvrtstoletí starý snímek má z dnešního pohledu téměř nevinnou tvář, přesto je to dílo nekonvenční a ve svém vyznění syrové. Naprosto autentická hudba (dobový Oi! punk rock), která koresponduje s dobou, v níž v naší republice vyhrával hitparády rasistický Oi! Orlíku, kakofoní iritující ruchy, někdy trochu zmatená kamera a přesvědčivé herecké výkony ústřední trojice... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není k smíchu, což se bohužel o mnoha filmech se skinheadskou tématikou nedá říci. Je tady sice ještě trochu snahy o poselství (láska má být silnější než přesvědčení), ale to je naštěstí dost nevýrazné, takže se nedočkáme tolika vychovávání a hodnocení postav. Z praktického hlediska byli ze skinheadů sice vyrobeni takřka homelesáci, kteří jsou společnosti nebezpeční stejně jako třeba anarchisté, ale pořád je to lepší, než kdyby byla polovina filmu zaplácána nějakým uhozeným "diagnostikováním příčin" (Toho se dočkáme prakticky jen u Gabe, která stojí tak trochu mimo). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film s velice drsně vyhlížejícím Crowem. Pořád jsem slyšel že je to trochu jako Mechanický pomeranč, ale nenechte se mýlit Romper Stomper má do brutality pomeranče dost daleko. Jasně že tam ty bitky jsou a ze začátku jsem extrémně fandil Vietnamcům až pozdějc se jaksi šlo trochu ztotožnit s hrdiny (to už bitky vymizely z příběhu) a říkám vám že Daniel Pollock zahrál výborně (jenže Crowe má holt to cool tetování na ruce a vypadá fakt drsně). Pokud vám nevadí že, si půlku filmu přejete aby hlavní hrdiny už konečně někdo zabil mohu Romper Stomper doporučit. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se díval s Gimpem a zcela s ním souhlasím. Téměř neexistující scénář, film neobsahuje jedinou zajímavou scénu, postavy neřeknou nic zajímavého a všechno to vyzní do ztracena. Nevím jak tady někdo může mluvit o nějakých brilantních hereckých výkonech. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE NENÍ TVOJE ZEMĚ !!!“....... /// Kluci z Melbourne – chlast, ničení, píchání, rvačky, svastiky, chlast, píchání ... a slovo ,,žluťáci“ maj rádi stejně jako bejk červenej hadřík. 60ti minutová agitka na holý lebky s perfektním R.Crowem (srovnatelnej s Derekem Vinyardem E.Nortona). Super ,,rasová“ pouliční bitka (a oboustranná ,,férovka“) a samozřejmě i pořádná muzika. O to víc mrzí, že to je to jediný, co ve filmu šlape. Ke konci je taková balada o zamilovaným skinheadovi, podaná ,,existenčně“, věnující se spíš slovům než činům a prostě ničím neburcuje. Možná to je všechno laciný a šokovat tímhle způsobem by (asi) dokázal každej. Přesto těch 60 minut .... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kam se dá zajít v Melbourne na pořádnej mejdan. 2.) Jsem autorem výroku: ,,čas umřít, žlutej......“. 3.) Mačetu v hospodě jsem viděl naposledy v Novým Boru. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

za vším hledejte ženu :-) absolutně jsem si představovala, že ten film bude o něčem jiném.. a absolutně mě výsledek potěšil :-) vidět Russell Crowa za "mlada" v bombarďákách bylo příjemné a říkám Vám, že bych ho pustila za práh svých dvěří :-) ze začátku by jste rákosníkům nejraději pomohli vymlátit duši vyznavačům Mein Kampfu, ale o pár stop dále se karta obrátí :-) dost zajímavě na to, abych si svůj zážitek ještě několikrát zopakovala :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škandalózny, rozporuplný a kontroverzný ROMER STOMPER je jedným z prvých filmov Russella Crowea a práve jeho charizmatický Hando je hlavným hromozvodom austrálskej snímky, pojednávajúcej o tamojších obrovských problémoch s rasizmom (nenávisť medzi belošskými rersp. prisťahovalckými a pôvodnými obyvateľmi, mystickými Aboridžincami, je notoricky známa). Crowe bol už vtedy perfektný herec, ktorý sa nebál záporných postáv a ako to vedia len veľkí herci, i on mal odvahu zahrať ju poľudšťujúco. Kým iní herci by klesli k primitívnej zápornej jednorozmernosti, v jeho podaní vidíme človeka. O to je pohľad na to, čo robí, deprimujúcejší. Režisér bez uhnutia kamery zobrazuje „bežný život“ fanatického xenofóbneho rasistického Austrálčana, na ktorom nie je najhoršie, že žije v desivo zdeformovanej bubline, ale že podľa toho koná v reálnom živote. Dôsledky sú miestami až hrôzostrašné. Okrem otvoreného násilia a sexu (len sa mi to zdalo, alebo som videl penis?) snímka bohužiaľ oplýva nielen zaujímavými otázkami, nad ktorými je dobre sa zamyslieť, ale bohužiaľ i priemerným scenárom, stratou tempa, faktom, že ostatní herci s Croweom nestíhajú a blbé akčné finále na pláži ničí skoro všetko, čo dovtedy tvorcovia budovali. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Divnej a hodne drsnej film. Zadny uhybani kamery, hezky na tvrdo je videt jak se rubou. A to je tak vse. Ono spis nez film to je jen slepenec ruznejch scenek - banda chlasta, banda se rve atd. Chybi zde nejaky vyraznejsi pribeh, ktery by film "tahl". Hudba tu je dobra, ale mohlo by ji bejt vic. Kamera je zajimave "zmatena" takze vse vypada hezky realisticky. Crowe je v roli vudce bandy vybornej a skoro bych rek, ze lepsi nez Edward Norton v nametove podobnem filmu American history X. Kdo bude cekat akcni film bude asi zklamanej, protoze tohle je spis drama. Vahal jsem mezi 3 a 4 , ale precejen na American History X to nema a ma to blbej konec takze 3. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný drama a sonda do života bandy australských skinheadů. Divoké, násilné, brutální ... Ale to je tak vše. Film postrádá nějakou větší hloubku, výpovědní hodnotu nebo nějaký zlom, který by člověka trochu chytnul za srdce. Tohle je spíš odpudivá podívaná plná násilí, bezmoci, lidské špíny, zla, hlouposti atd. Russel Crowe podal vynikající výkon, nad všemi zúčastněnými herci - komparzem vyloženě v podání své role vyčnívá. Každopádně s kultem jako je například Kult hákového kříže (1998) se film vůbec rovnat nemůže ... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Surový, brutální a místy i realistický snímek o gangu skinheads, kteří nemají nic jiného na práci než požívat alkohol, flákat se a vyhledávat bitky s přistěhovalci. Za nejvýraznější postavu považuji Russella Crowa, který díky svému drsňáckému vzezření doplněnému spousty tetování, zahrál postavu vůdce gangu Handa skvěle. Na druhou stranu to není žádný galakoncert, jak jsme na to zvyklý v jeho dnešních snímcích. Daniel Pollock v roli Davey, který asi jako jediný má z celé party trochu rozumu je též vynikající, škoda, že nás opustil tak mlád, protože se bezpochyby jednalo o velmi talentovaného herce. Co jsem trochu postrádal je lepší scénář (příběh mi místy přišel o ničem) a hlavně lepší kameru, protože některé scény (útěk před Vietnamci apod.) by natočil lépe student na FAMU. Průměrný snímek o skinheads, který se ale kvalitou nevyrovná svým slavnějším konkurentům (např. American History X)...... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bitky s rákosníkama jsou docela dobře natočený, ale jinak tento (prej kultovní) film nic moc jinýho nenabídne. Ale já mam rád filmy, který obsahujou hodně násilí a ultra-násilí, takže za to dávám 3 hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Romper Stomper je hodně drsnej film, ale někdy mi přišlo že to trošku postrádá nějakej silnější příběh nebo aspoň nějakou jinou zápletku než je řezání čongů, ale jelikož celej film je v podstatě jenom o drsnejch bitkách se super muzikou a je jen málo momentů kdy se něco podobnýho neděje, takže i ten příběh se dá oželet A ještě k tomu se zase ve skvělým světle předved Russell Crowe, kterej si roli skina opravdu vychutnal a doved jí k dokonalosti, ale přece jenom na plnej počet to nebude ()

Reklama

Reklama