Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 401)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Líbívá vyprázdněná instagramová jednohubka, která jenom tak klouže po povrchu. Ale je to dost vtipný a dobře se na to kouká, vlastně se na to kouká mnohem líp než na většinu produkce tenhle rok. Stiller s věkem a přibývajícími šedinami řemeslně roste přímo exponenciálně a za pár let z něj bude stejná režijní jistota jako Affleck (dejte na mě). Momentka s Buttonem skvělá! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... že by mě to nějak extra oslnilo se říct nedá. Zdejší hodnocení nesdílím, ale zase nemůžu říct, že by mě ten film nějak iritoval. Nic extra jsem nečekal ani nedostal. Řeknu to asi takhle celkem to odsejpá asi tak zhruba každýmu pátýmu vtipu jsem se i zasmál i když tu hlášku na konci, při který vybuchlo kino smíchy, jsem abych se přiznal nepochopil. Nepobral jsem pak po pravdě ani jaký je smysl tohoto filmu.. Prostě borec objíždí svět kvůli nějaký fotce a při tom si představuje, že je superhrdina. Přičemž zrovna v tomhle směru byli velký možnosti, ale zůstali trestuhodně nevyužitý. Jasně no má to fajn atmosféru, určitě na poslech velmi příjemný soundtrack a slušnou výpravu s fakt pěknými a dobře zvolenými lokacemi. Nicméně zdá se mi, že tohle všechno má jenom zakrýt fakt, že ten film je prostě o ničem. A nebo jsem jeho smysl špatně pochopil? Nevím každopádně jak říkám ve finále mě to neurazilo ani nenadchlo a projekce nelituji. Jenom jsem tak po jejím skončení vyslechnul jak za mnou jedna uživatelka pronesla cituji : No bylo to pěkný dobře to vypadalo, bylo to docela i vtipný, ale myslíš si, že si za měsíc na ten film vzpomenu? No a zhruba asi takhle to vidím i já. 50% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Forrest Gump s odstupem dvou dekád se všemi pozitivy i negativy které s ním mohou být spojené. Tedy palba všech těch vůní, obrazů a emocí o hledání sebe sama je opět v o něco modernějším a vytuněnějším kabátku, ale výsledný dojem trochu sráží na kolena jednak duplicita a neoriginalita, která možná v celku jako takovém není tak patrná, ale v detailech rozhodně ano a duševní vyzrálost. Přece jen je to občas až příliš přímočaré a dětsky naivní. Stiller čím starší, tím vyzrálejší, tedy lepší. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Update po letech: jeden z mých oblíbených filmů o životě a #1 Ben Stiller. Mile snový a absurdní, dojemný a procítěný, svým způsobem banálni a inspirativní. Sdělení je pro mě jasný; můžete se ubíjet někde v kanclu, být konformní a dát si vysát duši, a nebo sebrat odvahu a jít se pustit do dobrodružství. Snažím se dle toho být. Chvilka Seana Penna je top, stejně jako užití "Space Oddity" <3 / *To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other and to feel. That is the purpose of LIFE.* ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku něco jiného. Film nebyl špatný, sice je dle mě nadhodnocený, ale na to teď nebudu hledět. Ben zahrál pěkně, hlavně kvůli němu jsem se na to těšil. Ovšem se mi tam nehodily ty jeho myšlenky a přechod do jeho světa. Naopak mě rozesmálo pár věcí, díky kterým jsem se nakonec rozhodl hodnotit takto. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Filmovalo sa v New Yorku, Los Angeles a na Islande. V Grónsku sa natočila iba jediná scéna - po prílete Waltera Mittyho (Ben Stiller) do Nuuku - letisko vo filme je naozaj v Nuuku v Grónsku. (De Large)
  • Film utržil celosvětově krásných 188,1 milionů amerických dolarů (z toho 58,2 mil. v Severní Americe). Pro zajímavost - předchozí režijní počin Bena Stillera Tropická bouře (2008) nastřádal 195,7 milionů dolarů, což byl v obou případech přibližně dvojnásobek nákladů. (uterox)
  • Při focení leoparda by podle hledáčku při nasazeném 400mm objektivu muselo být zvíře vzdálené jen cca 80 m aby byl výřez fotografie stejný jako ve filmu. (McFee)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama