Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 401)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Kvintesence života je pro každého něčím jiným a Stiller nám naštěstí tu svou nevnucuje, ale jen nenásilně představuje. A to tak zábavně, netrapně (!), vtipně ("Small beer boot"), kouzelně a skrze neokoukané scenérie Islandu, že jsem po skončení filmu byla dost mile překvapená. K Walterovi jsem totiž měla značné předsudky, vyrazila na něj pracovně a výsledkem byl nad očekávání příjemný zážitek. Možná i proto jsem velkoryse ignorovala masivní louži piva pod nohama (dík, řado tři), která mi namočila skoro všechno. Film, u kterého se někdy zasmějete nahlas, ale skoro pořád se usmíváte. Rozverný, příjemný a hlavně nenucený./// Základní východiska filmu si odporují: užívej si života, buď spontánní, bláznivý vs. draví manažeři bez zaváhání vyhazující letité zaměstnance, ale nakonec vydají číslo opěvující rutinu člověka? Dalo by se to číst i tak, že tyto bezskrupulózní součásti firem, jež se orientují pouze na profit, chce film polidštit. Nejednoznačnost/rozpolcenost je ostatně vlastností hlavní postavy – prožívá to a sní o onom. Top scény: básnický sokol, žralok, jízda na skejtu, rentgenová bitka, honička se šéfem na ulici. [Kino] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodová a navíc obrazově dokonalá jízda, která ve mně víc než týden po projekci čím dál víc zraje. K tomu si přidejte Bena Stillera v jeho nejvyspělejším a zároveň nejhravějším režijním počinu, soundtrack roku a máte zde film, po němž se opravdu budete chtít ihned sebrat a odjet na Island fotit sopky či zajet do Grónska poznat někoho z místních osmi obyvatel. Nebo si celou tuhle nálož pozitivní energie dát ještě jednou. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Walter pracuje ako správca negatív v slávnom časopise LIFE. Jedného dňa je táto úspešná "novinársština" predaná spoločnosti, ktorej nový majiteľ vsadil na "online" verziu. Svetlo sveta má spatriť posledný "papierový" výtisk. Na titulnej strane sa očakáva fotografia, ktorú si všetci raz a navždy zapamätajú. Ale čo ak sa snímok nečakane stratí? Veľmi pekný príbeh. Bohužiaľ sa však nevyhol hluchým miestam počas ktorých miestami dostala priestor aj nuda. Len vďaka úplnému záveru, odhalenia pocti a úcty k " ..... ", ktorý odhalil skutočnú myšlienku režiséra, prihadzujem štvrtú hviezdu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Líbívá vyprázdněná instagramová jednohubka, která jenom tak klouže po povrchu. Ale je to dost vtipný a dobře se na to kouká, vlastně se na to kouká mnohem líp než na většinu produkce tenhle rok. Stiller s věkem a přibývajícími šedinami řemeslně roste přímo exponenciálně a za pár let z něj bude stejná režijní jistota jako Affleck (dejte na mě). Momentka s Buttonem skvělá! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Stiller nesportovně nepodrazil nohy hned úvodním newyorským aktem, kdy Walterovy over the top smyšlenky jsou jak něco z Tropické bouře a tedy v naprostém rozporu s náladou i atmosférou, o které se to (od vydání se na cesty dokonce i úspěšně) snaží, tak mohl být dojem výrazně příznivější. Byť i tak by se to nezbavilo nálepky "ten biják, který se stejně tak zarputile jako zoufale po dvě hodiny snaží o to samé, čeho již nesrovnatelně lépe docílil první trailer". ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Letecká společnost Air Greenland skutečně existuje. Založena byla roku 1960. (Jirka_Šč)
  • Časopis Life dřív skutečně existoval. Byl vydáván od roku 1883, v roce 1936 se přetransformoval na fotožurnalistiku a skončil v roce 2000. V období 2004-2007 byl vydáván pod hlavičkou společnosti Time. (ricky4)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama