Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 401)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Walter Mitty našel odvahu posunout svůj život novým směrem, tak i Ben Stiller se poprvé odvážil režijně a herecky opravdu vystoupit ze své škatulky. No a bylo to skvělé rozhodnutí! Vizuálně se jedná o zhuštěnou realitu, která poeticky podává své zprávy velmi úderně. Čím jsem starším, tím víc to semnou rezonuje a tím víc si cením Stillera za jeho nově objevený směr. Nebýt Waltera Mittyho, asi se nikdy nedočkáme ani famozního Odloučení. Jednoduše příjemná, hřejivá a správně naivní podívaná, která s člověkem jednoduše musí zacloumat a probudit v něm kus dobrodruha. Nikdy není pozdě, začít si plnit své sny a najít ztracenou odvahu žít. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... že by mě to nějak extra oslnilo se říct nedá. Zdejší hodnocení nesdílím, ale zase nemůžu říct, že by mě ten film nějak iritoval. Nic extra jsem nečekal ani nedostal. Řeknu to asi takhle celkem to odsejpá asi tak zhruba každýmu pátýmu vtipu jsem se i zasmál i když tu hlášku na konci, při který vybuchlo kino smíchy, jsem abych se přiznal nepochopil. Nepobral jsem pak po pravdě ani jaký je smysl tohoto filmu.. Prostě borec objíždí svět kvůli nějaký fotce a při tom si představuje, že je superhrdina. Přičemž zrovna v tomhle směru byli velký možnosti, ale zůstali trestuhodně nevyužitý. Jasně no má to fajn atmosféru, určitě na poslech velmi příjemný soundtrack a slušnou výpravu s fakt pěknými a dobře zvolenými lokacemi. Nicméně zdá se mi, že tohle všechno má jenom zakrýt fakt, že ten film je prostě o ničem. A nebo jsem jeho smysl špatně pochopil? Nevím každopádně jak říkám ve finále mě to neurazilo ani nenadchlo a projekce nelituji. Jenom jsem tak po jejím skončení vyslechnul jak za mnou jedna uživatelka pronesla cituji : No bylo to pěkný dobře to vypadalo, bylo to docela i vtipný, ale myslíš si, že si za měsíc na ten film vzpomenu? No a zhruba asi takhle to vidím i já. 50% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kterému může paradoxně uškodit to, jak ho někteří lidé přímají, také jinak se snaží tvářit, že se jedná o vizionářské a takřka filosofické (vážně, když jsem šel na záchod po Zimním vojákovi, tak se o Mittym takdo dva spolumočící bavili), jenže on je to prostě jen výjmečně dobře natočenej hřejivej a prvoplánovej film (dokonce de dopouští takových klišé, jako polovina pseudo-romantických komedií, co jsem kdy viděl, kdo přijde na to, co za klišé to je, má bludišťáka). Ale ono to vůbec nevadí, atmosféra se totiž zrodila výborná a téhle pohádce pro dospělé, kteří sní obrovsky sluší, na čemž má lví (Lannisteři!) zásluhu ohudebnění. Největším překvapením je ale Ben Stiller - režisér, ajko herec se už několikrát ukázal být velmi schopným, ale po reřijní stránce je pro mě obrovským překvapením, zvládá nejen správně úkolovat kameramana a tvořit nádherné obrazy, ale zvládá dost překvapivě i akci, ať už "reálnou," nebo vysněnou, dokonce tak, že mě napadlo, kterak by bylo super, kdyby MARVEL našel další dávku koulí a vecpal by Benu Stillerovi dr. Strange jako režiséru i herci. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil, trailer vypadal skvele, Stiller vypadal, ze se nebude xichtit jako obvykle a dej znel zajimave. Vysledek je trochu rozpacitej, puvodni film jsem nevidel, takze srovnavat nemuzu. Ale tohle je jako mix mezi nejakou hrdinskou komedii (hrdinovo snici pasaze) a dobrodruznym filmem ve stylu Uteku do divociny, to trochu smrncnuty Forrestem Gumpem. Ve vysledku dej pomalu plyne, krome par skvelejch momentu se toho zas tak moc nedeje a komedie to je jen mistama. Ale tak nejak to ma takovou prijemnou optimistickou atmosferu a i kdyz to je misty az zbytecne jednoduchy a misty krapet nelogicky, tech 120 minut bez problemu utece, aniz by se clovek zacal nudit. Navic vizualni stranka hodne fajn, triky nikde nedrhnou a herci jsou super, takze i kdyz jsem sice cekal vetsi komedii, i tak jsem spokojenej. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Kvintesence života je pro každého něčím jiným a Stiller nám naštěstí tu svou nevnucuje, ale jen nenásilně představuje. A to tak zábavně, netrapně (!), vtipně ("Small beer boot"), kouzelně a skrze neokoukané scenérie Islandu, že jsem po skončení filmu byla dost mile překvapená. K Walterovi jsem totiž měla značné předsudky, vyrazila na něj pracovně a výsledkem byl nad očekávání příjemný zážitek. Možná i proto jsem velkoryse ignorovala masivní louži piva pod nohama (dík, řado tři), která mi namočila skoro všechno. Film, u kterého se někdy zasmějete nahlas, ale skoro pořád se usmíváte. Rozverný, příjemný a hlavně nenucený./// Základní východiska filmu si odporují: užívej si života, buď spontánní, bláznivý vs. draví manažeři bez zaváhání vyhazující letité zaměstnance, ale nakonec vydají číslo opěvující rutinu člověka? Dalo by se to číst i tak, že tyto bezskrupulózní součásti firem, jež se orientují pouze na profit, chce film polidštit. Nejednoznačnost/rozpolcenost je ostatně vlastností hlavní postavy – prožívá to a sní o onom. Top scény: básnický sokol, žralok, jízda na skejtu, rentgenová bitka, honička se šéfem na ulici. [Kino] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Předloha - stejnojmenná povídka Jamese Thurbera - má jen asi 5 stran a celá se odehrává během jediného odpoledne, stráveného na nákupech. Film s ní má společný pouze název a námět denního snění. (scharkan)
  • Ve scéně, kdy Walter (Ben Stiller) běží z kanceláře kolem obálek časopisu, je na té poslední vyobrazen sám Ben Stiller jako kosmonaut. (necisty)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama