Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 401)

castor 

všechny recenze uživatele

„Nepodváděj svou ženu, kámo! A už vůbec ne, pokud žiješ v zemi, kde je jen osm lidí.“ S Waltrem Mittym se nicméně moc nezasmějeme. Překvapivě je to tak. Když už, není to zdaleka na návštěvu chirurga kvůli poranění bránice. Je pozitivní i docela energický. A má solidního a nepřehrávajícího Bena Stillera. Ten všechno tlačí do estetické blaženosti. Líbivé obrázky zalité sluncem, hravé nápady se zasazováním nejen myšlenek přímo do děje i třeba nápaditá strkanice v letištním rentgenu. Tím to ale končí. Tohle dobrodrůžo se snaží vypadat citlivě a přemýšlivě, ale ani jedno není. Loser tápající ve světě dravců se bojí oslovit platonickou lásku, netroufne si na arogantní bosse, a když by ho následující ráno smetl náklaďák, málokomu by chyběl. A tak si trochu ulítává na představách, že je akční dobrodruh, který pro super hlášku nejde daleko. Ve finále je to jen úniková zábava, která člověka balamutí, že může kupříkladu zkraje změnit svůj obyčejný život. Jen to dělá bez jakékoliv opravdovosti (excelentní fotograf nezmáčkne spoušť, ale no tak). Je to nedotažené a hlavně beztvaré. To je to správné slovo. Zbylo mi z toho takové milé pohodové nic, na které si zítra nevzpomenu. Sorry, ale já prostě na tohle instantní životní mudrování moc nejsem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $58,236,838Tržby Celosvetovo $188,536,838Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,025,932 //počet predaných kusov 293,724Tržby za predaj DVD v USA $8,108,884 //počet predaných kusov 359,963║ Príbeh roztomilí a námet zaujímavý, len škoda že na režisérskom kresle nesedel niekto skúsenejší, ale aj tak decentne slušný priemer po dlhšej dobe od Bena Stillera, ktorý v posledných rokoch moc vody nenamútil. /60%/ ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vlastne dokonale stillerovské (s niekoľkými veľmi vtipnými scénami, najmä grónsky bar) a pritom FILM. Kristen Wiig nečakane mrdateľná, skvelý soundtrack a priehrštia skvele zrežírovaných scén (najmä komorných, dialógových). Mimochodom, ak to niekto považuje za povrchné a naleštené, mal by sa pozrieť ešte raz, pozornejšie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POZNÁVAT SVĚT, PŘEDVÍDAT NEBEZPEČÍ, VIDĚT ZA HORIZONT, VTÁHNOUT DO DĚJE, VNÍMAT SEBE I DRUHÉ A CÍTIT CO JE PRAVÝ SMYSL NAŠEHO ŽIVOTA… /// Filmová blbina o kousku života Waltera Mittyho, spojená s reklamou na Life. Stiller nepřekvapuje tím, že nehraje debila, ale hlavně, že si vzal k režii takovouhle látku. Bohužel fantasie, kterou se snaží působit na fantasii mojí, nenaplňuje očekávání. Víc funguje romantika. Je nenucená, není ji moc, ale Walterův vztah s Cheryl vládne (aspoň u mě) celýmu filmu. Navíc ten lehkej pokus o vtip… možná je to víc sympatický, než se dá 3* vyjádřit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Spisovatel James Thurber a jeho krátký povídky, jsou pro mě Španělskou vesnicí. 2.) Přál bych si sednout v Grónsku do hospody, sjet Island na skejtu a zahrát si fotbal v Himalájích. Klidně během několika dnů! /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Preberte sa z rutiny a vymeňte denné snívanie za realitu. Choďte bez batožiny na sever, cestujte s opitým pilotom vrtuľníkom, skočte do ľadového mora, priblížte sa erupcii sopky, trekujte Afganistanom. Šanca na lásku sa priblíži. Vyznenie filmu do istej miery nahráva bossom. Navádza zamestnancov na čo najlepšie výkony a aktívny fyzický oddych. Kalokagatia totiž i v korporátnom fašizme a spoločenskom nacizme prežíva. Dôležité je ale aj upozornenie na negatívny trend. Spočíva v odovzdávaní moci mladým vzdelaným absolventom. Razom sú z nich manažéri bez empatie, zameraní na ťažko spochybniteľné predstavy. Ovládajú jazyky i štýly riadenia. Cudzí im je sociálne citlivejší prístup k podriadeným. Veľmi často ide o sebastredných a márnomyseľných čurákov, bojacich sa skúsenejších. Stále zefektívňujú aby zbavili vedenie ohroziteľov ich dočasne výsadného postavenia. Kádre sa v súlade s dobou prelievajú z firmy do firmy, aby sa v nej usadili, nahnali strach a pozametali nezárobkové súčasti podniku. Vďaka tejto myšlienke, jej vtipnému rozvinutiu a vďaka príjemnému plynutiu deja v adrenalínových lokáciách sveta hodnotím 40% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Pesnička z prvého traileru je od islandskej skupiny Of Monsters and Men a volá sa "Dirty Paws". (joker211)
  • Časopis Life dřív skutečně existoval. Byl vydáván od roku 1883, v roce 1936 se přetransformoval na fotožurnalistiku a skončil v roce 2000. V období 2004-2007 byl vydáván pod hlavičkou společnosti Time. (ricky4)
  • V úvodní části filmu gratuluje Walterovi (Ben Stiller) jeho sestra ke 42. narozeninám. Ve skutečnosti bylo Benovi už 48 let. (SirTraged)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama