Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 401)

Botič 

všechny recenze uživatele

Vrcholně eskapistické číslo jednoho prcka o momentech, které nemusí člověk zachytit na analog nebo na digitál a hned neuroticky sdílet na sociálních sítích, ani si je vysnít za kancelářským stolem, ale hlavní je si je najít a prožít. Každý okamžik může být jedinečný. Jakoby Stiller vykradl všechny motivační knihy o tom, jak najít chuť do života a narval je do dvouhodinové podívané, která bravurně zakončuje letošní rok. Jeden z TOP 10 filmů roku 2013! PURE hipster! QUITE retro! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil, trailer vypadal skvele, Stiller vypadal, ze se nebude xichtit jako obvykle a dej znel zajimave. Vysledek je trochu rozpacitej, puvodni film jsem nevidel, takze srovnavat nemuzu. Ale tohle je jako mix mezi nejakou hrdinskou komedii (hrdinovo snici pasaze) a dobrodruznym filmem ve stylu Uteku do divociny, to trochu smrncnuty Forrestem Gumpem. Ve vysledku dej pomalu plyne, krome par skvelejch momentu se toho zas tak moc nedeje a komedie to je jen mistama. Ale tak nejak to ma takovou prijemnou optimistickou atmosferu a i kdyz to je misty az zbytecne jednoduchy a misty krapet nelogicky, tech 120 minut bez problemu utece, aniz by se clovek zacal nudit. Navic vizualni stranka hodne fajn, triky nikde nedrhnou a herci jsou super, takze i kdyz jsem sice cekal vetsi komedii, i tak jsem spokojenej. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Optimistická jednohubka, ze které srší energie a pohoda. Všechny ty nesmysly potřebné k tomu, aby mohlo Walterovo dobrodružství pokračovat, mi v souvislosti právě s tímto konkrétním filmem vůbec nevadí. Mrzí mě ovšem naprostá průhlednost zápletky, respektive té otázky "kam se poděl snímek č. 25". Odpověď musí napadnout naprosto každého. Přesto je to solidní svižná zábava, na kterou se hezky kouká a na níž má smysl do kina zajít. Exteriéry úchvatné. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film toho říká hlavně dost o módě. O pánské módě. V podstatě se tu doslovně kopíruje Matrix, a tím nemíním jen to profláklý červený/modrý auto (pilulku), ale třeba i borce ze seznamky dávajícího rady po telefonu, který odkazuje na Morphea, ale hlavně ty tři nápadně podobně ovousený chlápky v oblecích, což jsou dost evidentně agenti. Zásadní rozdíl je ovšem v tom, že zatímco agenti v Matrixu byli hladce oholení, tady ti tři nóbl vyhazovači restrukturalizacící Life nahodili do jednoho plnovousy. Módní diktát na pánském obličeji se prostě změnil a vousy jsou dneska opět sexy. Ještě nedávno byl neutěšený porost na obličeji pro obyvatele západního světa znakem zanedbanosti. Plnovous a knír se však opět vrátil na scénu a pěstěnými vousy se dnes chlubí i metro boys razící o víkendech do šumu. Odsud je i zřejmo, proč je nejvíc hot z Avengers ovousený Tony Stark a Thor, zatímco holobrádci na sexappealu drobet tratí (Kapitán Amerika, Bruce Banner). ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Nepodváděj svou ženu, kámo! A už vůbec ne, pokud žiješ v zemi, kde je jen osm lidí.“ S Waltrem Mittym se nicméně moc nezasmějeme. Překvapivě je to tak. Když už, není to zdaleka na návštěvu chirurga kvůli poranění bránice. Je pozitivní i docela energický. A má solidního a nepřehrávajícího Bena Stillera. Ten všechno tlačí do estetické blaženosti. Líbivé obrázky zalité sluncem, hravé nápady se zasazováním nejen myšlenek přímo do děje i třeba nápaditá strkanice v letištním rentgenu. Tím to ale končí. Tohle dobrodrůžo se snaží vypadat citlivě a přemýšlivě, ale ani jedno není. Loser tápající ve světě dravců se bojí oslovit platonickou lásku, netroufne si na arogantní bosse, a když by ho následující ráno smetl náklaďák, málokomu by chyběl. A tak si trochu ulítává na představách, že je akční dobrodruh, který pro super hlášku nejde daleko. Ve finále je to jen úniková zábava, která člověka balamutí, že může kupříkladu zkraje změnit svůj obyčejný život. Jen to dělá bez jakékoliv opravdovosti (excelentní fotograf nezmáčkne spoušť, ale no tak). Je to nedotažené a hlavně beztvaré. To je to správné slovo. Zbylo mi z toho takové milé pohodové nic, na které si zítra nevzpomenu. Sorry, ale já prostě na tohle instantní životní mudrování moc nejsem. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Při startu vrtulníku helipošty je slyšet turbínový motor, ale vrtulník Bell 47J2-A z roku 1966 má motor pístový. (VYFUN)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama