Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 401)

genetique 

všechny recenze uživatele

Snílkovská romanca, ktorou Stiller nastavuje zrkadlo nemalej časti súčasnej generácie. Fantastické rozpínanie predstavivosti mnohých reálnych situácií, v ktorých sa nedá jednať inak, len formálne skloniť hlavu a uzavrieť sa do seba. V danej chvíli asi nie každý nájde v sebe odvahu postaviť sa svojmu osudu snílka a večného rojka, ale určite sú myšlienkové pochody v mnohých prípadoch podobné tým Walterovým. Spojenie úžasného dobrodružstva, ktoré v sebe spája prvky fantasy a príjemnej romantickej drámy nemohlo dopadnúť prirodzenejšie, Stiller umiernený, príbeh krehký a zároveň neskutočne vyspelý. Presne toto som potreboval po mesiaci príprav na štátnice. 85%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl nemile překvapen Walterovými představami, protože se mi zdály příliš křečovité, zbytečně trikové a ne zrovna nápadité a vtipné (rvačka s nadřízeným byla přímo utrpení), což pravda neplatí o jeho španělském polárníkovi. Naštěstí jim scénář brzy zatrhl tipec, Walter se vydal na opravdovou nevybájenou cestu, při níž triky už smysl měly, tempo zvolnilo a atmosféra se stala milejší. Takže to Ben Stiller (i díky Davidu Bowiemu) nakonec zvládl. Natočil jeden z těch filmů, při jejichž sledování si člověk, který v životě skoro nikde nebyl, řekne, jak by bylo krásné, kdyby to všechno takhle fungovalo i doopravdy a spokojeně se usmívá. A nejlepší scénou pro mě navždy bude rvačka pod rentgenem. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Forrest Gump s odstupem dvou dekád se všemi pozitivy i negativy které s ním mohou být spojené. Tedy palba všech těch vůní, obrazů a emocí o hledání sebe sama je opět v o něco modernějším a vytuněnějším kabátku, ale výsledný dojem trochu sráží na kolena jednak duplicita a neoriginalita, která možná v celku jako takovém není tak patrná, ale v detailech rozhodně ano a duševní vyzrálost. Přece jen je to občas až příliš přímočaré a dětsky naivní. Stiller čím starší, tím vyzrálejší, tedy lepší. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jemný, citlivý, poetický, vtipně nadnesený a s vyváženým poměrem fantazie a reality, to je Walter Mitty. Vystihnout přesně ten bod, kdy je film příjemně sentimentální a okouzlující a kdy ještě není otravně "emerický" se Benovi Stillerovi podařilo dokonale. Bez klišé a bez sladkosti, Walter Mitty představuje prototyp kancelářského, zastydlého poctivce, který nakonec dokáže velké věci. Inspiruje diváky, nabíjí je nadějí a energií, je to nádhera a navrch poctivá řemeslná práce (scéna se skateboardem působí po audiovizuální stránce jako pohlazení na duši). Přirovnání k Forrestu Gumpovi opravdu není od věci... 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POZNÁVAT SVĚT, PŘEDVÍDAT NEBEZPEČÍ, VIDĚT ZA HORIZONT, VTÁHNOUT DO DĚJE, VNÍMAT SEBE I DRUHÉ A CÍTIT CO JE PRAVÝ SMYSL NAŠEHO ŽIVOTA… /// Filmová blbina o kousku života Waltera Mittyho, spojená s reklamou na Life. Stiller nepřekvapuje tím, že nehraje debila, ale hlavně, že si vzal k režii takovouhle látku. Bohužel fantasie, kterou se snaží působit na fantasii mojí, nenaplňuje očekávání. Víc funguje romantika. Je nenucená, není ji moc, ale Walterův vztah s Cheryl vládne (aspoň u mě) celýmu filmu. Navíc ten lehkej pokus o vtip… možná je to víc sympatický, než se dá 3* vyjádřit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Spisovatel James Thurber a jeho krátký povídky, jsou pro mě Španělskou vesnicí. 2.) Přál bych si sednout v Grónsku do hospody, sjet Island na skejtu a zahrát si fotbal v Himalájích. Klidně během několika dnů! /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (46)

Zajímavosti (37)

  • Ze Stykkishólmuru k Eyjafjallajökullu je to ve skutečnosti asi 300 km. Mapa v záběru je vymyšlená. (apwbb)
  • Předloha - stejnojmenná povídka Jamese Thurbera - má jen asi 5 stran a celá se odehrává během jediného odpoledne, stráveného na nákupech. Film s ní má společný pouze název a námět denního snění. (scharkan)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama