Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vcelku shovívaví příznivci a obdivovatelé oskarového Toma Hankse a Stevena Spielberga možná zaplesají a zajásají, ale my ostatní si řekneme hm, tak zas vyloženě špatná romantická pohodovka přes velmi slibnou první třetinu nebyla, ale pro pár vtipných momentů, scének, hollywoodského patosu, davových story v těch úmorných dvou hodinách bych ji po druhé už vidět nemusel..Oceňuji však jden velký fakt a sice že film ao obvykle neskončil happíkem zde tedy přímo mezi hlavními hrdiny..Tom Hanks svoji roli celkem zvládá, ale kazil mi to dab. TV Nova, který byl přímo katastrofální, nevýrazný a lehce splynul s davem ostatních...Spojení Spileberg-Hanks v pořadí tuším třetí pak jednoznačně jejich nejslabší. Panu mistru Spilbergovi bych pak přímo romantické komedie pro příště rozmluvil a nebo že by nám tu někdo na stará kolena přeci jen trochu senilněl? Ty tři mé * tedy dávám za docela slušnou výpravu, dojemnou Wlliamsovou hudbu (jako vždy) a celkem sympatický výkon nádherné Catheriny Zeta-Jones. Červené políčko u tohoto filmu je pro mě pak zcela nepochopitelné a zavádějící... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg a Tom Hanks jsou asi hodně velcí kamarádi. Jendou si asi chtěli užit trochu té srandy a dívali se zrovna spolu na televizní noviny na NBC a uviděli neuvěřitelný příběh jednoho člověka, který přiletěl do svobodné Ameriky, ale nemůže do ní vstoupit. Ihned si řekli, že tohle bude určitě dovolená pro oba, protože film se odehrává pouze na letišti odkud hlavní hrdina prakticky neodejde. Taková ateliérová pohodička to mohla být a taky byla. Přibrali k sobě nějakou tu hvězdnou krasavici, která měla zrovna volno (Catherine Zeta-Jones) a začali natáčet. Výsledek? Obyčejná nuda. Tom Hanks hraje jako obvykle, ale začínám z něj mít pocit obyčejnosti. Hraje stále stejně (neříkám, že špatně), ale jeho herecký projev je čím dál více založen na tváření se jako idiot a stání na místě. Naivní pohádka, v kterou scénáristé přetvořili příběh o skutečném muži mě nenadchla a velmi brzo začala nudit. Zajímalo by mě z kolika % je to smyšlené, aby se to dalo použít jako film. Bojím se, že to číslo bude hodně vysoké a jediné skutečné osoby bude hlavní hrdina a letuška. Tak pánové vybrali jste si dovolenou, teď je čas na návrat do vyšší ligy... ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film. Konečně zase dílko, které se plně opírá o příběh a herectví (jako vždy vynikajícího Toma Hankse). Žádné berličky v podobě triků pro zvýšení působivosti nečekejte. Tentokrát to Spielberg nechal na scénáři (Adrew Niccol - a ten špatný scénář ještě nenapsal :) a nestrhával pozornost na režii, které se ovšem v podstatě nedá nic vytknout. Když k tomu přičtete Toma s jeho přirozeným herectvím a Catherin jako třešinku na dortu, pak mi k plnému hodnocení chybí fakt jenom kousíček.......................................... Ještě poznámku k Limou zmiňované "ziskovosti". K datu 02/2005 se celosvětové tržby přehouply přes 200mil. dolarů, takže se zaplatil víc než dvakrát. Pravdou ale je, že tržby v Americe byly poloviční v porovnání se zbytkem světa .... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viktor, Krakozie, terminál, plechovka, byrokracie a tisíc způsobů jak přežít na newyorském letišti. Já jsem sice nepostával každý den u terminálu s transparentem "Go, Viktor, go", ale jisté sympatie jsem k němu cítil. Tedy spíše z počátku, protože později bych ho zase nejraději kopal do zadnice přes oceán až do jeho fiktivní vlasti. Ten jeho důvod cesty do USA totiž pochopí asi pouze Američan a na mojí rodné hroudě všichni tři žijící jazzmani. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si stáhnul cosi s názvem terminal.avi, pustim to a ono to bylo nějaký německý porno. Hádal bych tak konec 80. nebo začátek 90. let. No nejdřív tam nějaký dvě buchty lyžovaly, pak tam naběh nějakej instruktor, kterej měl trvalou, chvíli jim to nějak vysvětloval, šahal jim tam na kozy a na prdel, potom šli do nějaký chaty, kde už byl nějakej další týpek, kterej vypadal jako Antonín Panenka, všichni si tam zašukali a pak jsem to vypnul a smazal. Toma Hankse jsem tam neviděl, takže předpokládám, že šlo o jinej film. Tim pádem ponechávám bez hodnocení. update: Hurá! Na druhej pokus se mi podařilo stáhnout správnej Terminál. Takže od tohoto filmu jsem čekal nějakej satirickej pohled na různý úředníky, formuláře, absurdní nařízení a podobně a dočkal jsem se Toma Hankse, kterej tady hraje něco jako variaci na Forresta Gumpa s příšernym (asi ruskym) přízvukem, běhá po letišti se svou plechovkou, čumí jako debil a blábolí pořád nějaký nesmysly, abych se nakonec dozvěděl, proč tu plechovku u sebe nosí. No bomba. Co jsem si z tohoto filmu odnes? 1) Američani si zřejmě myslej, že lidi ve východní Evropě žijou v jeskyních a neznaj takový vymoženosti jako telefonní automat na karty a všichni mluvěj rusky. 2) Když se rozhodnete, že na letišti v New Yorku postavíte na hajzlu fontánu, tak vám nikdo neřekne ani půl slova. 3) Když budete pašovat třeba pytel extází a řeknete, že jsou to léky pro kozu, tak vám to nejspíš projde. Jinak mě překvapilo, že Spielberg v sobě zřejmě potlačil svoje pedofilní choutky, takže v celym filmu se nevyskytuje ani jeden uječenej harant. Naopak Tom Hanks mě nepřekvapil vůbec a opět byl tragickej. Za zmínku stojí snad akorát Stanley Tucci. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • V jedné ze scén je Viktor Navorski (Tom Hanks) ušpiněn od chipsů. V následujících scénách je však čistý a ani okolo něj není žádný nepořádek. (CrownThomas)
  • Každá zamítnutá žádost o vstup do země se přičítá žadateli k horšímu, takže Viktor (Tom Hanks) si moc nepomáhal, když to zkoušel každý den. (don corleone)
  • Viktor (Tom Hanks) měl původně pocházet ze Slovinska, ale konzulát Slovinska v USA silně nedoporučil tuto variantu. Měl za to, že obraz fiktivní války by neprospěl jeho zemi. (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama