Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Silná trojka (Spielberg, Hanks, Williams) sa zišla, aby nám ponúkla ďalšie zaujímavé dobrodružstvo, aj keď tento krát je to skôr dráma s kúskom komédie a romantiky ako dobrodružstvo. Prekvapil ma hlavne príbeh do akého sa pustili, ale keď sa do toho pustili oni, tak som sa do toho pustil aj ja. Film ma prekvapivo bavil, dej bol dobrý, vtipné scény na pousmiatie, Hanks perfektný, Catherine Zeta-Jonesová kočka ako vždy a aj keď celý film strávime uväznení na letisku, je to dosť zaujímavé na to, aby to nenudilo. Spielberg je macher. 89% - 4* ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku moc vtipné, Tom Hanks byl takovou roztomilou směsí dobráků Forresta Gumpa a trosečníka. Odvážení vozíků pro čtvrťáky na hamburgra, montáž postele ze židlí, lepení sendviče ze sušenek atd. to byly ty momenty, které bavily. Dlouho to vypadalo na 4*, pak mi ale doslova uplavaly hračky. Jsem romantik, ale tak beznadějný, aby mi dlouho očekávaný záhadný motiv celého toho snažení a čekání nepřipadal jemně řečeno dětinský, ne. Docela se dívím, že u toho, jak se na americký film sluší a patří, chyběl tisk a televize a ve finále tleskající davy newyorčanů před letištěm. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsou to maličkosti, co činí tenhle film velkým a svým způsobem geniálním. Bohužel to se týká jen první poloviny. Jakmile se hlavní hrdina otrká, děj začníná být více americký a už tolik nebaví. Postava Viktora Navorského má určitě mnoho společného s Forrestem Gumpem. Jeho dobrosrdečnost a vynalézavost mě opravdu bavila. A vzhledem k tomu, v jaké se nachází situaci, je tu i pár rysů z Trosečníka. Ono ztroskotat na letišti není žádná sranda..tedy pokud tam neztroskotá Tom Hanks. 4* ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

TERMINÁL se s desetiletým odstupem ukazuje být lepším filmem, než jak se jevil v době svého uvedení. Pozitivní hodnocení - či přehodnocení zprvu nepříliš nadšené reakce - bude nejspíš odvislé od slabosti každého pro klasickou hollywoodskou kinematografii, s jejímiž konvencemi si snímek pohrává a odkazuje přitom na poetiku několika tvůrců-imigrantů (zejména Franka Capry a Ernsta Lubitsche). Je k tomu příležitost díky vydání snímku na Blu-rayi, v jehož recenzi jsem důvod svého přehodnocení rozvedl a zdůvodnil. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Ale mohlo to být i lepší. Sledovat Victora Navorskyho baví a divák k němu i něco cítí. Pak se do toho ale zapojí Catherina Zeta-Jones a z krásného filmu o tom jak přežít na letišti se stává další nucená romance která v tom filmu musí být. Chápu že Victor někomu musel říct svůj příběh ale mohlo to jít i jinak. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 2004 v Beverly Hills. (Varan)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama