Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

sud 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, ale čekal jsem mnohem víc. Hlavně kvůli třem jménům: Steven Spielberg, Tom Hanks a Catherine Zeta-Jones. Opravdu mne potěšil nápad. Ten se opravdu cení. A Tom Hanks výborně zahrál hlavní postavu cizího muže v cizím městě. Byl velmi přesvědčivý. Totéž mohu napsat o Catherine Zeta-Jonesové. Ale proč mi z toho vychází jen průměr? Musím souhlasit s Radyem, schází tomu duše a takový ten Spielbergovský pel, který prostě diváka přiková do křesla. Škoda, že Steven již v poslední době není co býval. "Minority Report" je výjimka. Zatím jsem neviděl "Válku světů" a "Mnichov". Uvidíme. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Milá, vypravěčsky bravurní pocta humanistickým komediím Franka Capry. O tom, že dobrý člověk ještě žije, a významu komunity, která se vám za dobro dobrem odmění. Ve druhém plánu docela důmyslná kritika Bushovy anti-imigrační politiky po 11. září. 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, Radyo, Dr.film, honza-tesa ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů od Spielberga, co mi prostě nesedly. Tom Hanks podle mě dost přehrával ( opravdu je to můj oblíbený herec ), děj byl moc málo uvěřitelný, nepřišlo mi to ani nijak vtipné a jediné, co se mi líbilo, byl příběh portugalského řidiče vozíku a imigrační úřednice a role Catherine Zeta-Jones, kterou jinak moc nemusím. Jako oddechovka je to dobré, ale jako film, na který bych se ráda znovu podívala je to málo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Srdceryvná fikce na téma "že trpělivost růže přináší..." je asi největším úletem mistra S.S. Zároveň však řekl bych i nejslabším (nejsladším) úletem i přes pravidelné přílety a odlety... Pohádková taškařice pro stovky milionů diváků od deseti do sta za stovky milionů dolarů od desíti k pěti - leč tak zoufale prvoplánová, až (byť) úsměvně nudná. Na tomhle letišti zkrátka čekejte jen (v nejlepším smyslu slova :-) průměrný příběh i průměrný film. Za tři (de)terminované hvězdičky... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viktor, Krakozie, terminál, plechovka, byrokracie a tisíc způsobů jak přežít na newyorském letišti. Já jsem sice nepostával každý den u terminálu s transparentem "Go, Viktor, go", ale jisté sympatie jsem k němu cítil. Tedy spíše z počátku, protože později bych ho zase nejraději kopal do zadnice přes oceán až do jeho fiktivní vlasti. Ten jeho důvod cesty do USA totiž pochopí asi pouze Američan a na mojí rodné hroudě všichni tři žijící jazzmani. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Film s rozpočtem 60 milionů amerických dolarů se během úvodního víkendu (18. - 20. 6. 2004) s výdělkem 19 milionů dolarů vyšvihl na druhé místo v americkém žebříčku a celkově v USA vydělal 77 milionů dolarů. Celosvětově pak 218 milionů dolarů. (imro)
  • Bernie Mac byl zvažován pro jednu z rolí, ale musel odmítnout kvůli nabitému rozvrhu. (HellFire)
  • Postava Viktora (Tom Hanks) pochází z fiktivní země Krakozhia, ale Hanks ve filmu mluví bulharsky, což se prý naučil od své ženy, která z Bulharska pochází. Výstřižek z novin je zase v ruštině, plechovka od oříšků v neurčeném jazyce a řidičák, který ukazuje, je vypsaný na ženské jméno a je z Běloruska. (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama