Správná hra

Správna hra

Drama / Romantický / Sportovní

USA, 1983, 91 min

Michael Chapman

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,233,166Tržby Celosvetovo $-(22.11.2008)

Dobré romantické drama z prostředí Amerického fotbalu se sice dost statickým, ale neškodícím Tomem Cruisem v hlavní roli.(4.9.2007)

Stef Djordjevic je mladý kluk z Pensylvánského balíkova. Studuje střední školu, za níž hraje americký fotbal (na nějakém úočném postu, ale přesněji už to asi nepopíšu). Moc dobře ví, že má jenom dvě možnosti - dodělat střední a jít pracovat do místní fabriky, nebo hrát sakramentsky dobře a dostat sportovní stipendium na vysoké. Všechno se rýsuje dobře, jenže pak mu v důležitém zápase písknou sporný faul, jeho tým kvůli tomu prohraje a trenér jej po hádce vyhodí z týmu. Stefovi se hroutí svět.... Život mladých lidí z malých měst USA je tu popsaný docela slušně a z jinak nepříliš objevného filmu dělá docela zajímavou záležitost.(16.4.2008)

Tvůrci se rozhodně snažili. Cruise nám ukazuje všechno, co může (doslova - jak herecky, tak tělesně:-), Lea Thompson je sympatická a milá, ostatní jsou přesvědčiví a kamera Jan DeBonta je samozřejmě řemeslně zručná. Ale celá tahle "správňácká hra o mladým klukovi z americkýho městečka, kde všichni akorát dělají kdesi v kovohutích a on chce jako první z generace vypadnout a hrát americkej fotbal a mít stýpko" je prostě nezajímavá a nezajímavě natočená. Průměr s pár světlými okamžiky na sobotní dopoledne v telce.(20.4.2008)

Nedivím se mu, že chtěl vypadnout pryč. Takový život by ho pomalu ubijel. Ráno do ocelárny, večer domů. Tam by ho čekala manželka a děti. Po zbytek života pořád to samé.(7.2.2010)

• Pepinec

A je to venku, Tom Cruise si na sex sundává řetízek... I mně bylo sedmnáct, ovšem na rozdíl od Tomáše se na sebe naštěstí nemusím zpětně dívat v televizi. Už takhle mi to přišlo jako laciná pohádka o tom, kterak Honza hloupý byl, než štěstěnu políbil.(3.12.2011)

Film vcelku průměrný, ovšem hudba výtečná, např. Frankie Miller - Blue Skies Forever.(20.11.2008)

• _Moon_

Dokonce i Tom Cruise kdysi neuměl moc hrát. Tady hraje americký fotbal.(8.10.2009)

Správná hra, aneb jak se prokousat na vysokou. Středoškolský život a jeho lapálie ve výchovném videu...není to žádná hrůza. Prkenný Tom Cruise v ocelárně příkládající do pece nepůsobil 2x důvěryhodně :). Osmdesátkový duch potěšil :). 53%.(10.1.2011)

• slunicko2

Poctivě hraj americký fotbal a bude ti přáno. Odžínovaný 21letý Tom Cruise i další pěkní kluci v jeho středkoškolském týmu amerického fotbalu jsou důvodem, proč jsem se na film díval až do konce. Jde totiž o klasický hollywoodský škvár o tom, jak se v životě vyplácí být poctivý a pracovitý, oni to ti ostatní nakonec uznají a vše se v dobré obrátí.(30.12.2011)

Jeden z filmů, kterými se v roce 1983 Tom Cruise rozehříval před svým průlomem. A právě on a jeho role kluka, co to má v hlavě docela srovnaný a přesto je v pasti maloměsta, kde se nedá skončit jinak, než ve fabrice a jediná šance na únik je fotbal, je docela dobrá. Cruise mám rád téměř ve všem. Jinak je to takový průměr, který ale rozhodně neurazí.(24.3.2009)

• Lacike

Az prilis jednoducha, naivna a prostoducha drama, ktoru nezachrani ani par buducich hviezd v hlavnych ulohach.(28.5.2011)

Klišé, klišé, klišé, mládežník Cruise, klišé, klišé, vykulený Penn, klišé, klišé, klišé, americký fotbal, klišé, klišé, naštvaný Nelson, klišé, klišé, nahá Thompson, klišé, klišé, klišé, klišé, happy end. Ku..a, proč já ten film vlastně tak žeru?:D(12.12.2011)

• Svadbos

Sympatický mládežnícky film. Film ukazuje, ako zúfalo dôležitá môže byť každá hra. Keď členovia tímu a fanúšikovia sú všetko tínejdžri a keď víťazstvo školy odráža významným spôsobom Tvoje vlastné pocity dôležitosti, keď „Vyhrali sme“ znamená, že sme vyhrali, vtedy môže futbal nabrať aspekty Gréckej tragédie. Tento film si pamätá silu týchto pocitov, ale nesentimentalizuje ich. Vo filme hrá Tom Cruise stredoškolského futbalového hráča v pensylvánskom baníckom mestečku, kde je nezamestnanosť spôsobom života . Jeho lístkom z mesta je futbalové štipendium na strojárskej škole. Školský tréner taktiež hľadá lístok, aby sa mohol stať asistentom trénera na univerzite. V noci veľkej hry sa títo dvaja ľudia dostanú do pozície, keď môžu jeden druhému zničiť nádeje. Film rozoberá tento konflikt na zaujímavom pozadí. Toto nie je ďalší stredoškolský film s dievčatami s hrčami, zábavnými riaditeľmi a bláznivými učiteľmi chémie. Film sa dostáva do dynamiky študentovho tela a do nežného, komplikovaného vzťahu medzi Cruisem a jeho priateľkou (Lea Thompson). Film ohraničuje Cruisov charakter spôsobom, akým sa s ním môžeme identifikovať. A potom urobí zaujímavú vec. Namiesto riešenia problému so zápletkou, rieši to skrz pravú ľudskú úprimnosť. Dvaja ľudia si konečne povedia pravdu. Toto je samozrejme prekvapujúci prelom vo filmoch o mládeži a za to si „All The Right Moves“ zaslúži rešpekt.(28.9.2011)

Říkejte si co chcete, ale mě se to hodně líbilo. Dobrý soundtrack, realističnost prostředí průmyslové třídy. Jak bylo zde napsáno, dobrý film na odpoledne.(7.11.2009)

• Raging Bull

Příšernej scénář.(3.12.2011)