Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto bol film, keď mi Cruise prestal vadiť, pretože dovtedy až na výnimku v Rain Manovi, ktorého zbožňujem napriek tomu, že tam hrá Cruise, mi ten jeho stereotyp namysleného frajera strašne vadil. Tu hrá našťastie len chlapíka s dobrým srdcom, ktorý ešte nedospel. Aj vďaka tomu romantickú líniu ťahá Renée Zellwegerová prakticky celý čas sama. Až vo finále sa pripojí aj Cruise, ale je to také nemastné neslané. Našťastie tu je Renée neskutočne roztomilá a práve v tomto filme som si ju prvýkrát poriadne všimol. Celá tá športová línia je celkom zaujímavá a je mi jedno jak veľmi je vzdialená od reality. Ja Cubu Goodinga Jr. mám rád a jeho hlody ma v tomto filme celkom bavili. Ale toho Oscara fakt nechápem za čo dostal. Norton alebo William H. Macy podali v tom roku oveľa lepšie výkony. Okrem nefunkčnej romantickej línie je najväčším problémom filmu brutálne prestrelená stopáž. Skrátenie o 30-40 minút by filmu fakt prospelo. Pred rokmi ma film bavil podstatne viac, ale dnes som sa pri ňom už často nudil. Proste tomu chýba poriadny drajv a pomaly v každom ohľade ide len na pol plynu. Takže celkovo to je len sympatický mierny nadpriemer. 6/10. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kočkopes. Chvílemi se to tváří jako sportovní drama, chvílemi jako rodinná / romantická komedie, chvílemi až jako psychologické drama... ale dohromady to není nic, respektive od každého trochu. Romantická linka mezi Tomem A Renée jen horko těžko uvěřitelná, Oscar pro Goodinga jr. překvapil, protože mi většinu času svým přehráváním a afektovaností lezl na nervy... 50% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti len kúsoček. Skvelý mixtape žánrov, niečo pre chalanov, niečo pre baby. Túto kombináciu športovej romantickej komédie sa Croweovi podarilo namiešať v presne odhadnutom pomere a čo je hlavné, počas celého filmu som nevedel, čo sa bude v nasledovnej scéne diať, alebo aký by mohol mať film záver. Okrem dramatických scén, tragickej i happyendovskej romantiky je film vlastne jedna veľká komédia, no na jej štýl si treba zvyknúť a často som sa zasmial až nejakú tú sekundu po pointe. Scenár je teda perfektný, herci tiež dosť pomohli, od Crusea, cez športovcov (Cubov zaslúžený Oscar) až po malého prcka (Lipnicki) boli všetci nadštandardní. Každá z charakteristických postáv dostáva dostatok priestoru na prejavenie svojich vlastností, i keď tej vlastnosti - som Jerry Maguire, kto je viac mohol Crowe trošku ubrať. 90%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tomík v x-té roli sebemilujícího yuppieho, lehce zahnědlý od rektálního alpinismu v pohořích svých klientů, hodně přehrává a uvrhuje svou postavu v trapnost. Kdo ho má zdokonalit tentokrát? Ano, vážení přátelé karamelu, je to bláhová samoživitelka Renée, která vše opět zakládá na pohledu myšky, kterou zrovna probudil pluh a musí se dívat na Colina Firtha v šíleném svetru. Do toho city ždímající brýlatý chlapeček, který by mohl být s Kevinem sám doma a uječený Cuba Gooding mladší. Ten si kromě Oscara zasloužil i nacpat do huby podhuštěný míč a zavolat k tréninku puntera.. Od Crowea jen krutě přeceňovaná šestáková romantika, ke všemu na fušersky podaném sportovním pozadí. Bossův sentimentální oplodňovák Secret Garden si zaslouží něco méně triviálního.. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Jeho pověst a oblíbenost (řekl bych především u amerického publika) ho značně předchází a má tak okolo sebe auru jakéhosi výjimečného hollywoodského bijáku. Sám o sobě je ve výsledku průměrně dobrým filmem, který ovšem vyniká tím, jak moc je na poměry amerického středního proudu podivně a zvláštně natočený a jak podivně a zvláštně mixuje zvolené filmové žánry. Běžný americký film by se dal mimojiné charakterizovat i tím, že záběrování a střihová skladba takového snímku je vlastně zcela předvídatelná a v každý samostatný okamžik se chová tak, jako stovky filmů před ním. To Jerry Maguire nedělá. V průběhu filmu mě několikrát překvapil zvoleným úhlem záběru, jeho velikostí, anebo sousledností několika záběrů v řadě. Pro mě jako diváka tak jednoznačně narušuje ono nepsané pravidlo, že hollywoodský mainstream tvoří filmy podle šablon (a já ty šablony mám v mnoha případech rád), jejichž mantinely si prostě nemůže dovolit překročit. Podobně zvláštně snímek nakládá i s mícháním žánrů. To, že se chvílemi Jerry Maguire tváří jako komedie a o minutu později jako drama, by nebyl takový problém. Horší je jeho nerozhodnost na poli mezi sportovním a romantickým filmem. V takovémto střetu totiž právě kombinace komedie a dramatu vytváří chvílemi hodně zmatený žánrový guláš, který samotnému snímku ubírá zcela logicky na celistvosti a na schopnosti jasně a zřetelně odvyprávět myšlenku příběhu. Jerry Maguire je tak film, který je docela příjemný na koukání, chvílemi i baví, ale když se trochu zamyslíte, dojde vám, že ani pořádně nechápete, na co že to vlastně koukáte. 6/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)
  • Dlouhovlasý herec v CopyMat je bývalý kytarista z Alice In Chains Jerry Cantrell. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 1996 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama