Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Besyna, ja Toma Cruisa v ničom inom nemusím... ale práve v tejto roli ma skvele pobavil. Riskantný podnik je predchodca bláznivých tínedžerských komédií, kde jeden hriešok v neprítomnosti rodičov (rsp. pokus o podnikanie v praxi) spustí lavínu nečakaných problémov. Dokazuje navyše, že kým sa tínedžerské komédie nerojili ako huby po daždi, mali ešte nápaditý obsah. Zábavné, napínavé a čierno-humorné. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Joel (Tom Cruise) je mladík, kterého nechávají rodiče samotného doma a odjíždějí na dovolenou. Joel využívá situace a přemýšlí jak konečně sbalit holku, když má dům sám pro sebe. Nakonec mu nezbyde jiná možnost, než zavolat si prostitutku. První pokus sice nevýjde podle jeho představ ale ten druhý už mu poskytne to, co celou dobu hledal. Otvírá dveře krásné Laně (Rebecca De Mornay) a stráví s ní vášnivou noc. Problém nastane ráno, kdy zjistí, že nemá dostatek peněz na zaplacení. Nechá tedy Lanu samotnou doma a odjíždí do banky pro peníze. Jakmile se však vrátí domů, čeká jej velké překvapení...Jeden z prvních filmů Toma Cruise, kde už dostal dostatek prostoru, ale nedokázal se ještě patřičně projevit. Svým výkonem tak nedokázal film posunout výš, ale taky možná proto, že děj je tak prostý, že vymáčknout by z toho víc by asi dokázal málokdo. Ani u ostatních herců se nedá říct, že by předvedli bůhví jaký výkon a tak se Riskatní podnik příliš nepovedl. Zajásat mohou snad jen fanynky Cruise, protože se zde objeví hned v několika milostných scénách, ale to je na tomto snímku asi to nejzajímavější. 45% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slez z tý holky! Nandej si kalhoty a vyjdi s rukama nad hlavou!" Kombinace teenagera v prázdném domě rodičů, tátovým Porsche v garáži a slečnou na telefon v posteli vždycky smrdí průšvihem. Já jsem však příliš starý na mokré sny, takže jsem si to užil patrně o pár výstřiků méně než by se stalo v době vzniku snímku. Nicméně mě bavila osmdesátková hudba či byznysplán s lidským štěstím, ale zklamala mě prostitutka Lana se svým věčně napučeným výrazem. Za tou bych nešel světa kraj, nedal bych jí 300 dolarů za číslo a určitě bych nedoufal v to, že příští jízda s ní bude zadarmo. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Mladý Tom Cruise a sexi Rebecca De Mornay. Risky Business má zaujímavý námet, no dalo sa z neho vyťažiť určite omnoho viac. Škoda že nemá viac vtipných situácií, takto je to až moc uťahané a okrem dvoch hlavých postáv tu nie je nikto kto môže film osviežiť. Cítiť z toho neviazanosť, túžbu po slobode a samostatnosti, ale všetko oblečené v priemernom kabáte. Toma Cruisa tancujúceho na Old Time Rocknroll si ale vždy rád pozriem. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

The Midnight: Lost Boy brought me here. Vztah mezi tím, jak se od osmdesátých let změnilo vnímání některých témat a jak se změnil Tom Cruise, se blíží čisté nepřímé úměře. Zatímco Cruise vyhlíží lestatovsky stále stejně (mínus několika sotva patrných a jedné brutální dentální plastiky), možnost, že by se v široké distribuci objevil snímek, jehož hlavní hrdina se chlubí tím, že si přišel na osm tisíc dolarů jako pasák děvek pro klientelu nezletilých středoškolských zbohatlíků a mohl to zároveň vydávat za následováníhodný podnikatelský výkon, je velmi nepravděpodobná. A přesně o tím Riskántní podnik je. Osmdesátá léta: jakkoliv povědomě povrchní, ve své upřímnosti vůči své yuppie anti-morálce tolik, tolik jiná. Ačkoliv snímkem občas probleskne náznak sociálního uvědomění, ženy, včetně Cruisovy šukadelické přítelkyně s tělem a tváří (v tomto pořadí) Rebecky De Mornay, představují čisté objekty. Ani náznak substance. Osvěžující, ale zvláštní, asi jako soundtrack od Tangerine Dream nebo prozření, že raný Cruise hraje rozpaky se stejnou niterností jako Woody Allen. My name is Joel Goodson. I deal in human fulfillment. I grossed over eight thousand dollars in one night. Time of your life, huh kid? ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Automobil, na ktorom vo filme jazdí Joel (Tom Cruise), je Porsche 928 z roku 1979. (hollci)
  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama